top of page

▪️ OČISTA PROSTORŮ OD NEGATIVNÍCH ENERGIÍ ▪️

Moc Vás všechny zdravím u středečního slibovaného článku o očištění prostorů od negativních energií!

Poslední dobou, a ne náhodou, velice často probírám při svých sezeních očistu prostorů, ve kterých nějakým způsobem žijete, pracujete nebo se vyskytujete. A mě to nepřekvapuje.. Čím dál tím více se totiž jako lidstvo začínáme zajímat o to, zda tam, kde žijeme, se cítíme dobře, zda je prostor „čistý“ a je v něm příjemné pobývat. A není to náhoda. Touha cítit se obecně líp začíná kolovat tak nějak námi všemi. Nejenom, že hledáme způsoby jak šťastně žít, ale také si uvědomujeme, že prostory, ve kterých pobýváme jsou také velice důležité. Rozestavění nábytku, zvolené barvy, druhy květin udělají mnoho, ale co když cítíme, že kromě nás s námi bydlí i nezvaní hosté? I toto se děje a já tyto jevy řeším, dalo-by se říci, alespoň 1x týdně při společných sezeních. Vzhledem k tomu, že sama jsem několikrát měla tu zkušenost žít na místech, které nebyli opravdu energeticky vhodné a přijatelné, pátrala jsem a našla způsoby, které dodají místu, ve kterém pobýváte opět tu ztracenou, pozitivní energii. Některý tipy využívám už pěknou řádku let, jiné teprve pár měsíců, nicméně všechny do jednoho fungují, a proto je dnes přináším i Vám.

A jelikož máme právě dnes škaredou středu – den, kdy bychom se neměli mračit a podle tradice vymést duchy ze svých příbytků, proč tomu také nejít naproti. Velikonoce jsou především symbolem očisty, a to ideálně po všech stránkách. Jdeme na to!



 

✔️ ZBAVTE SE HARAMPÁDÍ

Ať tomu věříme nebo ne, i v materiálních věcech je uchována energie. Ať už se jedná o upomínkové předměty, dárky, které nám někdo daroval, ale nám je líto vyhodit je, jen proto, že to byl dárek, nebo třeba účtenky či ozdoby.. Toto všechno je něco, co zasekává energie v místě, kde jsou uložené. Protože právě každá věc má svou energii. Pokud jich je hodně, pečlivě schovaných, o to hůř. Úklid, opravdu důkladný úklid může trvat rok, někomu týden, nebo den, ale věci, které schováváme jen pro pocit „třeba se nám jednou budou hodit“ je mylný. Negativní energie je skrytá energie, která se nehýbe. To znamená – buď začít věci používat nebo je bezkompromisně vyhodit.


✔️ VŮNĚ


Vůně v prostoru je velice důležitá. Pomáhá rozvibrovat naše tělesná a nervová centra, která se díky tomu mohou dát po nějaké době používání do harmonie. Ať je to svíčka, vonný olej či vibrační esence, mnoho z nich má značnou duchovní vibraci a jejich používáním můžeme pomoci nejen sobě, ale i danému prostoru. Ne nadarmo je nám dobře v lese, tam, kde cítíme květiny nebo posečenou trávu. Tyto vůně v nás probouzí nádherné pocity, které nás vylaďují a tím i uklidňují. Teď jen najít tu svou. Mezi vysoce vibrační vůně se řadí: CEDR, CITRON, EUKALYPTUS, LEVANDULE, ŠALVĚJ BÍLÁ či TEA TREE.


✔️ HLUK


Toto slovo zní možná vtipně, ale věřte tomu, že domov potřebuje žít. Energie v něm by se měla neustále hýbat, neměla by se nikdy umrtvit. Zvuk je totiž velice mocný nástroj, který osvobozuje negativní energii a vyvádí ji pryč. Není náhoda, že mnoho šamanů ke své práci používá bubny, různé řehtačky či zvonkohry. Je pouze na Vás, co do svého domova zvolíte, ideální jsou však klasické zvonkohry, které se zavěšují nad dveře, k oknu či na balkon. Tato malá pomůcka může nádherně projasnit energii v prostoru.


✔️ VYKUŘOVADLA

Vykuřovadel jsem vyzkoušela velkou řadu, ale rozhodně na ně nejsem odborník. Vypozorovala jsem však, jaké mně osobně sedly a v jakém období. Pro mne, zcela nejsilnější vykuřovadlo, které je ideální použít pro hodně negativní prostory, prostory zašpiněné cizí, negativní energií, prostory, ve kterých pobývají cizí entity a duše je Dračí krev. Velice účinné je pak i kadidlo, šalvěj bílá a ekualyptus. (Pokud budete chtít vědět přesný postup pro práci s vykuřovadlem, napište mi do zpráv.)


✔️ MINERÁLY

Minerály jsou pro mě osobně něco úžasného a naprosto nepřekonatelného. Osobně je mám snad všude. V kabelce, na ruce, v poradně, v každé místnosti mého bytí. Nejenom, že jsou krásné na oko, ale ukrývají v sobě tak silnou energii, která, když je správně používána, může velice dobře posloužit. Každý minerál je na určitá témata, každý má svou specifickou funkci, ale také očistu a údržbu. Nejuniverzálnějším kamenem je křišťál, který je proti negativní energii a zároveň sám vytváří energii pozitivní a očistnou. Tento kámen je ideální zavěsit na provázku či jemné struně do oken, neboť právě okna jsou takovou bránou mezi světy (podobně jako zrcadla, které není dobré mít v ložnici). Nicméně určitě na toto téma plánuji jednotlivé články.


✔️ SŮL

Sůl je velký pomocník pro energetickou očistu místností. Na negativní energii a udržení čisté a pozitivní energie je výborná sůl mořská nebo také černá sůl. Tyto soli je dobré v nějakém menším kalíšku či mističce mít v každém rohu bytu nebo místnosti, kde se může potencionálně držet negativní energie. Tato sůl vytáhne ze zdí vše negativní, co se v ní hromadí, proto ze začátku je dobré sůl vyměněňovat po týdnu, poté stačí po několika měsících. Rozdíl však určitě poznáte.

 

V poslední době povědomí o entitách, negativních energiích a energetických zónách narůstá. Každý si pod tím představíme něco nepříjemného, vysávacího, co nám bere radost a chuť. V dnešní době není nic špatného a vlastně nenormálního hledat způsob, jak se před negativní energií chránit, jak zabránit tzv. vysavačům sát. A proto doufám, že tyto pouze základní tipy Vám pomohou očistit své příbytky, ve kterých se pak budete cítit příjemně a uvolněně. Vše je potřeba dělat s láskou, protože i když vnímáme světlo a tmu, pozitivní a negativní, smutek a radost, za tím vším je ale pouze jedno, sjednocené pole jedné energie. Které, je potřeba dodat, se často mění pouze tak, jak s ním my sami dokážeme pracovat a hovořit.

Mějte krásný večer a čistým prostorům zdar!


Autor: Tereza

bottom of page