top of page

PSYCHOSOMATIKA

Aktualizováno: 31. 10. 2018

Už několikrát jsem se na Facebooku zmiňovala o tématu nemocí, psychosomatiky a našich fyzických nepříjemnostech. Toto téma je poněkud obsáhlé, vydalo by klidně na celou knížku, nicméně před nedávnem jsem se Vás ptala, jaké nemoci nebo fyzické bolesti Vás zajímají a které byste chtěli z pohledu psychosomatiky a duchovna malinko rozebrat.


Začala bych asi tím, že já sama se ve své poradně zaměřuji nejenom na astrologii, numerologii a karty, ale také se svými klienty čistím čakry. Tato práce je nesmírně energeticky náročná, je to proces, který pomalinku očišťuje nejenom klientovo tělo, ale i psychiku.. od různých bloků a nezpracovaných pocitů, které jsou v něm naskládány už od početí či dětství. U každého klienta trvá proces různě dlouho, někdo začne změny pociťovat hned po prvním setkání a život se mu obrátí vzhůru nohama ještě týž den, někdo si počká a změna, která je viditelná i pro něj, je třeba až po třech měsících. O to ale vůbec nejde, důležité je, že je najednou díky čištění naladěn na jinou frekvenci, vysílá jiné vibrace, které dřív nebo později přitáhnou nový tip lidí, nové situace a samozřejmě to ulevuje i fyzickému tělu.


Tímto bych se chtěla dostat k různým bodům, které máme na těle a které ať si uvědomujeme nebo ne, tak nás velice ovlivňují. Těch bodů je tisíce, miliony, každý bod souvisí a je propojen zase s bodem jiným a takhle funguje celé naše tělo. Každá naše myšlenka, každé slovo nebo i emoce se do našeho těla zapisuje a stejně tak, jako jsem psala předtím, dřív nebo později se to na/ve fyzickém těle objeví. Pokud si to téma nezpracujeme. Každá čakra souvisí vždy s okolními orgány a několika hlavními tématy. Už naše babičky dobře vědělio čem mluví, když říkali: „pokud Tě bolí žaludek – nedokážeš něco strávit“ nebo „když Tě bolí nohy, těžknou Ti – nedokážeš se pohnout z místa.“ V těchto formulacích je neskutečně mnoho pravdy.


V naší době je stále kvůli dřívějším technologickým pokrokům bohužel malé uvědomění toho, jak vlastně naše tělo funguje, v poslední době je však pravda, že se toto téma začíná ve společnosti čím dál tím více řešit a čím dál tím více lidí si začíná uvědomovat, že když si vezme prášek, tak to neznamená vypuzení nemoci z těla. Lék je něco jako náplast, která v tu danou chvíli nemoc utlumí, ale to, co nás bolelo se do nás akorát více ukládá. Proto je dobré dívat se na nemoce i z jiného úhlu pohledu. Tím samozřejmě nezavrhuji lékařskou medicínu, doktoři v plno věcech ví, co dělat, znají, jak pracuje naše lidské tělo a můžou nám pomoci, když už jsme v úzkých a dostali jsme se do fáze, kdy zabere pouze razantní zásah. Nicméně abych teda přešla k těm jednotlivým onemocněním, je důležité říct, že každá nemoc nebo každá bolest nebo fyzická nepříjemnost má VŽDY počátek v našem psychickém stavu nebo v tom, co se nám všechno děje a jak to my všechno přijímáme.


Ještě je důležité říci! Toto jsou informace pouze OBECNÉ, vždy záleží na aktuální energii a vibraci daného člověka. Stává, že ke mně přijde někdo, kdo si přečetl na internetu, že bolest hlavy znamená problém s očima.. Když se na něj naladím, problém je úplně někde jinde. Bolest hlavy je celkem rozsáhlý pojem :) , neboť hlava je propojená i s dalšími místy, třeba s krční páteří. Člověk tedy může mít zablokovaný bod za krkem související se vztekem, agresí, a ta jelikož je udusaná, mu vystřeluje do hlavy, to znamená – má nezpracované téma agrese. A takhle je to, prosím, se vším. Proto berte tyto informace s rezervou, jak jsem psala, vždy záleží na konkrétním člověku a jeho energii.


Čtěte více o:


bottom of page