top of page

ROK 2022 ve zkratce


Vztahy, rodina a finance.


O těchto tématech bude rok 2022. Budeme trénovat svou intuici, ještě více se učit poslouchat svůj vnitřní hlas a zároveň v různých situacích hledat rovnováhu a nezacházet do extrémů.



Rok pod druhou tarotovou kartou Velekněžka může být v lecčem harmonický. Rozhodně ho vnímám více poklidný než tomu bylo u roků 2019, 2020 a 2021. Opouští nás přísný Saturn, dostáváme se tento rok pod planetu štěstí, rozmachu a hojnosti Jupiter. Tato planeta nás pod svým jemným, ale zároveň rozhodným vedením bude ponoukat do vzdělání, studia a rozšiřování si obzorů. Naše chuť vědět více, posunout se a něco nového se naučit bude obrovská. Na rozdíl od Saturna nám Jupiter ukáže více cest, ne jen jednu, a proto budeme nabydeme dojmu, že si o věcech rozhodujeme sami, což v nás vyvolá i větší pocit svobody a volnosti. Velekněžka je zároveň symbolem ženské energie, pod kterou spadá rozvíjení naší vnímavosti, práce s emocemi a pocity, které jsme dosud nezvládali správně uchopit. Na tarotových kartách se kterými pracuji, je Velekněžka vyobrazena jako symbol čistoty, nevinnosti, upřímnosti, jemnosti, zároveň i podvědomí. Na obrázku sestupuje níž a níž po schodech, které vedou někam, kam jsme zatím neměli přístup. Objevíme ještě více hloubku a podstatu naší duše, možná i smyslu tohoto života. Mnohokrát se tento rok dostaneme do stavu, kdy hlásek uvnitř nás bude silnější než logické a rozumové důvody. Nebudeme mít vysvětlení pro své činy, přesto budeme vědět, že jdeme tam, kde máme být. Vnímat svou intuici bude tento rok velmi důležité.


Vztahově bude žádoucí učit se kompromisům, neboť číslo 2, které je hojně v tomto roku zastoupeno, je o dvou lidech - tedy o tom, jak se ty dva domluví, jak spolu budou komunikovat a vzájemně spolupracovat. Jeden bez druhého nejsme nic, proto je moudré se v tomto roce zaměřit i na lidi, které máme kolem sebe. Ti vedle nás jsou naše zrcadla, díky nim se stáváme vědomější a moudřejší. Obklopujte se tento rok správnými lidmi a máte z velké části vyhráno. Zároveň si však uvědomte, že tam, kde to dře, je velký potenciál se něco nového naučit a především změnit na sobě to, co již k nám nepatří. Nechtějte měnit druhé. Změňte sebe a pracujte s pomocí druhých na sobě.


Tento rok budou ženy i muži pracovat se svým ženským principem - jemnou stránkou uvnitř sebe. Muži budou více rozvíjet své pochopení a vnímání vůči ženám, u žen bude úkolem vnímat sebe - své tělo, potřeby a svou sílu.


Číslo 6, které je pak součtem tří dvojek, je pod kartou Milenci nebo také Zamilovaní. Tato karta hovoří o vztazích, lásce, zrcadlení a také hledání rovnováhy. Zacházet do extrémů se následující měsíce nevyplatí. Ve všem bude potřeba dodržovat rovnováhu. Odpočinek versus aktivita. Práce a povinnosti versus radost a zábava. Dodržování pitného režimu, střídmost ve stravě, v pohybu.


Co se týče financí, budeme se učit správně šetřit a mít pod kontrolou své výdaje. Planety ukazují na postupný příchod hospodářské krize, která zasáhne každého z nás, každého však jiným způsobem. Je dobré mít později kam šáhnout, myslet na zadní vrátka. Chytré investice se do dalších let vyplatí.



Autor: Tereza

bottom of page