top of page

ROK PROBUZENÍ - 2023



Nejeden z nás byl v uplynulém roce 2022 účastníkem velkých vnitřních obratů a vnějších změn!


Máme za sebou rok uvědomění a pochopení, v roce následujícím na změny „jen“ plynule navážeme a celou tu naši transformaci ještě více prohloubíme. Čeká nás ponoření se do ještě větší hloubky. Co si pro nás více nachystal rok 2023? Pojďme se podívat na jeho hlavní témata.



ROK EMOCÍ A POCITŮ - 2022


ENERGIE POD ČÍSLEM 6


Rok 2022 pod číslem 6 se točil okolo vztahových záležitostí, rodiny, emocí a pocitů. Rok 2023 bude o naší duši, intuici a vnitřním hlasu. V minulém roce jsme se učili spolupracovat, pochopit druhé, hledat společnou cestu, dohodnout se. Vnímali jsme důležitost rozpoznat své emoce, více jsme se ponořili do toho co cítíme, naše pocity na nás ve spousta okamžicích opravdu hlasitě promlouvaly.



ROK PROBUZENÍ - 2023



ENERGIE POD ČÍSLEM 7


Rok, který nám právě začal, se odehraje v podobných tématech, ale tentokrát už tam nevystoupí herci dva, ale jeden. Budeme to my, kdo si stoupne do hlavní role. Naše osoba, o kterou bude důležité se ještě více zajímat, snažit se jí porozumět a pochopit, jaká vlastně je a co chce.


Tanec s naší duší se stane hlavní aktivitou roku.

V tarotu je číslu 7, pod kterou se celý rok odehrává, přiřazena karta VŮZ, která hovoří o úspěchu, pouze v případě, že víme, kam jedeme. Naše cesta může být úspěšná, harmonická, vyrovnaná, pakliže zvládáme držet otěže ve svých rukou – jsme tvůrci svého života, ne jeho oběti. Jakou roli hrajete Vy?


Celý rok 2022 Vám osud různými situacemi vštěpoval důležitost uchopit život do svých rukou, následující měsíce si to vyzkoušíte v praxi.


  • Když něco chcete, jdete si za tím, nebo se vymlouváte a vytváříte si scénáře, proč není možné toho dosáhnout?

  • Když tvrdíte, že je důležité cítit se dobře, děláte pro to něco?

  • Přijímáte fakt, že to, jak o všem smýšlíte, se odráží v samotné realitě Vašeho života?

  • Dokážete být k sobě opravdu upřímní?


Tento rok se naučíte ztišit se naslouchat hlásku, který se s Vámi bude chtít intenzivně spojit. Pokud jste minulý rok zjistili, že některé věci podle intuice opravdu sedí, tento rok jen vyvalíte oči, protože slova budou často zbytečná. To co jste si mysleli, se jen potvrdí a Vaším úkolem se stane rozeznání toho, co je intuice, co strach a kdy zase mluví Váš rozum se svými praktickými stanovisky.

Abyste se necítili jako v bludišti, začnete se postupně ztišovat a uzavírat do svých myšlenek. Podvědomě k tomu přidáte hledání něčeho, co Vám pomůže se v sobě vyznat. Někdo se ve stresu či tlaku uchýlí k přírodě, jiný si zase lehne s knížkou, která mu svými slovy odpoví na jeho otázky. Pravděpodobné se stane také uchýlení se k činnostem, u kterých vypnete hlavu – sport, tanec, malba, keramika, vaření, hudba,.. Fantazii se meze nekladou. Důležité bude být v sobě, tedy ve stavu, že tak jak teď jste, tak je to správně.


Vůz je karta, která zobrazuje muže stojícího na voze, který táhnou dva koně. Muž s koni jako kdyby zápasil, protože každý z nich jede na jinou stranu – jeden vpravo, druhý vlevo. Toto vyobrazení na kartě nám má připomínat zápas se sebou, s našimi dvěma hlavními rádci – srdcem a rozumem. Někdo z nás se v tomto roce postaví před osudové rozhodnutí, především co se týká vztahů. Mnoho karmických svazků se rozváže, a tím se uvolní pouta falše a nalhávání si. Spadne vše, co je vylhané, a důležité bude se tomu nebránit. Pokud si nedáme říct, číslo 7 je karmicky spojeno s naším zdravím. Obracení se ke svému fyzickému tělu je tento rok téměř nevyhnutelné. Protože aby mohl být náš duch spokojen, je třeba pečovat o svou fyzickou stránku, ve které naše duše bydlí.



ZÁVĚREM...


Závěrem bych ráda napsala, že touha pochopit a poznat nás bude provázet celým rokem. Budeme se vzdělávat, pracovat na sobě, aniž bychom to kolikrát dělali cíleně. Přijde to samo. Duchovní růst se stane nedílnou součástí našeho života a projeví se nejen v každodenních maličkostech, ale pak i ve velkých rozhodnutích. Jednoduše se nastavíme na podvědomé CHTĚNÍ VÍC a nespokojíme se jen tak s něčím. Nebraňme se proto v roce 2023 udělat kroky, které vedou z naší komfortní zóny, pokud cítíme, že tato cesta je ta pravá. Naslouchejme své duši a nedržme se tam, kde nám to nedává smysl.



Autor: Tereza

bottom of page