top of page

ROK VODNÍHO TYGRA (1.2. 2022 – 21.1.2023)



Podle staré japonské legendy svolal Buddha jednou na Nový lunární rok všechna zvířata, aby mu přišla vyjádřit svou úctu. Přišlo jich však pouze dvanáct. Každému z nich Buddha za odměnu přidělil jeden rok pod jeho vládu. Od těch dob je každý rok během dvanáctiletého cyklu ve znamení nějakého zvířete, které lidem narozeným v daném roce propůjčuje vlastní vrozené vlastnosti, a v závislosti na tom se pak odvíjí jejich osud.

(z knihy Velká kniha horoskopů – Veronika Šmejdová, Zdeněk Sirůček)


První na Buddhovo hostinu přiběhla průbojná krysa, za ní Buvol a další zvířátka, mezi posledními se objevil věrný pes a pohodový Vepř. V Asii a nejen v ní je tento horoskop velmi populární. Čínská astrologie pracuje však nejen se zvířaty, ale i s živly, existuje tedy až 60 různých typů osobností. Není pes jako pes, a tygr jako tygr. Ne každý pes je věrný a ne každý tygr je silný, záleží vždy na daném elementu, ve kterém se daný člověk narodil. Podle staré čínské astrologie rozlišujeme vodu, oheň a zemi, později pro ještě lepší rozlišení přibyl kov a dřevo.


Zjistit své znamení můžete:



 


ROK KOVOVÉHO BUVOLA

(11.2.2021 – 31.1.2022)


Rok kovového Buvola byl o budování a tvrdé práci. Nedal nám nic zadarmo. Vše jsme si museli vydřít, neboť buvolovo hlavní charakteristická vlastnost je houževnatost, která mu napomáhá dostát všemu, pro co se rozhodl. Buvol má rád, když vše klape podle řádu a jakého si systému. Minulý rok tedy mohl negativně postihnout snílky a ty, kteří neměli žádný plán. Kovový Buvol je energie řádu, a pokud jsme to chtěli někam dotáhnout, bylo důležité ujasnit si, co chceme. Pracovně i vztahově jsme v sobě hledali rovnováhu mezi extrémy. Na jedné straně jsme si věci chtěli dělat po svém, tak jsme zvyklí, na té druhé jsme byli situacemi vedeni, abychom se podřídili a hledali společný kompromis. Těžké pro nás mohlo i být skloubení pracovního a soukromého života. Jedna do druhé si celý rok zasahovali, tudíž i to nám mohlo způsobit starosti. Buvol nám všem dodal minulý rok do našeho pohárku velkou dávku sebereflexe. Vzhledem k tomu, že byl i rok pod elementem kovu, šli jsme ve spousta věcech na dřeň. Psychika mohla být nestabilní, i přes to, že jsme nakonec zatli zuby a zvládli to, mohli jsme si prožít krušné chvíle. Hlavními tématy minulého roku, podobně jako už rok 2020, byly práce a finance. Vztahy se začaly více rozjíždět až koncem roku, kdy jich spousta skončilo. Vydrželi jen ty, které v sobě mají kovovou odolnost a pevný základ.



 


ROK VODNÍHO TYGRA

(1.2.2022 – 23.1.2023)



CHARAKTERISTIKA TYGRA


Nejdříve si pojďme něco málo o tomto znamení napsat...


Tygra poznáte. Jsou to silní, odvážní jedinci, kteří podobně jako Draci milují dobrodružství, spontánnost a kreativitu. S tygry se rozhodně nenudíte, jsou to velcí optimisté, což jim pomáhá překonat jejich překážky, nicméně toto znamení naštvat nechcete. Když si za něčím stojí, bývá těžké je přesvědčit o jiném názoru, snad jen, pokud by to oni sami uznali za důležité. Jejich potřeba svobody je často vede do podnikání či pozic, kde mohou vyniknout jejich vůdcovské schopnosti. Na druhou stranu tu ale chybí důslednost a vytrvalost, proto se stává, že se tygr častokrát pro něco nadchne, ale dlouho mu to nevydrží, protože ho za chvíli osloví zase něco jiného.


ELEMENTY TYGRA


U každého znamení je ale vždy důležité posoudit i element, ve kterém se daný tygr narodil. Vodní tygr bývá nejpřátelštější a také nejvíce ohleduplný, podobně je tomu i u zemského tygra, který má navíc i cit pro odpovědnost a lépe dotahuje věci do konce. Dřevěný tygr je velmi společenský, přátelský, rád druhým pomáhá, takže i zde můžeme hovořit o mírné, vyrovnané kombinaci. Více problematičtější jsou potom tygři narození pod kovem a ohněm. Ohnivý tygr musí ve všem zvítězit, rád diktuje druhým co mají dělat a neumí dostát svých závazků. Na druhou stranu je to velký bavič a nezkazí žádnou srandu. Kovový tygr má zase pocit, že má ve všem pravdu, umí být dost nekompromisní, hádavý a panovačný, na druhou stranu pokud ho máte na své straně, bojoval by za Vás do roztrhání těla.

Ze západních astrologických znamení, které nám mohou být bližší, odpovídá Tygru znamení Vodnáře. Tygr je považován na jangové znamení, které je aktivní, veselé a také s více mužskou energií.

 


JAKÝ BUDE ROK 2022?

Rok 2022 pod vodním tygrem bude skvělý především pro ty, kteří mají rádi výzvy a změny. Tygrovo energie je hravá, dobrodružná a společenská, nudit se tedy rozhodně nikdo nebudeme. Celý rok se pohoupáme na vlně kreativity, tvořivosti a touze něco nového a bláznivého zažít. Někdo bude hodně cestovat, jiný bude chodit na skleničku s přáteli, budou ti, kteří najdou zalíbení v nových koníčcích, některé zase uchvátí jejich nová práce. S Tygrem se připravme na změny, a pokud se nebudeme držet zuby nehty starého, novinky budou velmi příjemné. Do svých životů dostaneme více zábavy, pravděpodobné je také zkoušení toho, co jsme ještě nezažili.


PRÁCE


Pro rozjetí podnikání je rok 2022 velmi výhodný, avšak nesmíme zapomínat na důslednost a trpělivost, která někdy tomuto znamení chybí. Stejně tak bude důležité, abychom bez rozmyslu neutráceli a všechny výdaje si dobře promysleli. Udělat si ve svých finačních záležitostech více pořádek bude žádoucí. Pracovní změny se vyplatí dělat již v první polovině roku, tu druhou polovinu už bychom měli být pracovně rozjetí a pouze v rozvíjení a zdokonalování nového.


VZTAHY


Co se týče lásky, tygr je znamení hodně svobodné, bez svobody nemůže dýchat, tudíž tento rok pomůže našim svazkům, když jim dáme více volnosti. Tygr je sám o sobě osobnost, v Asii se říká, že mít dítě, které se narodí ve znamení Draka nebo Tygra, je velký dar a požehnání. Jsou to totiž velmi laskaví lidé, avšak ne hloupí. Poznají, když s nimi někdo manipuluje a jsou vysazení na to, když jim někdo říká, co a jak mají dělat.Pokud tedy chceme, aby naše vztahy tento rok fungovaly, je dobré do nich dát více humoru, pohodové atmosféry, společných koníčků a především již zmiňované svobody. Velký pozor tento rok na žárlivost a vyvolávání zbytečných hádek. Pod energií vznešeného tygra si to druhá strana nenechá líbit, stejně tak ani my ne, pokud by přicházelo omezování z druhé strany.


PRO KOHO BUDE ROK PŘÍNOSNÝ?


Tento rok bude velmi přínosný pro všechny Tygry, ale také znamení, se kterými je Tygr nejvíce kompatibilní - Psi a Koně. Náročný rok to bude pro protilehlé Opice.




SHRNUTÍ


Vzhledem k tomu, že celý rok je pod elementem vody, bude se nám všem zvyšovat intuice, budeme pracovat více se svými pocity a emocemi. Rok může být velmi přínosný pro zkvalitňování našich vztahů a budování nových, neboť díky vodě budeme všichni více empatičtější a vnímavější k potřebám druhého. Skvělý je to také rok pro navazování spoluprací, nové kontakty, ale také vzdělání. Díky vodě budeme všechny informace přijímat velmi dobře.

 

Autor: Tereza

bottom of page