top of page

SRPEN 2019

Srpen je 8. měsícem v roce, který symbolizuje svou osmičkou karmu, nekonečno a pouta. Jeho název je u nás v české kotlině nejspíše odvozen od slova srp, neboť právě tento nástroj byl v dřívějších dobách typický pro sklizeň obilí, která vyvrcholila typickými srpnovými žněmi. Pak už se jen lidé postupně připravovali na přicházející zimu. Název augustus nebo v dnešních cizích jazycích nejznamější název august (např. anglicky srpen) byl pojmenován po římském císaři Augustovi (známější je jeho jméno Gaius Julius Caesar), který se vrhl do reformy tehdejšího římského kalendáře.


Sklizeň však podle numerologických energií neprobíhá pouze na poli, ale i v našich životech. Jak již bylo zmíněno, právě srpen platí za měsíc symbolizující karmu, období, ve kterém vrcholí naše životní plány, vztahy, práce a osobnost. Sklízíme to, co jsme v uplynulých měsících zaseli. Bohatou úrodu nebo pár klasků z celého pole. Proto se nikdy nedá říct, zda je srpen pozitivním měsícem, protože vypadá tak, jak si to každý z nás v životě nastavil. O mocných energiích však není pochyb. U někoho probíhá velký pracovní úspěch, posunutí jeho práce vpřed, někoho čekají problémy, které se neřešily a celou dobu přehlížely. Vztahově je srpen silný i vztahově, neboť si uvědomujeme silné pouto s partnery, které buď ještě více rozvíjíme nebo se naopak snažíme ze všech sil přetrhnout, a to v srpnu příliš nejde. Sami se můžeme v srpnu dostat do stavu, kdy budeme přemýšlet nad svou rovnováhou – psychickou, fyzickou, ale i obecně životní. Jak vypadá náš vztah? Co děláme pro své zdraví? Co děláme pro své vztahy s lidmi kolem nás? Děláme něco nebo jen očekáváme, že nám zlato spadne do klína? To si odpovězte v tomto měsíci každý sám. Lamentování však nepomůže. Jak jsem už několikrát v článcích psala, každý zodpovídáme za své vlastní činy, slova a skutky. A i ty, na které si již nepamatujeme. Právě 4 a 8, karmické to životní čísla se ze všech čísel nejvíce musí naučit pokoře. A celý život k tomu budou vedeni.


Astrologicky je měsíc srpen pod ohnivým Lvem, na konci pak Slunce putuje do zemské Panny. Tento měsíc je astrologicky o tématech děti, výchova, radost a užívání si všeho, co nám život nabízí. Až se totiž pak 23.9. přesuneme do Panny, bude se po nás chtít organizace, řád a systém. Užijte si proto tyto dny, jsou jednou za rok. Nicméně, když se vrátím k tomu, co si pro nás srpen obecně přichystal, bude to celkem jízda. Už červenec, o které jsem Vám tentokrát nepsala, začal pěkně zostra, neboť se řešily velice zásadní otázky. Srpen už pouze dojíždí to, co jsme již v minulosti započali a učí nás, abychom se třeba příště zachovali jinak. Vyloženě cílí na naše špatné postoje, názory a zvyky. Naše pozoronost bude tento měsíc hodně směřovat k práci, vydělávání peněz, majetkům a všem materiálním věcem větší hodnoty. Raci se 1.8. opět rozjedou a jejich život začne pomalu dostávat nové obrysy. Lvi budou zářit, Slunce stojí při nich. Jupiter, planeta hojnosti a štěstí se 11.8. opět rozjede, Střelcům bude opět přáno a nebudou se muset ani tak snažit. Po krušných chvílích je čekají příjemné výhry. Oblast lásky bude tento měsíc jako na houpačce - nahoru, dolu. Hodně měnící, hodně nejistá. Býci 12.8. se vlivem retrográdného Uranu budou až do konce roku vracet do situací, které jim budou připomínat minulost a bude důležité být velice opatrní. No a náš Měsíc? Hned 1.8. nás čeká první Novoluní ve znamení Lva, proto i Lvům svítí na dobré časy a měsíční energie posiluje jejich osobnost. Druhé Novoluní přijde 30.8. ve znamení Panny, pro Panny nejdůležitější období pro nové začátky. Úplněk ve Vodnáři pak bude důležitý pro všechny Vodnáře, neboť kolem 15.8. se jim začne měnit postupně život. Jejich nejdůležitější období v roce je tu.


Užijte si srpen ať bude jakýkoli. Užívejte si krásných letních dnů a vstřebávejte do sebe všechny krásné zážitky, které Vás potkají. Ať se děje cokoli, je potřeba si to odžít a nejlépe, pokud to jde i náležitě užít.




 

BERAN


Pro Berany bude srpen především měsícem práce, vydělávání peněz a zlepšování své životní úrovně. Tím neříkám, že budou jen pracovat, vůbec ne. Jen mohou i ve svých myšlenkách často v tomto měsíci zabrušovat k pracovním povinnostem, spřádat plány jak dál pracovně pokračovat či jak svou práci zkvalitnit. Vztahově mi zde padají karty nových začátků, uvědomění, nových příležitostí či nových šancí, a to jak pro zadané, tak pro nezadané. U některých Beranek je možný dominantní muž, který je aktuálně ovliňuje, neboť právě ženy Beranky jsou pod silným vlivem muže vedle nich. Je potřeba si trochu dupnout a nenechat se v tomto měsíci využívat. Pracovně je vidět nějaká stagnace, to znamená, že se reálně nemusí dít žádné velké změny, ale v myšlenkách je tomu jinak. Přemýšlíte co by šlo udělat jinak, jak některé věci zlepšit, jak povýšit svou pracovní úroveň. U někoho se jedná o novou práci, u někoho o přemýšlení nad novou práci či zkvalitnění práce současné. V tom je zde i karta rady, která říká, že Berani tento měsíc musí dobře zvážit, jaká práce nebo kurzy/semináře jsou pro ně důležité, a které jsou již nad rámec. Nicméně by se měli vyhnout velké stagnaci a nebát se nad svými sny přemýšlet i na dovolené. Naopak to může být pro budoucí vývoj velice prospěšné.



BÝK


Býci budou v měsíci srpnu postaveni několikrát před důležitá rozhodnutí, která zprvu nebudou vypadat až tak důležitě. Bude se jednat o nějaké pracovní změny a změny související s financemi nebo nějakými materiálními věcmi. Býci v sobě budou muset probudit svůj vztah k přírodě a udělat si tento měsíc jasno, čemu dávají přednost. Jestli materiálním hodnotám nebo těm duchovním. Uran, který souvisí se změnami a který se aktuálně pohybuje Býkem se stěhuje do retrográdu. Býci budou zkoušeni ze svého přístupu k hodnotám, v srpnu se budou dít situace, které ukážou na to, jak to mají srovnané. Býčí aktuální tranzity ukazují na tvořivost, kreativitu a velmi plodné období. Vztahově se u Býků neděje nic zásadního. Změny se mohou dít především v oblasti pracovních partnerů, zde mohou zejména podnikatelé zaznamenat změnu.



BLÍŽENCI


Blíženci, Vás čeká měsíc rozhodování, váhání, nejistot, uvažování či tápání, která cesta nebo směr je ten správný. Hlavní karta pro srpen totiž symbolizuje nějaké kolísání a nevědění na čem člověk je. A to se může týkat jak práce, vztahů, nálad nebo dalších životních oblastí, zde hodně záleží na dekádě, ve které jste se jako Blíženci narodili. Blíženci budou ale obecně v srpnu zažívat takovou menší houpačku a karty radí zachovávat a snažit se co nejvíce o neutralitu. Nedostat se do extrémů. Dobře zvažovat co řeknete, nejdříve přemýšlet než něco uděláte, snažit se tento měsíc ve všem o zlatou střední cestu. Nezadaní Blíženci se mají možnost seznámit, jde jim do života osudový partner – takže mít oči na šťopkách a nesedět doma. Zadaným jedincům se doporučuje s partnerem hodně mluvit, vyjádřit své pocity, zahrnout ho láskou, neboť tím se může vztah opět vyvážit. Obecně vypadlá vztahová karta ukazuje na řešení s nějakým mužem vedle nich. Muži Blíženci mohou řešit něco s otcem. Pracovně karty ukazují na nějaké nápady, myšlenky ohledně zlepšení, ale také zasloužený relax. Astrologicky ukazují karty na nějaké přestavování, vylepšování obydlí, pracovního prostředí či organizaci a třídění věcí.



RAK


Milí Raci, nádherné karty, které mi u Vás padly na měsíc srpen ukazují, že tento měsíc si moc užijete. Čeká Vás zasloužený odpočinek a vyrovnaný pocit toho, že vše je tak jak má být. Karty ukazují na smíření s nepříjemnými informacemi, které Vás mohly v červenci zaskočit a díky tomu velmi potřebnou změnu Vašich postojů. Obecně máte nejlepší karty na srpen ukazující na šťastné náhody, šťastné setkání, šťastné nabídky a opravdu krásné vyhlídky. Je to dáno Vaší odvahou, která začíná nabírat na síle. Někteří Raci mohou měnit práci, neboť karty ukazují na změny a dobrý směr vpřed. Někteří Raci si konečně na pracovišti dupnou a tím si tak pro sebe zajistí konečně vysněné podmínky, jiní Raci udělali v červenci nebo udělají v srpnu rozhodnutí, které jim přinese hojnost a úrodu. A vztahově? Karty ukazují na starost o děti nebo rozebíraní téma dětí. Může se jednat o debaty se svými dětmi či o svých dětech, nebo o dětech jiných. Karty také ukazují na vyspělejší postoj ve vztazích, neboť padají karty vyzrálosti, dospělých postojů, názorů a stání si pevně za svým. Planety taktéž ukazují na cestování, telefonování, psaní, nějaké vyřizování s úřady nebo úřední osobou.



LEV


Pro Lvy si srpen přichystal důležité okamžiky. Nejenom, že Slunce stojí aktuálně v jejich znamení, tím se jejich energie zesiluje, i karty ukazují, že Lvi mají opravdu mnoho věcí ve svých rukou. V srpnu budou mít dostatek síly a energie k tomu, aby dokončili věci, které mají rozdělané, aby si udělali též v některých věcech jasno a mohli se naplno rozjet správným směrem. Kolem 1.8. bude energie nejsilnější, neboť nejdůležitější období pro Lvi je tu. 1.8. Novoluní ve Lvu zapůsobí v oblasti dětí, partnerů, přátelství, ale i práce. Lvi mohou změnit celkem lehce věci, se kterými nejsou spokojeni. Pracovně jim bude přáno, vlivem svého předešlého snažení se mohou pracovně posunout. Od 11.8. díky Merkuru v jejich znamení budou mít energie na rozdávání. Jsou možné změny bydlení, a to ať už stěhování nebo přestavby. Vztahově se mohou Lvi zabrzdit, neboť u nich vypadá karta stagnace a trpělivosti. Bude potřeba s některými změnami ještě počkat.



PANNA


Panny, čeká Vás měsíc možných překvapení a nenadálých událostí. Kolem úplňku ve znamení Vodnáře si hlídejte svou psychiku, buďte na sebe tyto dni opatrní a hlavně nenároční. Energie bude na Vaší straně, ale až koncem měsíce. Pomalu začne přicházet do Vašeho života 3 dny po Úplňku, 18.8., kdy se Vaše znamení přesune do planety boje a energie Marta. Toto období Vám bude přát především v dokončování toho, co je rozdělané nebo i toho, co ve svém životě již nechcete. Budete mít hodně energie a taktéž mnoho nových nabídek z různých oblastí, je dobré tohoto vlivu chytře využít, jelikož takto zvýšená energie bude pro Panny aktivní opět až v září 2020. Nejlepší energie pro nové začátky pak přijde naplno ve druhém Novoluní v měsíci srpnu, a to kolem 30.8., protože se bude odehrávat ve Vašem znamení. Čeká Vás velice důležité období. Bude potřeba si v hlavě položit otázky, zda jste spokojení se svým životem – s prací, vztahy (partnerskými, rodinnými, pracovními, přátelskými), se zdravím, s trávením svého volného času. Chce se po Vás, abyste tuto konstelaci využili ke změně tam, kde nejste spokojení a přidali do svého života něco nového. 21.8. přechází i Venuše do Vašeho znamení, energie prozkouší Vaše vztahy. Do tohoto data karty ukazují na harmonii a spokojenost ve vztazích. Horší to může být pracovně, padají u Vás karty ukazující na nějaké omezení, nespokojenost nebo problémy, se kterými jste nepočítali. Ale nebude to nic vážného, jen je potřeba se hned ozvat. Bojovat. Nenechávát, aby Vás ostatní využívali pro své vlastní dobro.



VÁHY

Milé Váhy, srpen pro Vás může být zátěžovým měsícem. Bude to chtít hodně, hodně síly a odhodlanost. Bude důležité vytrvat a snažit se být co nejvíce psychicky v pohodě, neboť karty ukazují, že je možné, že překážky se objeví ze všech stran. Je vidět, že pracovně se Vám bude dařit velice dobře, čeká Vás buď něco nového, nebo nějaký postup výš. Pracovně budete zářit. Horší to bude se vztahy. Karty ukazují na Vaši bezmoc a zoufalost, plány nebudou vycházet úplně tak, jak byste si přály. Je možné, že budete zklamány z toho, že se věci nedějí tak, jak to vypadalo, možná budete rozčarovaní z partnerovo chování nebo nezadaní jedinci se mohou trápit svou samotou. Je dobré si tento měsíc nedělat v oblasti lásky žádná očekávání, neboť hrozí pravděpodobnost zklamání. Novoluní 1.8. zapůsobí v oblasti místa. Můžete cestovat, můžete měnit své místo práce, bydlení a tím i potkat nové a zajímavé tváře. Planety ukazují na nové známosti. Úplněk 15.8. bude u Vašeho znamení o emocích, které Vás mohou nepříjemně překvapit. Právě okolo tohoto data se mohou dít věci, které Vás vykolejí. Planety ukazují oblast partnerů a dětí. Můžete být rozčarovaní z toho, jak v jedné chvilce bylo vše zalité sluncem a ve druhé se Vám vše zbořilo jak domeček z karet. Některé věci Vás mohou zamrzet a být Vám líto. Bude potřeba se psychicky obrnit. Druhé srpnové Novoluní 30.8. už bude mnohem lepší. Zaplaví Vás potřeba si udělat v některých věcech jasno. Budete reflektovat, pracovně růst a přemýšlet, co se svým životem dál. Váhy si tento měsíc musí vyřešit především partnerskou část. Neidealizovat si partnery, neidealizovat si celou situaci, podívat se na to celé jak to doopravdy je.



ŠTÍR


Ústřední kartou Štírů je karta symbolizující bezmoc, potupu, intriky či pomluvy a nepřátelství. Jenže pozor.. ne vždy tato karta ukazuje realitu. Často je pouze odrazem našich vnitřních strachů a myšlenek, které se nám honí hlavou. Štíři v sobě tento měsíc mohou dusit strach, který se týká nějakého odsouzení od okolí. Dříve byli za něco odsouzeni, nepřijati, potopeni, nepochopeni a teď jim nějaká hodně podobná situace může nahnat strach z toho, že se to bude opět opakovat. Karta je pro Vás varováním pohlédnout na své strachy, přijmout je a nechat je plavat. Zbytečně byste si pak totiž svými myšlenkami mohli opravdu přitáhnout to, čeho se uvnitř sebe obáváte. Doporučuji proto si tento měsíc téma strachů otevřít a nejlépe zpracovat. Co se týká vztahové oblasti, zde ukazují karty na pocit nostalgie, vzpomínání a neuvěření, jak rychle ten čas letí. Ten, kdo je ve vztahu, bude překvapen oživením vztahu a opětovné vzbuzení lásky. Pozor by si měli dát zadaní jedinci, a to na žárlivost a lpění na partnerovi. Nezadaní jedinci se mohou tento měsíc velice vášnivě zamilovat, ale vztah nebude mít dlouhého trvání. Karty ukazují na flirt, milostné dobrodružství nebo zábavu. Pracovně bude měsíc srpen ve znamení nových spolupracovníků, klientů, zajímavých a obohacujících setkání a pocitu dobře odvedené práce. Na co si dejte ale velký pozor je vytváření nebo účastnění se pomluv. Dejte pozor, abyste sami nebyli strůjcem něčeho takového nebo se do nějakého pomlouvání druhých nezamotali. Teď by se Vám to vůbec nevyplatilo. Hned by se to vrátilo zpět a přišlo by hořké vystřízlivění. Važte slova.



STŘELEC


Střelci, pro Vás bude srpen obdobím ukončování, reflektování, smíření či pochopení. Obecně se bude celý měsíc točit kolem pracovního tématu, které ukazuje na nějaké úřední osoby nebo zaměstnavatele, kterým se budete muset podřídit nebo sklopit hlavu, protože nebude žádná jiná možnost. Nicméně toto řešení bude trvat maximálně do poloviny srpna, od 11.8. se planeta Jupiter opět otáčí do přímého směru a jelikož stojí ve Vašem znamení, mráčky, které od dubna až dosud byly nad Vaším znamením se rozejdou a vysvitne opět Sluníčko, a to až do 2.12. Střelci by se měli opět soustředit na své talenty, na svou osobnost a pracovat na ní. Vzdělávat se, nevyhýbat se žádným kurzům a seminářům, ideálně hodně číst a zajímat se. To co se až do prosince naučíte, bude velmi přinosné do budoucna. Je možné, že s Vámi od dubna osud tak trošku laškoval. Jednou nahoru a pak zase dolu. Bylo to tím, že jste měli dovyřešit věci nebo spíše změnit postoj v situacích, ke kterým se neumíte pořád správně postavit. Proto se do 11.8. soustřeďte na to, jak se k jednotlivým situacím stavíte a jaký postoj zaujímáte i směrem k druhým. Karty radí držet jazyk spíše za zuby, úplně se netlačit dopředu, protože by se Vám to mohlo spíše vymstít a pochopeni byste nejspíše stejně nebyli. Vztahově karty ukazují také na nějaké dokončování, možná ukončení něčeho bolavého, dlouhodobého co se konečně chýlí ke konci nebo dostává nový směr. Když obecně shrnu Váš srpen, hvězdy Vám budou opět přát. Ale Vy si to do toho 11.8. nepodělejte. :))



KOZOROH


Kozorozi, kozorozi. Ráda bych Vám napsala, že trápení je konec, ale Vy si až do 2.12. budete muset počkat. Pracovně je vše super. Karty ukazují na stabilitu, aktivitu, dobré finanční podmínky, touhu a chuť pracovat a zlepšovat se. Kde je to horší jsou vztahy. Karty ukazují na rozchody, rozvody, ukončení vztahů, odchod od partnerů nebo vnitřní pocit smíření se s odchodem či ošklivé hádky. Nezadané, ale i zadané jedince čekají nabídky, možnosti a pokud budou chtít tak i noví partneři. Budete mít z čeho vybírat, ale musíte chtít. Nicméně i přes bolavou kartu odchodů a ukončení, karty ukazují vnitřní stabilitu a smíření. Ženy Kozorožky budou v tomto měsíci sebejistější a i přes některé ošklivé situace, které je čekají si zachovají eleganci a hrdost. Muži Kozorozi mohou potkat v srpnu svou osudovou ženu, a tím nemusí být partnerka. Bude to žena, která řekne nebo udělá něco, co Vám otočí život vzhůru nohama. Novoluní 1.8. přináší řešení bydlení, půjček, hypoték, závazků s někým druhým, řešení společného majetku. Úplněk 15.8. vnese více jasno do finanční situace, budou se řešit peníze a bydlení. Druhé Novoluní 30.8. bude pro Kozorohy nejsilnější, neboť je čeká podepisování důležitých smluv, úřední řešení spojené s kariérou, ale také cestování. Kozorozi budou celý měsíc srpen nadále pracovat na své osobnosti – vzorcích, emocích, nezkousnutých situacích a postojích, které dosud blokují jejich duchovní rozvoj.



VODNÁŘ


Vodnářovská hlavní karta je symbolem nové cesty, nového směru nebo úplně nového začátku. Vodnáři něco dost možná ukončují. Jako kdyby se měnil jejich životní styl, jako kdyby jejich život vypadal po srpnu úplně jinak. Vztahově karty symbolizují téma sebevědomí, zabývání se svými vlastními pocity, svými vlastními touhami a potřebu doteku a blízkosti. Někteří Vodnáři budou vztahově nestálí, karty ukazují na milostná dobrodružství, vzplanutí a flirtování, nebo také řešení sexuálních témat ve vztahu. Zadaní jedinci mohou řešit něco zasádního, protože jejich karty prozrazují, že jejich vztah prochází aktuálně velkou proměnou. Buď se vztah ukončuje nebo se v něm mění něco velice zásadního. Přijde mi, jako kdyby byli Vodnáři před nějakou novou životní etapou a to dost možná právě ve vztahové oblasti. To potvrzují i planety. Novoluní 1.8. u nich působí v oblasti partnerství, a to jak životního tak pracovního. Něco se mění, něco se obměňuje. Úplněk v jejich znamení 15.8. ukazuje na řešení smluv, partnerů a zázemí. Situace budou vyhrocené, něco se bude dít, Vodnáři by se měli snažit zůstat v klidu, držet své emoce pod kontrolou a taktéž si ujasnit, co ve svém životě dál chtějí. Podobně jako u Kozorohů jsou i Vodnáři hozeni na novou životní cestu. Musí si ale o svých krocích po ní udělat jasno. Druhé Novoluní 30.8. osvítí finanční oblast a pracovní oblast. Vodnáři mohou začít realizovat své nápady. Měli by si v tomto období své myšlenky zapisovat, v budoucnu se jim budou hodit.



RYBY


Ryby, Vaše hlavní karta na srpen ukazuje na proměnlivost a ta se bude týkat úplně všeho. Nebude se měnit pouze nálada, ale i názory. Jednou se Vám bude líbit tohle, podruhé s tím spokojené nebudete a tak budete neustále vylepšovat, zkvalitňovat, což může být v některých věcech až na škodu. Je důležité, abyste se v tomto měsíci řídily hlavně srdcem, neboť to je ten správný ukazatel, který Vás zavede na cestu úspěchu, ale i spokojenosti. Planety, ale i karty ukazují na nové pracovní partnerství, na důležitou osobu v oblasti práce, která Vám může pomoci rozjet nebo ještě více zkvalitnit Vaší práci. I zde je ale důležité řídit se srdcem, neboť může nastat konflikt mezi tím co jste si představovali a mezi tím, co je realita. Musíte se naučit vyjádřit co chcete, jak by se Vám to líbilo a ne po sobě nechat šlapat. Právě v srpnu se budou dít situace, které budou přitahovat do Vašeho života jedince, kteří si budou diktovat a je na Vás zda se podřídíte. Tento měsíc byste si však měli uvědomit, že neustálé podřizování se dlouhodobě nevyplatí. Takže na to pozor. Planety přejí novým pracovním příležitostem a rozjíždějícím se projektům. Slibné nabídky však dobře promyslete, abyste nešlápli vedle. Pracovně se po Vás chce více obchodního talentu a bystrosti. Úplněk 15.8. opět zamíchá s Vašimi vztahy, budou silné emoce a silné nepochopení. V tomto období se po Vás bude chtít, abyste se podřídili. Stůjte si však za svým. Nenechejte se od ostatních manipulovat, protože to se právě v polovině měsíce bude dít. Ustoupíte jednou a budete ustupovat neustále. Pozor na to. Druhé Novoluní 30.8. přinese dobré pracovní smlouvy a lepší vyhlídky na pracovní oblast. Nebudete na práci sami. Pokud něco rozjíždíte nebo podnikáte, jede Vám do cesty silná posila.


Autor: Tereza

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page