top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (24.7. – 30.7.2023)


Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Včera se nám Slunce přesunulo do ohnivého znamení Lva, nacházíme se v samém vrcholu léta. Ve Lvu se nám pohybuje i planeta Merkur a retrográdní Venuše, která může do našeho života vracet staré lásky a lidi, které jsme dlouho neviděli.


Ve Lvu se nám také již několik měsíců pohybuje Černá luna, karmický bod našeho horoskopu. S tímto postavením se učíme více pracovat se svým egem a nastavit ho tak, aby nebylo naším škůdcem. Ego má totiž rozhodně i pozitivní stránky. Přináší nám myšlenku: „kým chceme být“ a „kým rozhodně být nechceme“ a ukazuje nám „kým bychom se mohli stát.“ Díky němu máme potřebu se posouvat a být lepším. Když to nebudeme přehánět a nepostavíme se do pozice „vím to lépe než Ty“, má pro nás toto postavení rozhodně kladný efekt. S tímto postavením si můžeme také řešit téma otce. Smiřujeme se, čistíme svůj vztah s ním a přemýšlíme, jaký měl/má náš otec na náš život vliv. Přece jen otec je první mužská postava našeho života a to, jak ho máme postaveného, jaký vztah s ním máme, takové máme i vztahy s muži v našem životě, ale také s našimi partnery. Pokud není náš otec v našem horoskopu dobře zastoupen, mohli jsme jeho úkol a úlohu převzít na sebe. Ženy mají tendenci věci kontrolovat a řídit, muži hledají svou mužskou roli v životě, hledají svou mužskou sílu, učí se být aktivní v pozitivním slova smyslu a být tím správným „ochráncem.“


Nějakou dobu už také na obloze dominuje nepříznivý aspekt mezi Venuší a Uranem. V našich vztazích to může doslova symbolizovat rozchody nebo uvědomění si toho, co ve vztazích chceme. Otevírají se nové vztahové vzorce a my nechceme ve svých vztazích fungovat tak, jako dříve. Vnášíme do svých vztahů vědomě, ale i nevědomě svobodu a tendenci věci měnit, obměňovat, osvobodit se z vazeb, které nejsou příznivé, ale také pozor.. horlivě vymýšlet obměnu, která se nemusí vždy setkat s úspěchem.


Mějte krásný týden!


Autor: Tereza

bottom of page