top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (26.6. – 2.7.2023)


Krásné pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Slunce se nám minulý týden přehouplo do znamení Raka, kterému vládne element vody a Luna. Naplno nám začalo LÉTO. Tento čas se až do 23.7. obracíme ke svému vnitřnímu JÁ, hledáme odpovědi v rodině, předcích, domovu. Rak je čtvrté znamení, související se zázemím a rodiči. Raci jsou často nějakým způsobem na rodičích nebo blízkých z rodiny závislí, třeba i podvědomě na jejich názorech. V hlavě mají neustále pocit, že rodina „musí schválit“ to jak žijí, a když to není rodina, přenáší se to na lidi mimo rodinu. Je důležité tyto týdny zamyslet se a popřípadě i odbourat chtít se druhým za každou cenu zavděčit, hledat u ostatních schválení. Nikdy se nezavděčíte všem, vždy bude někdo pro koho budete trnem v oku, nepohodlní, nedostateční.. však také ten kdo hodnotí, hodnotí pouze podle svého vlastního měřítka. Ale existuje ve světě jen to jedno, to jeho? Je milion měřítek, podle jiného člověka můžete být naprosto perfektní přesně tak, jak jste. Pracujte tedy tyto týdny na síle své osobnosti a na sebevědomí, nyní je na to nejlepší čas.


Kdo se dále stěhuje do Raka, je planeta komunikace, zájmů a aktivit – planeta Merkur. Ta přejde do tohoto vodního, čtvrtého znamení v úterý před půl 3 ráno. Co to pro nás znamená? Obecně - vždy, když stojí Rak v nějaké planetě, dá se předpokládat, že nás v té dané oblasti budou řídit emoce a city. V komunikaci tedy budeme do poloviny července rozněžnělí, naším záměrem bude druhého pochopit, nějak se s ním dohodnout a hlavně – být s ním a se všemi okolo nás v harmonii. Pokud to však nepůjde a my ucítíme ve vzduchu nerovnováhu, s Merkurem v Raku nás to bude hnát do lítostivých stavů, urážení nebo ke zbytečným domněnkám. V těchto dnech je proto dobré nezkreslovat si přijímané informace emocemi nebo některé věci brát příliš vážně. Jelikož je Merkur i planetou aktivit a stojí nad námi Měsíc, vše co započneme, bude z lásky a tak, jak to opravdu ze srdce cítíme. Věřte své intuici, co se týká cílů a záměrů, nezklame Vás.


Jinak aktuálně nám jedou dvě planety retrográdně – Pluto a Saturn. K nim se přidá ještě tento týden v pátek i Neptun – planeta iluzí, uměleckého talentu, kreativity, ale také závislostí, naivity a intuice. V tomto postavení se zdrží až do 6.12. tohoto roku, což znamená, že jeho vliv stejně tak jako vždy u retrográdních planet pocítíme. Neptun se aktuálně pohybuje v Rybách a pokud couvá, znamená to pro nás všechny, že hranice, které jsou nastaveny bude těžší rozlišit. Nebudeme totiž vědět, co už je za hranou a co už není. Možná budeme některé lidi kolem nás až moc omlouvat, možná si budeme druhé a různé situace idealizovat, možná se ukryjeme do jakési bubliny, která bude od reality zcela odtržená. Na druhou můžeme tento čas uchopit i tak, že ve svém nitru zapátráme a vyndáme nevyléčená zranění na povrch. Můžeme začít meditovat, cvičit jógová cvičení či se nořit do svého vlastního nitra, abychom mu ulevili od bolesti.



Mějte krásný týden!


Autor: Tereza

bottom of page