top of page

UMĚT SE ROZHODNOUT

"Umět se rozhodnout jen podle sebe. Umět si pro sebe vybrat to nejlepší, podle toho, jak to právě teď cítím bez potřeby někomu se zavděčit, podobat nebo bezmyšlenkovitě následovat.

Začíná to zdánlivě u maličkých věcí. U výběru náramku na ruku, u nákupu oblečení nebo potravin, po rozhodování se o volbě povolání, vhodného lékaře či toho, co chci v životě opravdu dělat.



Dlouho jsem měla pocit, že musím být hodná holka a rozhodovat se tak, abych nevyčnívala, abych někomu neublížila, abych někoho neurazila. Až jsem zjistila, že tohle rozhodování je pouze cesta do pekla a ubližuju tím stejně nejvíce sama sobě.


Dneska už mám ODVAHU rozhodnout se srdcem. A ne vždy jsem si stoprocentně jistá, někdy si musím zjistit informace, někdy se musím více zajímat, někdy musím najít sílu udělat to jinak než dav. Ale pokaždé si uvědomím, že rozhodování o mým vlastním životě je jen moje volba a moje zodpovědnost a i kdybych to udělala jakkoli divně a nezvykle, pokud to tak cítím, je to zkrátka v pořádku.


Tak nebuďte bezmyšlenkovitě hodné holky a dovolte si rozhodnout se skutečně samy za sebe a podle sebe. Ať už řešíte cokoli." ❤️


Autor: Magicky ženská

bottom of page