top of page

UŠI, ZÁNĚTY

Aktualizováno: 1. 11. 2018

Problém s ušima, neslyšící, nedoslýchaví, neustálé záněty – zde jsou dvě možnosti.

1) Dotyčný člověk je natolik egoistický, že si vede neustále svou. V hlavě si říká, že nechce poslouchat ty ostatní, nemají mu co dát, on sám přece ví nejlépe. I když je to 5měsíční miminko nebo 50letý pán, je to úplně jedno. Zablokování ušního ústrojí znamená, že chce ten dotyčný být ve vlastním světě, ostatní ho ruší, má pocit, že mu nemají co předat. Velké téma ega.

2) Druhý důvod může úzce souviset s jeho okolím. Kde vyrůstá, kde žije, v jakém prostředí a s jakými lidmi. Co ti lidé říkají, jak se mezi sebou baví, jak se baví s oním dotyčným, jaká je v prostředí atmosféra.

Obecně je to nesnášenlivost toho okolí, nucení se do poslouchání názorů druhých. Dotyčný člověk by si měl položit otázku: „proč je nechci poslouchat?“, „proč mám pocit, že jsou hloupí, že mi nerozumí?“, „nebo proč v tom okolí zůstávám?“ Pro ty okolo je pak důležité s ním vhodně komunikovat. Vyjádřit mu podporu, mluvit klidně, jasně, laskavě, nevyčítat, neshazovat. Navést ho cestou, která by ho bavila – když je to menší človíček, číst si s ním knížky, pouštět mu meditační hudbu, uklidňující zvuky, nehádat se v jeho prostředí.

Autor: Tereza

bottom of page