top of page

VODNÁŘ

Vítám Vás všechny u nového článku ze série ZNAMENÍ ZVĚROKRUHU.

Každý měsíc Vám přibližuji vždy jedno znamení a jeho hlavní úkoly. Dnes pokračujeme znamením VODNÁŘE, které stojí na 11. příčce ze všech 12 znamení.


Proč si předci, kteří jsou v rodině Vodnáře toto znamení zvolili?

Proč chtěli, aby zrovna tato dušička byla v jejich rodě?


Jako se Kozoroh rodí do rodiny, která je možná už po několik generací materiálně neuspěšná a chybí jí společenská prestiž, rodí se Vodnář do rodiny, ve které chybí ten správný elán a nové, neotřelé nápady. V této rodině chybí nový vzduch, je zde potřeba změnit myšlení nebo styl života dalších, příchozích generací. Vodnáře si do této rodiny zavolají duše zemřelých, typických "černých ovcí rodiny", vyvrhelové, kteří se upili k smrti, pracovali pro vyzvědačské služby, zcela zavrhli svou rodinu a hluboce zradili své blízké. Právě tito předci si vyvolí do tohoto společenství Vodnáře, který má přinést nový závan čerstvého vzduchu a má tyto nezodpovědné duše očistit.


Vodnář se často rodí rodičům, kde nějakým způsobem nefunguje otec – není tam, neumí svou roli otce dostatečně přijmout. Několikrát jsem se setkala s tím, a je to až zarážející, kolik Vodnářů skrytě miluje anebo naprosto nechápe a odsuzuje svého otce, který se nikdy příliš do rodinného společenství nezapojil. Otci Vodnářů v rodině často vůbec nefigurují, běžné také je, že je Vodnář vychován otcem nevlastním nebo pouze matkou. A proto je jeden z jeho úkolů pátrat, jaký je jeho pravý otec, plno věcí s ním má totiž Vodnář společného. V první polovině života má často malý Vodnářek dojem, že do své rodiny vůbec nezapadá, že je úplně někde jinde, že mu lidé okolo nerozumí a nechápou ho, ve druhé polovině ho to táhne pátrat, kdo jsou vlastně jeho předci a proč si ho do své rodiny vůbec zavolali. Proto je i typické, že Vodnáři vlivem svého „podivínství“ a nepochopením od ostatních mají potřebu utéct – do ciziny, do jiného města, měnit práci, partnery, žít svobodný a nespoutaný život. Po nějaké době ale zjistí, že se pouze naplňuje karma. Nejenomže byli vyvoleni, aby očistili černé ovce rodiny, ale sami v jednom ze svých minulých životů, kdy byli v roli muže se nedokázali Vodnáři stát dobrým otcem, zachovali se nezodpovědně – utekli, nestarali se, opustili matku svého dítěte. Tento život se schválně narodí otci, který se může chovat podobně jako oni v jedné ze svých minulých inkarnací. Vodnáři si totiž mají prožít něco podobného, aby chybu neopakovali. Mnoho Vodnářů se proto i rozhodne tento život vlastní děti nemít. Vnitřně je v nich uložena informace, že zklamali, pocit, že jim jejich vlastní dítě vzalo svobodu.


A jaké jsou tedy úkoly Vodnáře?


Tento život je Vodnářovým úkolem naučit svou rodinu novému myšlení, dát ji pocit, že se dá žít mnohem lépe, volněji, zábavněji. Celému světu pak naději, že nic není ztraceno.

Tato dušička bude vždycky tak trochu podivín. Jednou se bude chovat tak, podruhé zase tak. Bude zábavná a při tom uzavřená sama do sebe. Jednu chvíli bude bavit celou společnost, ve druhé se sebere a půjde si domů raději číst knížku o nových ekologických vynálezech. Bude jiná než všichni ostatní. Její myšlení bude naprosto vybočovat, její rodina může tuto dušičku považovat za zvláštní, často jsem slýchala od svých klientů Vodnářů, že je lidé v rodině nazývali zpomalenými, divnými nebo dokonce hloupými. Vodnář ale není hloupý. Naopak. Je tak inteligentní, tak neotřelý ve svých nápadech a myšlenkách, že ho ti okolo prostě nechápou. Je totiž úplně někde jinde. Ostatní jedou v systému, který jim nabídla společnost, vyšší autority, učitelé, rodiče. Vodnář se ale nechce podřizovat, nechce dělat to, co dělají ostatní, má svojí vlastní hlavu, která je plná úžasných, zcela uchvacujících nápadů. Jenže společnost je jinde než on. Proto nejen předci, ale i ti nejvyšší si nejen pro onu rodinu, ale i pro celý svět vyvolí tohoto „génia“, který vidí věci jinak a dokáže celé společenství pohnout opět novým směrem.


Není náhoda, že mnoho myslitelů, vynálezců, hudebních skladatelů se narodili právě do tohoto nápaditého znamení. G. Galilei, M.Koperník, F.Bacon, W.A.Mozart, T.A.Edison, Ch.Darwin,Ch.Dickens. Je toto náhoda? Určitě není. Vodnáři přišli nabídnout nové myšlenky, jiný způsob myšlení, nové systémy. Narodili se do období, kdy se Země začíná po zimě opět probouzet. Kdy je čas pustit svěží vítr opět do našich životů.


Autor: Tereza

bottom of page