top of page

VODNÁŘSKÁ ÉRA ZAČÍNÁ


Zdravím Vás při úterním ránu! Protože jsem se včera v týdenní předpovědi příliš nezmiňovala o aktuálních planetárních konstelacích, napravím to nyní.


Již dříve jsem psala o tom, že nám postupně začíná éra Vodnáře. Většina planet se pomalu do tohoto 11. znamení zvěrokruhu přesouvá, proto i témata, která k Vodnářům patří, budou aktuálně zesílená. Vodnář je humanismus, svoboda, volnost, spolupráce, nápady, vize, ale také originalita a změny. Od 1.2. bude ve Vodnáři stát celkem 5 planet! Slunce, Merkur,Venuše, Jupiter a Saturn, nicméně vliv této vzdušné, pohyblivé energie můžeme cítit už nyní.



Podle telefonických konzultací mi přijde, že je to všude takové na spadnutí. Něco se chystá, něco se bude měnit, lítá to ve vzduchu. Začínají opět naše podvědomé přípravy na změny. Energie je zvláštní, přijde mi dokonce jak před výbuchem. Než ale ta celková změna přijde, je dobré využít aktuálního přímého směru planet. Ani jedna planeta se totiž nepohybuje v retrográdu (tedy ve zpětném chodu), a to nám napomáhá k ujasnění si toho, kam míříme. Nic nás až na ty husté a chvilkami napěťové energie neblokuje. Díky aktuálním konstelacím odhalujeme, co opravdu vnitřně chceme. Soustřeďte se na své cíle a další směr. Začněte využívat tvořivé energie k tomu, abyste rozběhli to co si třeba za pár měsíců přejete realizovat.


Dnes se přesouvá Vodnář do Slunce a zdrží se v něm následující měsíc. Při této konstelaci byste se měli odvážit dělat věci jinak. Vařit jiné recepty, upéct buchtu, na kterou jste si dříve netroufli, dupli si, i přes to, že většinou všechno řešíte v naprostém klidu. Je dobré začít nějakou aktivitu, kterou odkládáte už roky a pořád ne a ne ji rozjet, vytřídit svůj šatník a začít nosit kousky, které jsou na dně skříně, vydat se do práce jinou cestou či jít na procházku do míst, kde jste ještě nebyli. Změnit můžete maličkosti, ale i velké věci. Intenzita a směr bude záviset zcela na Vás, neboť Vodnář je rebel a jeho energie je neskutečně osvobozující. Pokud chceme tento proces v sobě podnítit, mohou Vám pomoci níže vypsané otázky:


  • V jaké oblasti života se cítíte nesvobodní?

  • Kde se přizpůsobujete na úkor sebe?

  • V čem stojíte a nehýbete se?

  • Kde jste rezignovali?

  • A nenastal čas vzít si svůj život zpátky?


Často věříme, že abychom mohli být ve svém životě šťastnější a spokojenější, potřebujeme k tomu velké změny. Že je třeba opustit svůj vztah, změnit práci či obměnit prostředí, ve kterém žijeme. Ale upřímně.. posledních několik týdnů mám často hovory s klienty žijícími v různých koutech světa a ne všem pomohlo, že se odstěhovali na druhý konec planety. Časem je totiž začaly pronásledovat ty stejné problémy jako řešili dříve a dokonce začali potkávat úplně stejné typy lidí od kterých paradoxně utekli z České republiky. Není to totiž o tom změnit vše kolem sebe, ale změnit něco v sobě. Pravděpodobně svůj styl života, své myšlení a modely, podle kterých nevědomky žijeme. Nemusíme bořit mosty, stačí jen začít dělat malé kroky, které nás dovedou k vysněné představě.


Období Vodnáře je o novém vzduchu. O chuti a spontánnosti, kterou si dovolíme prožívat. O kreativitě, se kterou budeme pracovat a nenecháme ji spát, o uvolněnosti v následujících dnech.


Pokud Vám to nejde, možná Vám pomůže sekce článků o duševní hygieně a práci sám se sebou, kterou v dalších dnech chystám. Tak snad již brzo.



Autor: Tereza

bottom of page