top of page

ZRCADLENÍ


Krásný páteční den! Ozývám se Vám na základě Vašich komentářů, které jste psali pod příspěvek s nabízenou konzultací po telefonu, kterou jedna z mých milých klientek pro někoho z Vás zaplatila. S vybraným jsem se již spojila, ale rovnou dopředu hlásím, že se se mnou spojila jiná má úžasná klientka se zprávou, že by ráda věnovala hodinovou konzultaci též. Příští týden, kdo bude chtít, si to dáme ještě jednou.


Jinak Vám chci moc a moc za Vaše komentáře poděkovat. Opravdu jsem se do nich začetla a musím se i přiznat, že mě i u srdce zahřálo, kolik vědomých a reflektujících duší tady mám. Vaše slova o zrcadlení byla úžasná, těm co komentáře nečetli, určitě doporučuji pročíst, v tomto vláknu je mnoho mouder.



No a co z toho, co jste psali a jak i já zrcadlení vnímám, vyšlo?


Zrcadlení je odraz nás do vnějšího světa. Co v sobě máme, to vysíláme. Pokud je někdo založen pesimisticky, může se stát, že se mu opravdu „smůla“ lepí na paty, na druhou stranu ten, který se dívá na svět optimisticky a s radostí, přitahuje spousta hezkého a šťastného. Třeba jedna má klientka. Nepřipouští, že vždy když za mnou jede, by nenašla parkovací místo. Je opravdu vnitřně přesvědčena o tom, že tam místo pro ní bude a opravdu pokaždé, když za mnou několikrát ročně přijede, místo na ní kousek od poradny čeká nebo se zrovna, když přijíždí, uvolňuje.


Zrcadlení je ale také o tom, co si myslíme o něčem/někom. Pokud máme v hlavě nastaveno, že chlapi jsou k ničemu, nepřitáhneme si do svého života muže, kterého bychom chtěli, ale toho, o kterém jsme přesvědčeni, že existuje. Hodně dělají i naše strachy, to sami znáte. Když budu mít v hlavě představu, že si určitě tu nohu zlomím, je velké štěstí, když se to nestane. Existuje spousta případů, kdy si lidé vsugerovali zdravotní problém, který nebyl, ale po několika letech se opravdu zhmotnil.


Zrcadlení probírám v poradně velmi často. Naši partneři a děti nám nejčastěji zrcadlí to, co máme v sobě. To jsou naši největší učitelé, stejně tak v dětském věku naši rodiče, které svým chováním často zobrazují naše minulá já z minulých životů. Je třeba nezapomínat na to, že zrcadlení probíhá i skrze naše emoce. Pokud v sobě máme potlačený vztek, můžeme přitáhnout do svého života lidi, kteří jsou choleričtí a agresivní nebo naopak ty, kteří potlačují svůj vztek úplně stejně jako my a díky nim si máme uvědomit, že to je i naše téma.

Když takto zalovím v paměti, hezkým příkladem zrcadlení je i má klientka, která v sobě již několik let řeší téma nízkého sebevědomí. Nevěří si, pochybuje o sobě a přitahuje neustále typy partnerů, kteří si také nevěří, ale své váhání o své osobě zakrývají kritikou k mé klientce. Jiný příklad mě napadá třeba když si můj klient přitahuje partnerky, které jsou velmi podobné jeho mamince a on nechápe proč. Jednoduše proto, že nemá přijatou povahu své maminky a tak se mu zrcadlí v podobě jeho partnerek, aby si to vyřešil. Zrcadlení je velké téma, o kterém by se dalo napsat spousta stránek, ale přichází mi na mysl.. máte k tomuto tématu spíše Vy něco, na co se chcete zeptat? Něco co nechápete? Pokud ano, ptejte se!



Přeji Vám krásný víkend v podzimním duchu!

Autor: Tereza Obraz: Michael Lang

bottom of page