top of page

ČERNÁ LUNA V BERANU (27.1. - 20.10.2020)

Krásný úterní den! Protože mi přišlo už několik zpráv s dotazem co je to Černá luna a jak na nás působí a působila minulý rok, rozhodla jsem se si sednout a sepsat článek konstelace, která se týká nás všech. Nevycházím ani tak z žádné literatury, pojetí Černé luny mám vlastní, jak ji mám vypozorovanou ze svého okolí, u svých klientů a také z mytologického pojetí, které je součástí celé astrologie. Také je potřeba dodat, že zde nebudu vypisovat všechno to, co říkám svým klientům na sezeních, protože pořád platí, že každý jsme individuál a každý máme jiný horoskop a u někoho je Černá luna silněji postavena a u někoho slaběji. Nicméně některá témata se zobecnit dají a ty Vám dnes napíšu.



Důležitá otázka – co je to Černá luna?


Každý v horoskopu máme svou Černou lunu, která je postavená v konkrétním znamení zvěrokruhu a v konkrétním astrologickém domě. Vnitřně pokládám za důležité tuto Černou lunu a její působení na nás znát, protože se tak můžeme vyhnout mnoha věcem, které nás nutí opakovat stejné přešlapy stále dokola. Ty, které už jsme dost možná opakovali ve svých minulých životech. Někdo má karmu například na víru, tím pádem tomuto člověku bude chybět optimismus a chuť zdolávat své životní překážky, bude upadat do jakési nechuti něco hezkého v životě zažít a na všem bude hledat spíše to negativní. Jiný má svou Černou lunu postavenou zase v oblasti hodnot, proto mu může dělat problém poznat, co je pro něj opravdová životní hodnota a tento člověk bude dost možná velkou část svého života narážet na to, že si neumí poskládat své priority a hodnoty a to ho může například v oblasti práce může zavést do totálního syndromu vyhoření. A tak dále.




ČERNÁ LUNA V RYBÁCH

3.5.2019 – 27.1.2020


Černá luna, jako i jiné planetární symboly stojí obecně během roku v nějakém konkrétním postavení, které má na nás všechny vliv. Energie Černé luny se pak zesiluje, pokud aktuální postavení planet se nějak podobá tomu našemu nebo vytváří s naším horoskopem například hlubší aspekty.

Protože od května do aktuálního ledna stála Černá luna ve znamení Ryb, dotýkala se tato konstelace všech, jejichž hlavní znamení jsou Ryby, ale také všech, jejichž Černá luna stojí v jejich horoskopu ve znamení Ryb. Ostatních se dotkla tato konstelace více, jiné méně, nicméně Černá luna v Rybách je tak silné postavení , že si troufám tvrdit, že se dotkla opravdu každého z nás.


V období 3.5.2019 do 27.1.2020 se nám všem otevřelo téma samoty a také nutnost naučit se být sám, myslet na sebe a jednat podle sebe. Brát v potaz svůj vnitřní hlas, svou intuici a řídit se podle ní. Nebýt závislý na partnerovi, ani na nikom nebo ničem jiném, ale najít svůj vlastní zdroj energie a naučit se stát sám za sebe. Pro nás všechny bylo toto období důležité pro to, abychom našli svůj zdroj energie, tedy něco, kde můžeme čerpat, co nás dobíjí a dělá nás šťastnými, nezávisle na tom, jestli máme partnerský vztah nebo pohodovou práci. Bylo potřeba si během těchto uplynulých 9 měsíců nic nenalhávat, nikde neidealizovat a přiznat si ve všem pravdu. Vzhledem k tomu, že Ryby jsou posledním znamením zvěrokruhu, spojeny s tématem konce, prozkoušelo se mnoho nefungujících vztahů nebo těch vztahů, kde bylo něco špatně nastaveno, věcí, které neměly dál pokračovat, ale také jsme se všichni silně dotýkali jakého si vnitřního znovuzrození. Působící energie Ryb nás donutila přehodnotit svůj život a podívat se na věci reálně, tak jak opravdu jsou. Přestat si nalhávat, vysnívat, žít v nepravdivé bublině, ve které se držíme jen proto, že máme strach. Z toho, co bude dál, ale naučit se, že život je naprosto přirozený koloběh, kdy něco končí, ale také něco nového začíná. Z tohoto důvodu proto bylo také zesílené téma smrti. Umírali naši blízcí, odcházeli duše, které měli naplánováno odejít. Vždyť si jen vzpomeňte, kolikrát média psala tento rok o úmrtích slavných osobností, které odešly z tohoto světa. Bylo jich velké množství. A to právě vlivem zaktivované Černé luny v Rybách.


Do těch zbývajících dní, které pomalu ukončují etapu Ryb si zodpovězte na tyto otázky:


  • Umím už více stát a jednat sám/sama za sebe? Pokročil/a jsem v tomto tématu někam?

  • Mám více sám/sebe rád/a, než v uplynulých letech? (A nemyslíme tím povrchní způsob lásky, ale udělám opravdu to, co já sám/sama považuji za správné? Dělám vše, jak cítím?)

  • Dokážu se v těžkých situacích zvednout a udělat vše proto, abych se cítila lépe? Hledám způsob jak se cítit zase dobře?

  • Umím více přijímat změny?

  • Přestávám si nalhávat něco co není pravda, ale dívám se na lidi a situace kolem mě realisticky? Tak jak to opravdu je?




ČERNÁ LUNA V BERANU

27.1.2020 – 20.10.2020


Beran jakožto první znamení z celého zvěrokruhu započíná od 27.1. úplně nový 9letý cyklus, který bude trvat dalších 8 let. Černou lunou teď projdou všechna znamení, krok za krokem. Všechna se vystřídají v tomto bodě, aby nás vždy po dobu své vlády trvající 9 měsíců mohla vyzkoušet ze svých témat.

Černá luna v Beranu otevře do 20.10. tohoto roku témata spojená s emocí vzteku, agresivitou, schopností se rozhodnout, prosadit a nenechat se druhými ovlivnit. Beran jako první znamení symbolizuje téma JÁ. V extrémních případech jsou to sobci a egoisté myslící pouze na sebe nebo v tom druhém extrému lidé, kteří se nedokáží sami za sebe rozhodnout a rozhoupat se k nějaké změně. V tomto roce se dost možná budeme houpat mezi těmito dvěma póly a hledat rovnováhu. Naše budoucí cesta bude houpavá, jednou se budeme rvát za svoje názory a do popředí půjde vztek, agresivita a potřeba se bránit, podruhé budeme jenom koukat a necháme se ovlivnit druhými kolem nás, nebudeme schopni si dupnout a rozhodnout se. Uvědoměním nám dojde, že s sebou necháváme cloumat a půjdeme opět do vzteku a obrany a takhle to půjde pořád dokola, dokud v tom nenajdeme rovnováhu. Naše energie bude tento rok zesílená, nemusíme se proto bát, že bychom byli nějak více unavení. Jediná únava bude pramenit leda tak z naší nerozhodnosti něco udělat.


Zapamatujte si. Do konce října bude důležité poznat:


  • kdy je dobré nechat pouze plynout a kdy si dovolit být netrpělivý a zatlačit tak trochu na pilu,

  • kdy je potřeba se ozvat a kdy je dobré raději mlčet,

  • kdy využít svůj vztek k rozhodnutí se a rozhoupání se k nějaké změně, a kdy se mu vyvarovat a naučit se ho usměrnit a ovládat,

  • také to, kdy už jsme příliš sebestřední a nebereme ohledy na druhé a kdy konáme podle sebe, avšak stále se snažíme spolupracovat s lidmi kolem nás.


Naučte se tedy toto budoucí období pracovat se svými emocemi, především vztekem, naučte se poznat, kdy je dobré udělat krok vpřed a kdy je lepší ještě posečkat. Všichni budeme zkoušeni z toho, jak umíme myslet na sebe a zároveň to děláme v souladu s druhými. Jednoduše se po nás chce rovováha.


Zkoušeni budou, podobně jako tomu bylo u Ryb, všichni, kteří jsou narození ve znamení Berana, ale také všichni ti, kdo mají svou Černou lunu ve znamení Berana (níže máte přehled toho, kdo máte Černou lunu v Beranu).


 

ČERNÁ LUNA V BERANU:


27.1.2020 - 20.10.2020

23.3.2011 - 16.12.2011

17.5.2002 - 10.2.2003

11.7.1993 - 6.4.1994

5.9.1984 - 1.6.1985

31.10.1975 - 27.7.1976

26.12.1966 - 22.9.1967

19.2.1958 - 17.11.1958

16.4.1949 - 12.1.1950

 

Pokud máte jakékoli otázky, neváhejte se s nimi na mne obrátit!



Krásný zbytek dnešního dne!


Autor: Tereza

bottom of page