top of page

ČERNÁ LUNA V KOZOROHU (9.11.2017 - 5.8.2018)


Zdravím Vás u dnešního povídání. Dnes se podíváme na zoubek něčemu, s čím klasická astrologie nepracuje. Jedná se temný bod v našem horoskopu, kterým se zabývá především astrologie psychologická, jejímž nejznámějším propagatelem a můžeme říci i zakladatelem je C.G.Jung. Tím temným bodem je ČERNÁ LUNA, která po 9 měsících ze znamení ohnivého Střelce přešla kolektivně do znamení zemského Kozoroha.



CO JE ČERNÁ LUNA?

Černá Luna je tajemný, záhadný a fascinující astrologický bod horoskopu. Poukazuje na naše skrytá tajemství před námi samými, která se jen v určitou dobu otevírají a dávají o sobě vědět. Někdy více, někdy méně, jisté však je, že nás toto tajemství/nevědomost provází celý život, dokud si ho nezačneme uvědomovat a pracovat na něm.


Černá luna je symbol karmy. Něco, co jsme v minulých životech nezvládli a nyní jsme nuceni toto téma vyřešit, neboť nám kolikrát komplikuje život, o čemž však mnohdy ani nevíme. Je proto dobré zjistit, v jakém znamení nám v osobním horoskopu Černá luna stojí. Černá luna mění kolektivně svou polohu ve znameních po 9 měsících. To s sebou přináší řešení daného tématu i pro nás všechny. Ukazuje, s jakými komplikacemi se budeme nejvíce v tom určitém obdobím potýkat a co nám bude stěžovat naše bytí.




ČERNÁ LUNA VE STŘELCI

(13.2. - 9.11.2017)

Když stála Černá luna ve STŘELCI (13.2. - 9.11.2017) řešili jsme nejvíce, kdo má do našeho života stále patřit a komu to už nenáleží. Energie Střelce byly jako síto. Prošel jen ten, s kým ještě máme něco dál tvořit. Ten, kdo z našeho života (třeba i najednou) odešel, už prostě vedle nás neměl být. S mnoha lidmi jsme proto ukončili naše vztahy, ať už přátelské, partnerské nebo kolegiální. Střelec třídí, kdo do našeho života patří a kdo ne. V těchto 9 měsících jsme proto mohli přijít o mnoho přátel, blízkých, o kterých jsme si mysleli, že tu pro nás vždycky jsou a budou. Střelec je celkově o upřímnosti a otevřenosti a hledání hloubky a pravdy.. Ptali jsme se proto v různých situacích - "a kde je ta pravda?", " jak to daný člověk se mnou opravdu myslí?" Střelec zkoumal, třídil a napověděl nám (například nějakou situací). Pak už bylo jen nás, zda jsme si jeho radu a odhalení pravdy vzali k srdci. Dále je Černá ve Střelci typická tématem víry. Spousta mých klientů, kteří mají Černou lunu ve Střelci pohlížející na svůj život a na oblasti v něm jako na něco marného, na něco, co stejně jednou odejde, co se nepodaří, nevyvede. Je to postoj, který nejvíce vystihuje:


"A proč bych to měl dělat, když to stejně jednou odejde?"

"Proč bych se tím měl zabývat, když stejně jednou umřu?"

"Proč bych ... "


Nebo také nevíra v to, že věci dobře dopadnou, že se poštěstí, že budu šťastná.




ČERNÁ LUNA V KOZOROHU

(9.11.2017 - 5.8.2018)

Po Střelci následuje znamení KOZOROH, kam Černá luna přešla ve čtvrtek. Tak jako Střelec, i Kozoroh přináší jedno konkrétní téma, které v následujících měsících až do srpna budeme řešit. U tohoto 10. znamení je to především ZRADA A VINA. Hodně se teď budeme vracet zpět do minulosti a hledat, kdy nás vlastně druzí zradili. Kde a jak se to stalo, že se cítíme být tak podvedení. Tak zklamaní a zrazení.. Život nám najednou bude připadat nesmírně těžký a jen jako samá povinnost. Budeme chtít najednou za ostatní řešit jejich problémy, brát tíhu jejich zodpovědnosti na sebe. Hlavně aby jim bylo líp. Hlavně aby už byl klid a vše se hezky rychle vyřešilo. To však není ta správná cesta.


S Černou lunou v Kozorohu se máme naučit , že když za ostatní přebereme jejich problémy, neznamená to, že se to vyřeší. Znamená to akorát, že na sebe bereme tíhu někoho jiného a trpíme pak dvojnásob. Je tedy především o tématu dospělosti, zkouška z naučených zkušeností, které mají vést k zodpovědnosti, spolehlivosti, moudrosti a zralosti.

A i když se nám zdá, že ČERNÁ LUNA jsou jen problémy a vše negativní, berme ji tak, že nás učí něco, co nám úplně nejde. Zkvalitňuje život a otevírá oči tam, kde jsou ještě zavřené.




Autor: Tereza

bottom of page