top of page

ČERVEN 2019



Červen je 6. měsícem v roce, který symbolizuje partnerské vztahy, hledání rovnováhy a kompromisu. Červen je především měsícem vztahovým, což krásně ukazuje nejen číslo 6, které souvisí se vztahy, ale i šestá tarotová karta s názvem MILENCI nebo také ZAMILOVANÍ. Tato karta je kartou životních křižovatek, důležitých rozhodnutí, ale i milostných trojúhelníků. Milenci jsou kartou lásky, přitažlivosti, sjednocování i rozdělování, rozhodování a uvědomění si sebe sama prostřednictvím vztahů. Z astrologického hlediska náleží tato karta znamení Blíženců, v němž se všechny aspekty Milenců slučují. Všichni Blíženci jistě dobře znají ty neustálé popudy mezi něčím se rozhodovat. Svojí pestrostí vyjadřuje karta nespoutanost, která je důležitá v každém fungujícím vztahu. Tímto jednáním samozřejmě rozšiřujeme své schopnosti komunikace. Karta nás učí, že naše rozhodnutí činíme na základě zrcadlení. To, co nás přitahuje na druhých, jsou aspekty nás samých, se kterými se chceme nějakým způsobem vypořádat. Všechno má totiž podobu duality, vše má svůj protiklad. A tyto protiklady a zrcadení budou tématem letošního června.


Bude potřeba srovnávat, intuitivně seřadit své hodnoty a priority a skrze druhé si uvědomit, co vlastně chceme. Bude důležité vnímat informace, které jsou tento měsíc zesílené, neboť nám astrologicky vládnou Blíženci, které ukazují, že informace budou chodit prostřednictvím druhých lidí. A proto se zkuste tento měsíc zklidnit, ztišit, ne pobíhat sem a tam a hledat jak blázni něco, co Vás pomůže nasměrovat, ale naopak si sedněte a vyčkejte na ty správné impulsy. A nebojte, poznáte je, budou hlasité a nepřehlédnutelné. Také, jak tak koukám do karet se náš červen bude točit kolem emocí a naučení se s nimi pracovat. Nelítejte, nezoufejte ani nebouchejte rukama do stolu, že se věci nedějí podle Vás. Nemají se dít. Ještě ne. Přijde čas, ale teď je potřeba být pozorní a jen naslouchat. Ne mluvit, ale naučit se vnímat všechno kolem. Proud vody, zpívání ptáků, šumění stromů a pak i melodii svého srdce, které už dávno ví, co udělá. Ale my ho musíme nechat nejdříve mluvit.



ČERVNOVÉ ASTROLOGICKÉ PŮSOBENÍ


Astrologicky se červen nachází pod znamením Blíženců, na konci měsíce se přesouváme do vodního Raka. Celý měsíce je důležité vnímat informace kolem nás, budou zásadní. Měsíc také vlivem ostatních působících aspektů přeje sebepoznávání, seberozvoji, učení, studiu, zdokonalování se, zkvalitňování své práce. Vztahově jsme tak trochu na houpačce, ale to patří k tomuto měsíci, který jen zobrazuje naše nevědomé a učí nás pracovat s tím, co ještě neumíme nebo v čem je potřeba se zlepšit. Ať už je to umění kompromisu, správné komunikaci nebo dobrému směrování našich emocí. Kolem těchto témat se točí aktuálně všechny planety. Důležitá konstelace, která nám možná pomůže v rozhodování, nasměrování nás na dobrou cestu se uskuteční 21.6. Tento den se planeta Neptun, která souvisí s nevědomými vzorci, a která aktuálně stojí v Rybách přejde do zpětného chodu, a to až do 27.11. Díky této planetě se nám naše podvědomí naplno otevře, ale hlavně nás díky retrograditě nasměruje do dob, kdy se naše podvědomí v nějaké situaci zaseklo a my podle ní nevědomky v životě jednáme.

 

BERAN


Pro Berany bude červen měsícem lásky a vztahů. Mnoho Beranů se zamiluje či bude pracovat na svém vztahu s partnerem, neboť partnerství bude u Beranů v černu oblastí číslo 1. Zamilovanost a práce na vztahu ale nebude u všech Beranů, tentokrát se toto znamení rozděluje na dva tábory. Jedni se budou seznamovat a udobřovat, druzí rozcházet nebo odlučovat, neboť mi zde i padá karta osm pohárů, která symbolizuje rozpady ve vztazích nebo myšlení na odchod ze vztahu. Pracovně je tento měsíc důležité hlídat všechny termíny, data odevzdání, podepsání, je potřeba mít pod kontrolou veškeré smlouvy s druhými stranami. Je také možné, že Vás čeká pracovní překvapení, které nemusí být zrovna dvakrát příjemné, neboť karta padající na práci je symbolem nárazu a potřeba změnit směr či si i dobře zodpovědět na otázku, jestli jste pracovně spokojeni. Pokud ne, je dobré udělat si tento měsíc plán jak dál. Obecně by se tento měsíc u Vás nemělo dít nic zásadního.



BÝK


Pro Býky bude měsíc červen moc fajn. Karty, které zde padají na každou oblast jejich života jsou o převzetí žezla, pocit hrdosti sám na sebe a velice příjemné karty ukazující na spokojenost a vyrovnanost. Pracovně se Býkům tento měsíc může opravdu dařit, podnikajícím jedincům jede do života zajímavá osoba, která jim může být později prospěšná. Karty také ukazují, že pracovně by se mělo dařit, žádné větší výkyvy zde nevidím. Ve vztazích budou Býci přebírat zodpovědnost, ale vadit jim to nebude, spíše naopak. Plány půjdou jako po másle a ostatní tyto plány budou i respektovat. Obecně bude červen o spokojenosti, pohodě a naplnění. U některých jedinců se i vyřeší zásadní spory, které se celou dobu nehýbali.



BLÍŽENCI


Blíženci, červen je Váš měsíc v roce, ve kterém byste měly být plní energie a hvězdy by Vám měly přát, ale karty, které mi u Vás padají ukazují spíše na nějaké zaseknutí. Vaše karty jsou symbolem trápení a nevědění. Když se dívám obecně na červen, běhají mi u Vašeho znamení samí muži nebo řešení neustále nějakého muže. Partnerské vztahy jsou zde pod vzpomínáním, přemýšlením nad tím co bylo, hodně tu padá minulost a možná i strach z toho, co bude dál. Jak jsem psala výše, jak kdybyste se zasekli někde mezi minulostí a budoucností, ale přítomnost to ani náhodou není. Nevěšte však hlavu. Kdyby nikdo nepřicházel, nebo jste řešili vztah s někým a nevěděli jak dál, ještě vyčkejte. Karty radí trpělivost a vnímavost. Pravá cesta se objeví, ale ještě je zapotřebí prokousat se tím, co nebylo stále vztahově vyřešeno. Takže hlavu vzhůru, vše se objeví v pravý čas. Pracovně karty ukazují na období beze změn. Vidím zde hodně energie, ale tolik Vás zde semlívají partnerské vztahy a z toho možná pramenící nechuť, že ta se přesouvá i do práce. Důležité je pro Vás červnové Novoluní, které přináší nové začátky, nové myšlenky, aktivity, možná i nové osoby v životě. Soustřeďte se tento měsíc na rodinu a rodinnou pohodu, neřešte to, co zatím řešit nejde. Úplněk 17.6. Vám možná více pomůže z pekelné situace ven a možná i naplno ukončí něco, co už ve Vašem životě nemá dál pokračovat. Budete nasměrování na novou cestu.



RAK


Milí Raci, karty na červen ukazují, že jste moc hezky chyceni v pasti. A tu past na Vás nenastražil nikdo jiný než Vy sami a Vaše vnitřní nastavení, hlavně tedy rozum. V sobě máte nějaký strach, buď z nejistoty nebo z toho co bude dál, celkově strach se odpoutat a pustit to, neboť Vaší hlavní kartou pro červen je karta s názvem Ďábel. Ta ukazuje, že jste aktuálně chyceni a dost možná o tom i víte, ale ještě nejste připraveni pro změnu. Neplatí to však u všeho. Pracovně by to nějakou změnu chtělo. Karty ukazují buď na novou práci nebo nějakou novou pracovní aktivitu či změnu pracovních aktivit vlivem informací ze shora, nebo také těšení se na nové začátky, právě v oblasti práce. Vztahově padá červen pod kartou Poustevník. Někdo svůj vztah opustí, jiní Raci už jsou připraveni být sami, neboť mají v hlavě i potřebu samoty a stáhnutí se. Jelikož planeta Mars, která souvisí s náladami, energií, ale také hádkami stojí ve Vašem znamení, ukazuje to na mnoho energie, ale také na různé výkyvy nálad, a to až do 2.7.2019. Po tomto datu budete mít v mnoha věcech více jasno.



LEV


Lvi, u Vás mi přijde, že se možná již delší dobu Vás život točí kolem nějakého muže vedle Vás. Může to být partner, otec, syn nebo kamarád, nicméně právě tento muž je aktuálně asi to nejřešenější téma ve Vašem životě. Vztahově zde padají karty zklamání, bolesti, rozchodů nebo také dívání se na to, jak muž, který byl vedle Vás pomalu z Vašeho života odchází. Možná si také sami uvědomujete, že tohoto muže již v životě nechcete, ale patří k tomu zcela přirozené pocity lítosti. To samé můžete zažívat i v pracovní oblasti, neboť karta, která k této oblasti vypadla je o opouštění, měnění práce nebo možná i nepříjemných změnách. Tento měsíc my u Vás padla karta v podobě varování, a to karta hovořící o pomluvách a intrikách. Dávejte si pozor, co komu říkáte, s kým se bavíte, komu věříte. Jsou možná vedle Vás lidé, kteří to s Vámi nemyslí tak upřímně jak se tváří. Buďte ostražití. Zároveň je však nutné dodat, že tyto pomluvy a intriky mohou plynout od Vás. I na to dejte pozor. Soudy a kritika druhých se opravdu nevyplatí.



PANNA


Panny, měsíc červen ukazuje u Vás na nějaké završení, dokončení nebo úspěch – a to především v pracovní oblasti nebo studiu. Padá mi zde karta transformace, která ukazuje na to, že se něco završilo a směruje Vás to na zcela novou životní etapu, která se pro Vás teprve chystá. Takže nemusí přijít hned, ale je dost možné, že právě v červnu něco pracovního/studijního/v myšlenkách u Vás dozraje. Vztahově mi zde padají karty spokojenosti, žádných větších komplikací. Jediné snad na co si dávat tento měsíc pozor jsou zbytečné hádky a taková ta „Panní zarputilost“ držet se svého vlastního názoru, protože i to u Pann někdy hrozí a je dobré se tomu tento měsíc vyvarovat – být ke svým emocím, ale i názorům více vnímaví a dobře si je odůvodnit. Pracovně padají karty stability a dosažení nějakého úspěchu. Co mi karty u Vás ukazují a berte to jako radu – je dobré tento měsíc spolupracovat a snažit se o kompromis. Zbytečně byste se pak dostali někam, kde to stejně ničemu nepomůže. Což ukazuje i na konec samoty a pořádně se vrhnout mezi lidi, do společnosti. Udělá Vám to dobře. Jinak Vás čeká stabilní a pohodový měsíc.

VÁHY

Milé Váhy, měsíc červen se konečně u Vás více rozjíždí. Červen přeje dobré náladě, cestování, objevování a ukazuje na měsíc plný zážitků a možností. Nicméně ne pro všechny Váhy to bude měsíc pohybu. Padá mi zde i karta Čtyři meče, která hovoří o nějaké stagnaci, hlavně myšlenkové, na jednom místě. Tato karta ukazuje, že možná ještě nejste připraveni nějaké věci úplně rozjet. Může to být pocitem, že ještě nepřišel ten pravý čas, že ještě není ta správná doba, ale karty ukazují, že se jen čeká na Vás a Vaši vlastní aktivitu. Má rada tedy zní – pokud chcete něco jinak, zaslužte se sami o změnu. Nečekejte, že přijde něco shůry, ale sami tomu jděte naproti. Pak i osud Vám půjde naproti. V oblasti práce je zde karta boje, vyjasňování si co chci nebo také nějakých konfliktů na pracovišti. Vše Vás ale vede k nějaké reorganizaci práce, zkvalitňování své práce nebo jen i absolvování kurzů či seminářů, které Vám mohou dopomoci k lepším pracovním výkonům. V oblasti práce je zde karta karmy, to znamená, že Vám může přijít do života v červnu nějaká karmická osoba, přesněji možná partner. U zadaných jedinců to není výjimka, karma se zde může objevit i v nějakém neustále opakujícím se nepříjemném tématu, které není stále zvládlé. Jak bylo napsáno výše, pokud chcete změnu, nečekejte, že se vše vyřeší, ale sami se o to zaslužte.



ŠTÍR


Štíři, krásné karty mi u Vás vypadly na měsíc červen. Hovoří o poznávání, pravém pochopení a spojování, scelování. Možná Vám dochází v čem vězí Vaše nastavení nebo problémy v životě, chápete, kde je, jak se lidově říká "zakopaný pes". Obecná karta na červen hovoří o lásce. To bude hlavní téma tohoto měsíce, avšak myslete na to, že láska není jen partnerská, ale může i být láskou k práci, k životu nebo láska k sobě. A o tom bude celý měsíc. Užívání si života, hledání smyslu svého života, vděčnost, která ve Vás akuálně může být. Také karty ukazují na hojné navštětování přátel, akcí, prožívání každého okamžiku, červen bude pohodový měsíc. Oblast lásky je zde zastoupená nějakým silným mužem. Pokud jste žena, můžou karty ukazovat na nějakého zásadního muže točícího se vedle Vás, který Vám přináší zásadní informace. Také se karty mohou týkat nějakého řešení s otcem nebo šéfem či pracovním partnerem, neboť karta ukazuje silnou osobu, která se Vám aktuálně otiskává do života, a která Vám dost možná radí a má na Vás velký vliv. Pracovně karty ukazují na nové nápady, myšlenky stáčící se k novým možnostem, karty ukazují hravou mysl, která přijímá a přemýšlí nad tím, jak se dá její práce ještě více rozšířit, zdokonalit nebo u některých jedinců i změnit. Karta je svěží, ukazuje i na nové kontakty, zajímavé červnová setkání a zajímavé lidi ve Vašem životě. Když se dívám do karet a měla bych vypíchnout radu – užívejte si. Užívejte si červen co to jde a buďte otevření všem informacím, které k Vám pramení. Užívejte si přítomný okamžik, vychutnávejte si červnové dny. Karty opravdu přejí velké pohodě.



STŘELEC


Střelci, Váš červen se točí především kolem práce a pracovních aktivit. Všechny karty, které mi u Vás padají ukazují na změny v oblasti práce, na nějakou transformaci, přetočení se o 180°. Červen tedy bude ve znamení nových informací ohledně práce, dost možná změnu práce nebo pozměnění pracovních aktivit či změnu v oblasti vedení, které Vás dost možná do budoucna zasáhnou. Karty ukazují na nějakého šéfa nad Vámi, zároveň i na ženu (šéfová, vedoucí), jako kdyby se měnily role. Také karty mohou znamenat, že sami jste připravení vládnout sami sobě, někteří Střelci se ještě více vydají na cestu podnikání nebo spolupráce s někým novým. Obecně, když to však shrnu, karty ukazují hlavně na pracovní změny. Vztahově je u Vás karta samoty nebo i pocitu „všechno vím, všechno znám“. U žen to může být poměrně ve velkém množství rozvinutá mužská energie, která brání parterským vztahům, ať už partnera máte nebo ne, u mužů je to karta, která Vás taktéž varuje, abyste si nemysleli, že všechno víte nejlíp a nezaujímali postoj nejmoudřejšího a nejznalejšího. Naučte se omluvit, ustoupit a přiznat chybu či stáhněte své, možná přehnanané morální stanoviska. Moudrost netkví v pozici "jsem ta/ten nejchytřejší“, ale ve slovech laskavých a dobře vážených rad.



KOZOROH


Kozorozi, Vaše karty na červen ukazují na stáhnutí se sám do sebe, neboť Vaší ústřední kartou pro červen je Poustevník. Ten je symbolem hledání, pátrání toho co chci, jak dál nebo i potřeby být sám a od všech se nějak odstřihnout. To neznamená přímé odstřihnutí od lidí, ale stáhnutí se v myšlenkách sám do sebe. Karty také ukazují na podvědomí, intuici a duchovno. Je možné, že měsíc červen se bude točit v poznávání Vašeho podvědomí, strachů, budete vedeni k tomu, abyste šáhli až do, té kolikrát děsivé, hloubky a vytáhli něco, co Vás brzdí. Karty také ukazují na nějakou ženu vedle Vás, která Vám s hledáním může pomoci nebo má vliv na to, že potřebujete přemýšlet a utřídit si své hodnoty a priority. Celý červen bude spíše o přemýšlení a hledání toho, co je to správné. Nicméně karty ukazují, že jste tam, kde máte být. Je potřeba si tímto úsekem projít, protože to Vás vede k ještě většímu pochopení sám sebe. Vztahově karty také ukazují na uzavření se, odchod, rozchod, nebo přemýšlení o odchodu. Karty padající na vztahovou oblast ukazují na nějaké zklamání, bolest, nevědění co dál nebo jen potřebu si vše srovnat. Pracovně Vás ale čeká velice pozitivní měsíc. Je vidět hodně práce, ale i úspěchů za svou pečlivě odvedenou práci. Pracovně se opravdu v červnu nezastavíte, ale budete za to dobře oceněni. Také myslete na to, že až do října u Vás probíhá hlavní transformace. Jste jediné znamení ze zvěrokruhu, které aktuálně mění úplně všechno a je potřeba si těmito úseky cesty projít.



VODNÁŘ


Milí Vodnáři, Váš červen ukazuje na takovou houpačku. Nahoru, dolu, nahoru, dolu. Jednou tak, pak zase tak. Nálady se u Vás aktuálně mění z minuty na minutu. Dejte na to pozor. Zkuste se naučit být více stabilní, protože emoce jsou hlavním tématem Vašeho měsíce. Snažit se s nimi pracovat. Pokud je tam vztek, lítost, smutek, bezmoc a opravdu cítíte, že se Vám to mění každou chviličku, karty ukazují, že je potřeba najít nějakou aktivitu, která Vám pomůže nechat je plynout, ale správným směrem. Je potřeba své emoce usměrnit. To může být sportem, nějakou aktivitou, která Vás baví nebo kterou jste vždy chtěli zkusit. Karty v této oblasti varují, aby Vaše emoce nešly zbytečně někam, kde pak nadělejí zbytečně zle. Je potřeba být podnikavý/á a snažit se s nimi dobře pracovat nebo udělat všechno pro to, abyste je dali do rovnováhy. Myslete však na to, že pro rovnováhu musíte něco udělat, ne čekat, až se něco stane. Červen pak může být fajn měsícem. Co však tady vidím jako ubíjející je práce. Karty ukazují na Vaší bezmoc, nespokojenost, možná i hádky na pracovišti. Práce Vás dost možná nebaví, stojíte tu jak mezi mlýnskými kameny. Jako kdybyste se nemohli pohnout a nic s nevyhovující situaci udělat. Omyl. I zde karty radí aktivitu. Pokud práce nefunguje, buď uděláte všechno pro to, abyste pracovní prostředí nějak zlepšili nebo svou pozornost ve volném čase nasměrovali dobrým směrem – tedy hodně přírody, hodně spánku, odpočinku, možná i nějaké podporující vitamíny, doplňky stravy pro Vaší fyzickou i psychickou odolnost. Vztahově karty ukazují na více významů. U někoho na možnost otěhotnění, dálé taky řešení s nějakou osudovou ženu, která dá dobré rady k tomu, aby se ve vztahu dařilo nebo také na osudové téma, které se aktuálně řeší a točí se kolem nějaké ženy, která Vám negativně, ale vlastně v důsledku pozitivně dává třeba nepřímo dobré rady ke zlepšení a práci na sobě samé/samém. Karty radí, abyste vnímali, které informace k Vám v měsíci červnu přichází a moudře je využili, ne odhodili.



RYBY


Ryby, pro Vás si červen přichystal celkem důležité okamžiky, důležitá řešení, zásadní témata. Celý červen se bude točit kolem Černé luny, která u Vás působí od 3.5. a zdrží se ve Vašem znamení až do ledna 2020. Černá luna je o karmě, o nezvládnutém tématu, a to je u Vás idealizace a snění o něčem, co je absolutně nereálné. Vaše snění se může projevovat v idealizaci partnera nebo třeba práci. Je potřeba se v tomto dlouhém období naučit stát pevně na zemi a nenechat si vodou podtrhnout nohy. Vaše témata jsou o stabilitě a rovnováze. Taktéž Vaše Černá luna zasahuje do minulých životů. Vaše znamení si vybralo, že se tento život očistí a je jasné, že to s sebou nese těžká životní témata, ale máte intuici, kterou když budete dobře používat, nasměruje Vás tam, kde máte opravdu být. Ale je potřeba se jí naučit vnímat a dávat na ní. Obecně bude červen o všech těchto tématech, ale také o kymácení se nad tím, k čemu vlastně život je, proč zažíváte to, co zažíváte a hledání harmonie a již zmiňované rovnováhy. V černu, ale i v ostatních měsících je potřeba naučit se, že když chceme změnu, musíme ji nejdřív zasadit do sebe, tedy sami se o ní zasloužit, jinak k ní budeme nepříjemně donuceni. Ryby zbytečně odkládají řešení a pak se diví, kam je to ten osud dovedl. V červnu zkuste být více aktivní, činní, nenechejte, aby situace, ať už vztahové nebo pracovní došly někam, kam nechcete. Je potřeba se o dobré podmínky sám zasloužit, ne jen sedět a být zoufalí, jak mi u Vás karty ukazují. Pracovně bude červen hodně pracovní, nezastavíte se. Vztahově o dokončení, pochopení, uzavření, ale i důležitých osobách. Nezavírejte se doma, jděte ven.


Autor: Tereza

bottom of page