top of page

ČTVRTEK - NEDĚLE (19.3. - 22.3.2020)

"A tak lidi zůstali doma. A četli knihy, poslouchali, odpočívali, cvičili, tvořili, hráli hry, učili se novému způsobu bytí a byli v klidu. A hlouběji naslouchali. Někteří meditovali, někteří se modlili, někteří tančili. Někteří se potkali se svými stíny. A lidé začali přemýšlet jinak. A lidé se uzdravili. A když nebylo lidí žijících nevědomě, nebezpečně, nesmyslně a bezcitně, tak se i Země začala uzdravovat. A když nezpečí ustalo a lidé se znovu začali potkávat, oplakali své ztráty a rozhodovali se jinak, snili o nových cílech a vytvořili nové způsoby, jak žít a úplně uzdravit Zemi stejně, jako byli uzdraveni oni sami."

(Irene Vella, překlad skvělá Terezka Kramerová Vědomý život = vědomá mysl)



Vypadá to příliš idealisticky a v některých ohledech utopisticky? Věřte, že nejsme daleko od reality. Vláda Kozoroha v tomto smyslu končí. Ještě ne úplně, ale pro toto období pocítíme vliv již nastupujícího Vodnáře. Co to znamená? Saturn je planeta zkoušek, který se aktuálně pohybuje přísným a rázným Kozorohem. Tento aspekt je velmi silný, naši předci, a možná někteří z Vás, ho velmi dobře znají. Když Saturn působil v Kozorohu, začala 1. světová válka. Když zapůsobil znovu v roce 1947, ukázalo se, jak komunisti myslí své sjednocení a "rovnocennost" lidstva. Pak se Saturn ozval ještě jednou za vlády amerického prezidenta Regana. Rok 2020 jsme tu zase. Saturn a Pluto v sobě, bojující o spravedlnost a otevření našich očí. Teď v neděli 22.3.2020 (vibrace čísla 11 a 22! - velmi silná) se nám ale Saturn stěhuje do vzdušného Vodnáře. Vodnář je spojen s přírodou, s přírodními živly, ale také s ustálením. Dostaneme nyní příležitost uvědomit si, jak moc je příroda mocná. Jak ji ani v největším nasazení nestačíme. Do 11. května je třeba si její sílu uvědomit, poté nám přejde Saturn do zpětného chodu, a to znamená, že se po nás bude chtít dokázat, co jsme se v tomto období naučili. Celý rok je vesměs o dvou planetách – o Saturnu, planetě zkoušek, a Plutu – planetě nevědomí, tajemství a transformace. Právě nyní jsme v jakémsi „zkouškovém období“.



Koronavirem to ale nekončí. Důležitější bude obstát po něm, a to především ohledně našich hodnot. Ukázat přírodě co jsme si uvědomili, co jsme tím vším pochopili. A pomalu přicházející aspekt Vodnáře nám v tom uvědomění pomůže. Proto bych to neviděla tak pesimisticky a svůj strach si zkusila zpracovat. Přece jen.. jak jsem psala na začátku roku, a ještě na počátku března – přichází období, které nás vyzkouší z našich strašáků. A že nás to zkouší dokonale, co? A každého v něčem jiném, to je taky zajímavé. Život je ale o různých zkouškách, které je třeba překonávat. Je to přirozený koloběh života, proto i toto co se nyní děje je součástí naší existence zde na Zemi. K životu patří nejen tyto dolu, ale i nahoru. V pátek, tedy zítra 20.3.2020 můžeme oslavit "nahoru". Přichází jaro, pohanský svátek zvaný Ostara. Slunce se nám zítra ve 04:50 ráno přesouvá do Berana a přichází jarní rovnodennost, noc a den budou stejně dlouhé. Využijte tento víkend ke tvoření, vyzdobte si svůj dům/byt/pokoj něčím barevným. Oslavme, že se příroda probouzí ze zimního spánku. A především - nastavme se pozitivně.


Přišlo mi pár zpráv a emailů ohledně mého článku, kde jsem se zmiňovala o tom, co se děje (ZDE). I v komentářích jste sdíleli podobné názory jako mám já, za což jsem moc ráda. Vesměs to byly reakce klidné, přijímající situaci tak jak je, a tak by to i mělo být. Šílením si nepomůžeme. Přišel mi však i jeden email, s dovolením klientky shrnu její sdělení, které bych chtěla malinko rozebrat. V emailu mi napsala, že se vším souhlasí, ale že si nemůže pomoct a vnímá to jako velkou nespravedlnost. Je samoživitelka, 3 děti a podniká, manžel umřel. Téměř hrozivá situace. Nebojí se o sebe, ale o děti, o to, že je nezabezpečí. A v sobě má obrovský vztek, podle ní ani neví na co, ale přijde jí, že ať dělá co může, snaží se, aby děti zajistila, ale její strach je silnější. Hodně jsme to s paní probíraly, z mé strany především astrologicky, a jak se ukázalo, paní měla silně ze svého minulého života zakořeněno lpění na majetku a lpění na materiálních věcech. Velmi často hromadila a když o to přišla, ztratila jako kdyby svůj smysl života. V každém životě ji přišla rána v podobě materiálního krachu, ztráty financí, aby si její duše uvědomila, že hmotné statky nejsou všechno a cesta ven existuje. Pokud se na ní ale nastaví. V horoskopu bylo vidět, že ji nic v aktuální situaci trestat nebude, paní to zvládne, ale bude muset urychleně změnit svůj postoj. Podívat se na celou věc jinýma očima.. A aby to neměla příliš lehké, nepůjde zde jen o ní, ale i o její děti. Zajímavé je, že telefonický hovor nám proběhl v úterý. Paní zpracovávala a vše si srovnávala, nastavovala se na to, že vše bude naprosto v pořádku. Dnes je čtvrtek. Ozvala se jí rodina manžela, že se rozhodla prodat nějaké své pozemky kupcům, kteří o to již dlouhodobě stojí a že se paní nemusí bát, protože ji a děti zajistí. Strach opadl, karma vzhledem k jejímu nastavení zdá se, že taktéž.


A co tím chci říct? Ať zažíváte aktuálně jakýkoli strach, odpověď je vždy uvnitř Vás. Tam je ten klíč. A žádná situace proto není bezvýchodná.


Krásný den!

Autor: Tereza

bottom of page