top of page

ŽENSKÉ ORGÁNY


Po dlouhé době jsem se opět rozhodla přispět článkem do sekce Psychosomatiky, a začnu rovnou tou částí těla, která je na sezeních nejvíce probíraná. Je to určitě tím, že větší klientelu mám mezi ženami (i když je třeba napsat, že během posledních 2 let je muži celkem dohání), tak proto dnes toto vybrané téma.



DĚLOHA - CENTRUM ŽENY


Ženy byly po dlouhé, dlouhé generace v minulosti utlačovány. Vládnul patriarchát a to se na ženské psychice, těle, potažmo i energii podepsalo. Ženy aktuálně prochází obrovským vnitřním přenastavováním a vývojem, ke kterému se pojí i zvědomování toho, že žádná nemoc či fyzický „problém“ není náhodný. S tím jak se žena posouvá, jak o sobě smýšlí, jaké má o sobě pojednání, se odráží tam, kde je u ženy ta hlavní energie.


Ženské orgány jsou u ženy nejdůležitější částí na těle. Zde se ukrývá centrum všeho. Třeba to, jak umí nakládat se svou energií – komu ji dává, do čeho ji dává, jak má nastaveny své hranice. Pokud dlouhodobě posílá energii do něčeho, co jí nedává smysl, nebo někomu, komu ve skutečnosti svou pozornost a péči dávat nechce, postupně se to na jejích ženských orgánech ukazuje. Děloha přestává být prokrvená, což se hezky zobrazí třeba tak, že máme studené nohy či ruce. Krev neproudí jak by měla, zadržuje se, a děloha se stahuje. Ideální prostředí pro vytvoření hormonální nerovnováhy, myomů, cyst a polypů či onemocnění jako je endometrióza.


V poradně tyto zdravotní problémy řeším se ženami bohužel poměrně často. Ještě hodně z nich však podstupuje operace na odstranění těchto výrůstků, pravou příčinu ale stále neřeší. Stává se proto běžně, že jdou na chirurgický zákrok, příčina zůstává ale stále neřešená. Tou hlavní příčinou je však neřešení své osoby, svého ženství. Jak k sobě žena přistupuje, jak o sebe pečuje, koho do svého království vpouští. Už jen to, že energie jiného člověka se v ženě drží 7 dlouhých let, nám hodně napoví.


"ZA PROBLÉMY S ŽENSKÝMI ORGÁNY STOJÍ DLE VÝZKŮMŮ CHYBĚJÍCÍ OTEC.."

Za problémy s ženskými orgány stojí dle výzkumů chybějící otec, který ze své dcery neudělal „milovanou holčičku“. Tato něha a láska v ženě chybí, a proto ji hledá velmi přirozeně v partnerovi. Ten však nemůže ženě doplnit otcovskou lásku, proto všechny bolestivé emoce, které skrze toto téma vznikly a vznikají, se ukládají právě na ženských orgánech a přelévají se do jejích partnerských vztahů. Mám ale zkušenost, že i bolestivý vztah s naší maminkou dává dobré podhoubí pro vznik potíží v ženském ústrojí. Jakékoli bolestivé a zadržované emoce jsou perfektním spouštěčem. Pokud k tomu ještě máme genetické dispozice, či aspekty karmického zatížení ve svém horoskopu, bude právě tento orgán zrcadlit naši (ne)spokojenost.


Existuje však cesta – a operace to nejsou. Už jen tím, že začne žena hledat a pátrat, prokazuje svému ženství úctu. Dává sama sobě skutečnou pozornost, a to je to o co tu běží. Pokud bude pátrat více do hloubky, propustí své emoce, začne si řešit vše bolestivé a svazující, studovat navíc i své tělo, řešení nalezne.


Jakákoli nemoc je DAR. Dar ukázat nám, co je už v dávno v nás. Je to pomoc našeho těla, které nás upozorňuje, že v nás není vše tak, jak by mělo být. Pokud svému tělu dáme pozornost, lásku a pomůžeme mu, není důvod, aby nespolupracovalo.



Autor: Tereza

bottom of page