top of page

ANGÍNA, BOLEST V KRKU


Vše co souvisí s bolestí v krku a angínou vždy souvisí s 5. čakrou, která se týká tématu komunikace a vyjadřování názorů a našich postojů.


Na sezeních velice často na toto téma narážíme, protože mnoho z nás má problém říkat to, co opravdu cítí. Hodně z nás slova polyká, polykáme myšlenky, hlavně si neudělat zle, mohli by mi vynadat, napomenout, mohla bych se pohádat kvůli tomu, že to cítím jinak než ti ostatní.

Když si to představíte – mezi hlavou a srdcem je most. To je náš krk. Pokud chceme něco říct a neřekneme, slova se nedostávají nahoru, zůstává to v místě krku - na mostě. Jakmile se to nahromadí, krk začíná bolet, začíná otékat a jsou z toho angíny a různé infekce (opary, dásně, afty,..). Také bývá časté, že spolu nekomunikuje hlava a srdce. Při svých rozhodnutím dáváme hodně na hlavu a srdce upozaďujeme, nechceme ho poslouchat. Začne bolet v krku, začne nás to tam dráždit. Bolí to.

Někdy mi při sezeních někdo řekne – „a jakto, že já to taky správě nevyjadřuji a v krku mě nebolí?“

Opět záleží na konkrétním člověku, u každého je to jinak. Naše tělo funguje tak, že má různá oslabená místa na těle. Ty místa jsou body, kam se ukládá to, co neumíme nebo nám nejde. Někdo je zatížený na bolest v krku – jeho slabým místem je krk, někdo zase na pohlavní orgány – infekce, bolesti při menstruaci, problémy s otěhotněním. Toto všechno s tím vždycky souvisí. Pokud neumíme nebo nechceme ty věci probírat, neumíme vhodně s druhými komunikovat a říct to, co opravdu cítíme, tak to, že Vás v krku nebolí, neznamená, že s tímto tématem nemáte problém. Akorát se to ukládá na jiné místo na těle - například dle genetického zatížení, dispozic,..


Autor: Tereza

bottom of page