top of page

JUPITER V BLÍŽENCÍCH (26.5.2024 - 9.6.2025)


Po roce nám planeta expanze, štěstí, filosofie a morálky Jupiter přešla do znamení vzdušných Blíženců. Hurá! :)) Co to pro nás bude znamenat? Ještě než se na to podíváme, pojďme se vrátit o rok zpět, kdy Jupiter vstoupil do znamení Býka. Co se za jeho konstelace velmi obecně řečeno dělo?


 

JUPITER V BÝKU (16.5.2023 - 26.5.2024)


Jupiter celý rok svítil na naše finance a majetkové poměry. S Býkem jsme si rovnali také své hodnoty a přicházeli na to, co je důležité. Učili jsme se zvolnit, i když ne vždy nám to vlivem ostatních aspektů šlo. Hledali jsme ale vztah ke svému tělu, ke krásnu, snažili jsme si to i přes prožívané těžkosti dělat hezké. Jupiter nám pomáhal a neviditelnou rukou nás vedl k pozitivním změnám.


 

JUPITER V BLÍŽENCÍCH

(26.5.2024 - 9.6.2025)



Nyní Jupiter nakoukl do Blíženců. Znamení, které stojí na 3.příčce a symbolizuje především komunikaci – písemnou i ústní, vzdělávání, studia, cesty, sourozence, smlouvy a dohody. 3.dům je také dům emocí. Co nám to tedy předpovídá pro následující rok dopředu?



TÉMATA


  • INFORMACE, STUDIUM


Že budeme tak nějak všichni vedeni k tomu, abychom sbírali informace. Abychom se vzdělávali, posouvali ve svých vědomostech, a to ať už se to týká „jen“ vaření nových receptů nebo opravdu naplno puštění se do intenzivního studia. Záleží jak máme znamení Blíženců postavené ve svém horoskopu – v jakých tématech, v jakých aspektech. Nedá se tedy doslovně říci, v jaké intenzitě a přesně v čem pocítíme jeho vliv, ale dá se očekávat, že za rok budeme všichni o něco chytřejší, znalejší, pokročilejší v mnoha tématech a oborech. Blíženci se totiž tak nějak zajímají o vše. Tu o tohle, a tu zase o tohle. Nic nejde naplno do hloubky, ale od všeho něco se také hodí znát.


  • EMOCE


Budeme také pracovat se svými emocemi, snažit se je rozklíčovat, pochopit a zvědomit.


  • SOUROZENCI


Může nás to táhnout ke zlepšení vztahu se svými sourozenci.


  • SMLOUVY


Můžeme podepisovat výhodné smlouvy a dohody, přilepšit si.


  • PRÁCE S MYSLÍ


Na co si ale dejme pozor je roztříštěnost. Jak bylo výše zmíněno, Blíženec je tak trochu chaotik a protože ho zajímá všechno, může dělat věci tak trochu na půl. Jeho mysl chce všude být a všechno znát, o všem se něco dozvědět, ale pak nedokončuje co začal, má trochu nepořádek ve svých představách o budoucnosti a každou chvilku chce něco jiného. Snažme se koncentrovat, učit se zaměřit svou pozornost na jednu věc a nepřeskakovat. Půjde to ale až do 9.6.2025 hůře. Blíženci nás vedou k tomu pochytat co nejvíc.



PRŮBĚH JUPITERA CELÝM ROKEM


  • Aktuálně je dobré zmínit, že od ledna nám Jupiter stojí v hezké pozici. V lednu a únoru na Saturn, což nám dodalo píli a pracovitost jít za tím, co chceme.

  • V březnu a dubnu proběhla konjukce s Uranem což celkem dost rozvířilo vody v našem životě a moc jsme se nenudili.

  • Nyní v květnu je Jupiter pěkně na Neptun, což dodává snílkovství, touhu plnit si sny, a přidává se Pluto až do června, který startuje naplno nové začátky.

  • Červenec je také fajn, dějí se osudové momenty.

  • Srpen v kvadratuře na Saturn nás hází do reality, můžeme opět dělat zásadní rozhodnutí, stát na životní křižovatce.

  • Říjen a listopad je v pěkném postavení na Chiron a Černou lunu, vytahujeme zasutá témata, která nám brání v posunu, léčíme se na všech úrovních.

  • Prosinec zase zasahuje Saturn a staví nás opět do rozhodnutí.


 

Přeji Vám všem úspěšnou roční cestu Jupitera v Blížencích!


Autor: Tereza

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page