top of page

KARMA


Kdyby neexistovala tma, nemohli bychom ocenit světlo.

Kdyby neexistoval smutek, nevnímali bychom radost.

Kdyby pořád jen svítilo slunce, po nějaké době by nám začal chybět déšť.


U všeho je třeba zažít obě polarity, abychom ocenili tu druhou stranu. Bez nezažití si obou stran, postrádáme schopnost vděčnosti, bez zkušenosti nemůžeme zjistit, k čemu se více přikláníme a co sami za sebe více potřebujeme.


musíme zažít důsledek svých činů, abychom pochopili

Spousta lidí se děsí, když se dozví, že ve svých minulých životech dělali něco špatného. Zabíjeli druhé, kradli, mstili se, pomlouvali, podráželi druhým nohy, provozovali černou magii. Ale kdyby to nedělali, jak by přišli na to, že to již dělat nechtějí? Tuto zkušenost máme za sebou úplně všichni. Zakázané ovoce chutná nejlépe. Bez zkušenosti nemáme možnost jak rozlišit. Když někoho ztratíme kvůli své hlouposti, příště si dáme opravdu pozor na to, abychom toto chování neopakovali. Musíme ale nejdřív zažít DŮSLEDEK svých činů a chování. A není na tom nic špatného, takto se učíme všichni.



Duše, která už má za sebou „pár“ životů ví, že to co dělá druhým se jí vrátí. Ví, že to co vysílá, se vrací jako bumerang. Někdy rychleji, někdy pomaleji, ale vrátí se. Stejně jako když se naučíme přijímat to, co se v nám životě děje. Věci se nedějí náhodou. Mají svůj důvod.


Moudrost je nechtít zasahovat do procesu karmy. Přijímat co se nám děje. Karma není trest, ale nutná zkušenost, aby naše duše příště jednala jinak.



Autor: Tereza Obraz: Kinjal Gorakh

bottom of page