top of page

🌙NOVOLUNÍ V RYBÁCH (23.2.2020, 16:31 hodin)

NOVOLUNÍ. Všichni tento pojem známe, ale jak na nás jeho energie působí? A v čem nám může pomoci? NOVOLUNÍ, nebo také Nov, je fáze, kdy se Měsíc nachází přesně mezi Sluncem a Zemí. Zároveň s sebou přináší silnou energii působící již několik dní. Tato energie signalizuje nové začátky, ale i konec jedné fáze. Značí také vnitřní přeměnu. Nejvíce ale záleží na tom, které planety na Měsíc v danou chvíli působí. Může se stát, že jde i o negativní aspekty, potom může být novoluní obdobím chaosu či zpomalení. Jedno však při této fázi víme. A to, že právě teď je ideální čas něco pozměnit, a to přesné v té oblasti, ve které Novoluní probíhá.



V neděli v čase 16:31 vrcholí NOVOLUNÍ V RYBÁCH. Ryby jsou znamení vodní, stojící aktuálně na 4 stupni. Toto Novoluní je velmi silná konstelace roku 2020, a ne jen kvůli tomu, že působí v okultních Rybách, ale také proto, že Merkur, planeta komunikace a aktivit, stojí taktéž v Rybách a ještě ve zpětném chodu, navíc v konjunkci s planetou mystiky Neptunem.



Toto Novoluní přináší do našich životů opět několik témat.


Jedním z nich je téma polarit, které v sobě každý máme a které budou tyto dny zesílené. Pokora x ego, rozum x srdce, realita x fantazie. S energií právě vládnoucích Ryb máme tendence uzavírat se do sebe a přemýšlet sami nad sebou. Jací vlastně jsme, co potřebujeme, zda nejsme vychýlení sami od sebe a nelítáme v extrémech. V období Ryb se dobře sní, krásně se nám představuje, co všechno by bylo možné, ale člověk si musí dávat pozor, aby nebyl odveden od reality příliš. Snít je nádherné, plánovat si, co bychom chtěli, jak věci mohou být je také fajn, ale nezapomínejme na vše pohlížet realisticky a s nadhledem. Přesně to ukazuje astrologický symbol Ryb. Dvě Ryby a každá plave na jinou stranu. Jedna do reality, druhá do světa snů a fantazie. Tyto dny proto můžeme mnohem více než dříve zažívat rozpor mezi tím, co si představujeme a co opravdu žijeme, jaká je ta skutečná realita. Je dobré vrátit se na zem a ze země přemýšlet co je reálně opravdu možné a uskutečnitelné.

Protiklady můžeme pociťovat i v našem naladění. Jsme náladoví a nevíme proč. Jsme unavení a jen bychom leželi, nic se nám nechce. Z ničeho nic nás ale najednou zachvátí potřeba být aktivními a něco dělat. Tyto dny bychom na sebe ale neměli mít příliš velké nároky, spíše naopak. Poslouchejme své tělo a dopřejme mu co si žádá. Klid, odpočinek, spánek, čerstvý vzduch, nebuďme na své tělo tak přísní. Protože právě tyto dny máme blízko k načerpání obrovské množství energie, ale to pouze za předpokladu, že poslechneme, co si naše tělo přeje a uděláme to pro něj. Uděláme to pro sebe. Ideálně vypneme televizi, své mobily a počítače a budeme jen tak v tichu.


Co nás také bude o tomto víkendu a na začátku nového týdne provázet jsou naše vychýlenější emoce a pocity. Vládnoucí Ryby jsou hodně citlivé, někdy až tak, že ztrácí přehled nad tím, co je myšleno k nim a co je řečeno pouze v obecné rovině. Pro naší pohodu bude důležité tento víkend příliš nic neřešit, snažit se nedramatizovat, nestresovat se, nebýt vztahovačnými, protože právě k tomu budeme mít tendence. A zcela zbytečně.


Takže se hoďte tyto dny do naprostého klidu a pokud je to možné, zkuste se úplně vypnout. Alespoň na pár hodin. Bude Vám o mnoho lépe.


Přeji Vám všem pěkný víkend!


Autor: Tereza

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page