top of page

NOVOLUNÍ VE VODNÁŘI (21.1.2023, 21:53 hodin)


Nedávno nám začal nový rok. Rok plný vnitřních procesů, duchovního hledání a pochopení podstaty spousta věcí. Novoluní, které je dnes večer ve své plné síle je období, při kterém v nás něco umírá a zároveň se rodí. Je to doba přelomu a vnitřního probuzení. Doba, kdy jsme unavení, ale jdeme vstříc nové energii na další měsíc.



Novoluní, které se dnes odehrává ve znamení vzdušného Vodnáře, nás učí věci pustit a ještě je chvíli neřešit. Nehledat usilovně řešení, nechtít mít jasný směr a všemu přijít na kloub. Toto Novoluní nám připomíná, že život je proces a odpovědi často dostáváme v jeho průběhu, není třeba tlačit a být netrpělivý. I přes to nás však něco potáhne do analyzování našich plánů a přání. Přece jen právě na začátku ledna si dáváme předsevzetí na nový rok a většinou přemýšlíme, kudy by měla naše další roční cesta směřovat. Při tomto Novoluní si budeme zvědomovat, jestli jsou cíle reálné a trvale udržitelné.

Vodnáři vládne planeta Uran, který je symbolem revoluce, změny, originálnosti a rebelství, tudíž i tyto dny můžeme pociťovat silnější potřebu udělat něco jinak. Ukázat ostatním našeho vnitřního rebela, ukázat sami sobě, že jsme mnohem svobodnější, než dáváme najevo, že je v nás mnohem více, než si dovolujeme projevit. Zaplavovat nás může i větší potřeba samoty, i přes to, že je Vodnář komunitní znamení, v tyto dny vyhraje pravděpodobně stáhnutí se do sebe.


originální myšlenky, nápady, hlava v oblacích ...

Typické jsou pro toto období nápady, originální myšlenky a hlava v oblacích. Vodnář je snílek, to je na něm to neuvěřitelně kouzelné, pro nás ostatní znamení ale pozor. Lítat na obláčku umí perfektně Vodnář, ten už je na své vzlety a pády zvyklý. My ostatní si hlídejme, aby pády dolů nebyly pak příliš tvrdé.


Tématem vodnářského Novoluní je také oblast přátelství. Kdo je opravdový přítel a kdo jen náš známý? Ke komu máme opravdovou důvěru a víme, že je tu pro nás a kdo je člověk, kterého vždy rádi vidíme, ale není tam hloubka a pouto potřebné pro přátelství? Poděkujte dnes svým přátelům a řeknete jim, jak moc jsou pro Vás důležití. Věřím, že to ocení.



Mějte krásnou sobotu!

Autor: Tereza

bottom of page