top of page

NÁHODA NENÁHODA


Krásný den!

Přináším Vám článek, který jsem uveřejňovala na facebookovou stránku TB ASTROPORADNA. Není dlouhý, je pro naše zamyšlení se nad tím, jak moc nás vlastně všichni ti, co denně potkáváme ovlivňují.

Když je žák připraven, učitel se objeví. Znáte to rčení?


Jinými slovy to vysvětluje naše nenáhodné náhody, které se nám v životě dějí. Ve skutečnosti totiž žádné náhody neexistují - existuje jen synchronicita a že vše se děje z nějakého důvodu. Pravdou totiž je, že všechno v našem životě souvisí se vším ostatním. Setkání lidí či událostí, které se stanou v ten pravý moment nejsou nic jiného než synchronicita. Kdykoliv jsme vnitřně sychronní s něčím, po čem opravdu toužíme, je větší pravděpodobnost, že se naše touha nakonec naplní.

To je také důvod, proč se podobní lidé "náhodou" setkají. Pravdou však je, že podobní lidé jsou "naladěni" na stejnou frekvenci a synchronicita udělá vše, co je v její moci, aby se tito lidé setkali. A pak? Pak se začne odehrávat příběh a často ani neovlivníme jeho pokračování. To však neznamená, že je to tak špatně. Naopak, tak je to správně. Naším úkolem ale je se často zamýšlet a spojovat si souvislosti. Čím dříve pochopíme, tím lépe pro nás.

Autor: Veronika Kašáková, Tereza

bottom of page