top of page

OČI - BRÁNA DO DUŠE

Krásný den Vám všem! K dnešní sobotě Vám opět přináším delší článek, tentokrát zamyšlení se nad citátem OČI - BRÁNA DO DUŠE.



Naše oči totiž opravdu brána do duše jsou.. jak neskutečně pravdivý tento citát je. Když jsem šla poprvé a také naposled do regrese (pak se mi minulé životy začaly samy přehrávat automaticky), věděla jsem, že právě oči prozradí s kým mám v regresi tu čest. A opravdu. Blízcí lidé z mého současného života vypadali v mých minulých životech úplně jinak, často i v jiném pohlaví. Poznávala jsem mamku v roli mé nejlepší kamarádky, mého dědečka jako malého bratříčka, o kterého jsem se starala. Vždy díky jejich očím.. Ve všech životech totiž všichni máme naprosto ty stejné. Tvar, barvu, lesk. Ve všech. Ať už jsem byla v minulém životě ženou anglickou, francouzskou, indiánka nebo žena z Jeruzaléma, ve všech životech jsem měla stejné oči. Oči nám ukazují naší duši, jací jsme - upřímní? laskaví? vědomí? nebo naopak vypočítaví? ziskuchtiví?


Některý pohled hřeje, jiný zase šíleně studí.


I kdybyste se usmívali sebevíc, měli na sobě ty nejelegantnější šaty a chovali se jako největší dobráci, Vaše oči Vás vždycky prozradí. Někdy se mi stává, že přijde na konzultaci člověk, který se snaží oklamat lichotkami, úsměvem, povědomě se za sebe a své chování totiž velice stydí. Zná se a ví co je zač. A i když věřím, že všichni jsme uvnitř dobří, jsou však mezi námi tací, co to naprosto zapomněli nebo u nich vyhráli hodnoty jako jsou moc, pýcha, peníze.. A to jejich dobré já zakryje.


Já osobně vidím oči a tím i duši každého, na koho se moje oči podívají. A jelikož už jsem několikrát psala - intuici máme úplně všechni, trénujte ji. Podívejte se zcela upřímně do očí člověku který sedí naproti Vám. Co vidíte? Možná to nebude hned, ale časem poznáte a mnohem více uvidíte. Vše je o tréninku. Dnešní doba nám ale tento cvik neulehčuje, spíše naopak. Žijeme v době, kde vládne automatika. Kam chceme, tam si dojedeme autem, naše chytré telefony si za nás pamatují všechna telefonní čísla, výpočet zjistíme z kalkulačky, skoro nic si nemusíme pamatovat .. Tímto ale tak trochu zapomínáme na to, že máme také mozek, a naše intuitivní centrum pak trochu pokulhává. Náš chytrý pomocník je dnes využíván pouze na základní věci, vystačíme si s ním na automatické úrovni. A to je ono. My si tak vystačíme. Dříve bylo běžné, že se lidé učili 5 jazyků, četli knížky od věhlasných filosofů a posléze o nich debatovali. Dnešní doba zastává spíše ten trend - vše si urychlit, zjednodušit co to jde. Jenže pak to podle toho také vypadá. Chci tím jen říct, že náš mozek obsahuje nervová centra, která když se trénují, intuice sílí. A pak nepotřebujeme chodit pro rady, dokážeme si na vše odpovědět sami. Jen však musíme trénovat a v danou chvíli se ztišit a být naprosto vědomým.


Abych to zakončila - ať už jsme v jakékoli době, mějme svůj vlastní rozum. Nenechme se, prosím, obalamutit a věřme své intuici a tomu, co nám říká. Nepotřebujeme rady nikoho zvenčí, nepotřebujeme poslouchat partnera, rodiče, kamarádky. Víme to všechno sami. A naše oči, naše oči v zrcadle nám pravdu prozradí. Stačí se na sebe zadívat, hluboko do svých očí, ve kterých jsou ukryty všechny naše minulé životy a vědění a položit své otázky. Věřte, že Vám bude dobře zodpovězeno.


Krásný sobotní den,

Autor: Tereza

bottom of page