top of page

SOUČASNÉ ENERGIE - březen 2022



Blíží se Úplněk.


Za ani ne dva dny opět po měsíci ozáří naši oblohu. Emoce sílí, nálady se houpou ze strany na stranu, pociťujeme tlak. Panna, ve které se březnový Úplněk odehrává, řeší zdraví, celkově péči o naše tělo, téma očisty (jak vnitřní tak vnější) nebo organizaci a systém našich věcí. Během této konstelace můžeme pociťovat silnější potřebu úklidu, a to se může týkat jak třídění věcí, tak pořádku v našich smlouvách a papírech, potřeby očistit své tělo od všech škodlivých vlivů, touhy jíst zdravěji, více sportovat či dodržovat pitný režim. Znamení, které stojí na 6. příčce ze všech 12 znamení je patronem těla, tudíž dny okolo této konstelace bychom se na něj měli zaměřit. Panna ale také souvisí se službou pro druhé. Tyto dny je dobré zamyslet se, jakým způsobem pomáháme druhým či co děláme pro to, aby byl svět lepší a čistější místo.

V poradně asi ne náhodou proto řeším tyto dny intenzivněji téma zdravotních obtíží. Rozhodně všema deseti, (abych si pro sebe nesyslila ty, na které nedám dopustit) doporučuji na zdravotní problémy duhové elixíry od Martina Kolára www.elixiry.cz nebo bylinky od Serafinu www.serafinbyliny.cz (pro budějovičáky – otevřen je nově i jejich krámek v Široké ulici). Pan Kolár z Duhových elixírů moc hezky píše o postcovidových syndromech, které podle opakujících se témat v poradně, řeší teď nemálo lidí. Naše imunita může být oslabena, proto je dobré se na její zvednutí toto období soustředit. Rok, ve kterém se nacházíme, je obecně o zdraví, vztazích, vzájemné spolupráci a hledání harmonie a rovnováhy v našem životě. Navíc máme i dle čínské medicíny období očisty. Je dobré tomu jít naproti.


Za pár dní také oslavíme svátek Ostara neboli den jarní rovnodennosti, kdy se Sluníčko stěhuje do ohnivého Berana a vítáme astrologicky nový rok. Jaro je za dveřmi a s ním snad i konečně více teplejší, slunečné dny. Nyní převažuje v kolektivních energiích vodní element (emoce, prožívání, psychika) a vzdušný element (rebelství, nápady, svoboda), chybí nám však potřebný zápal - oheň. Ten s nedělním nástupem Berana ale v dalších dnech do našich životů přijde.


Autor: Tereza

Obrázek: mé včerejší čištění poradny Bílou šalvějí

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page