top of page

TÝDEN 1.3. – 7.3.2021 - OTOČENÍ


Pěkné pondělí! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi!


Nacházíme se v 9. týdnu roku 2021, ke kterému náleží 9. tarotová karta s názvem POUSTEVNÍK. Doufám, že jste minulý týden moc nebojovali, neboť energie mohla být chvilkami vyhrocená nebo silnější než obvykle. Bylo to i tím, že v sobotu naši oblohu osvítil Úplněk ve znamení Panny. Přemýšleli jsme nad svým tělem, zdravím, stravou, sportovními aktivitami, někoho přepadla potřeba udělat si ve svých věcech pořádek a zauklízet si. Energie byla vhodná, a stále ještě je, k popřemýšlení nad svými denními rituály, mezi které se řadí třeba ranní hygiena, snídaně, denní plány a aktivity, obědy, pitný režim, večeře, čas před spaním,.. Tento čas přeje celkově pořádku, a to jak okolo nás, tak v nás. Čímž se dostávám k působící energii tohoto týdne.


Energie Poustevníka je velmi moudrá, klidná, vyrovnaná, je to neustále pulsující hledání a potřeba vědění. Poustevník je moudrý stařec, který je na konci své cesty. Po cestě, po které celou dobu šel, se setkával s různými situacemi, kterými se učil a tím i duchovně rostl. Najednou je u cíle a jeho úkol je zhodnotit, co mu uplynulých 8 týdnů přineslo. Tento týden bude proto hodně o přemýšlení a zrekapitulování našich uplynulých dvou měsíců. V tomto týdnu bychom se měli zaměřit na objevování, hledání a možná i samotu, ve které máme popřemýšlet o sobě samých, o lidech kolem, o světě. Samota přijde vždy v okamžiku, kdy má přijít a neznamená to, že budeme zavření doma, pouze sami se sebou. Vnitřní samota, o které se zmiňuji, je ta pravá samota, ve které, i když jsme obklopeni tisícem lidí, tak i přesto se cítíme sami. Možná nepochopení od lidí kolem nás, možná nepochopení i od těch nejbližších. Jenže to má svůj důvod. Jedině v samotě můžeme objevit sami sebe, jedině tam, v té tiché a někdy smutné chvíli můžeme dojít k největšímu tajemství a tím tak k úžasnému bohatství. Nalezli jsme totiž sami sebe, potkali jsme se sebou, se svou duší a jejími krásami. Tento pocit může trvat jen chvíli, ale i přes to je pro náš život toto zastavení důležité. Víme, že tam někde hluboko uvnitř nás jsou veškeré odpovědi na naše otázky. Ponořme se tento týden do sebe a vytáhněme je ven.


Astrologicky začínáme lunou ve Váhách, která nám pro začátek týdne přináší vcelku pěknou energii. Vše by mělo běžet hladce. Měli bychom si tento den popovídat se svými známými a inspirativními lidmi. Konstelace přeje vymýšlení nápadů a kreativnímu toku naší mysli. V úterý se luna pohybuje stále ve Váhách, akorát se do toho přidává tak trochu napěťový aspekt Pluta. Některé situace mohou být vyhrocenější, proto dejme pozor, ať my sami ještě více nepřiléváme tento den v některých momentech do ohně. Ve středu se nám zostřuje komunikace, hrozí hádky, nedorozumění, vlivem Černé luny se mohou dokonce dít situace, které pro nás mohou být v některých ohledech šokové. Čtvrtek se stěhuje planeta boje a energie ze znamení pohodlnějšího Býka do vzdušných, rozlítaných Blíženců. Následující 2 měsíce budeme lítat mezi projekty, náladami, jednou tak, pak zase tak. Situace může být nejistá a zmatená. Tento den navíc nabírá luna opozici právě s Marsem, což nám přináší výhody i nevýhody. Emočně hrozí podrážděnost a rozladěnost, můžeme s někým bojovat, na druhou stranu pokud energii využijeme, stihneme velké množství práce. Díky působící štírovské energii budeme výkonní. Pátek doznívá energie Marsu, luna se přehoupává do ohnivého Střelce. Vztahově to může skřípat, na druhou stranu se díky rozhovorům může pročistit vzduch. Finančně se rozplývají naše iluze, neboť Neptun, planeta snů a idealizací, ukáže pravdu, z obláčku sestupujeme na zem. V sobotu nás mohou zasáhnout strachy, pocítíme tlak, v neděli se ale už energie uklidní a my se dáme více do pohody.




 

1. POTLAČENÍ


Potlačení. Název první karty pro tento týden. Co pro Vás karta znamená? Začneme rovnou otázkami, které se ke kartě vztahují. Kde si nalháváte? Copak v sobě potlačujete? Co je to? Tuto kartu si vždy vytáhne člověk, který je vnitřně v něčem nespokojený. Něco ho trápí, ale nechce si to připustit, něco s tím udělat, nebo situace ani nejde vyřešit tak, jak by si přál. Nicméně.. není potřeba tuto kartu vnímat pouze negativně, její poselství přináší i pozitivum. A sice, že každá nespokojenost, třeba nyní ta Vaše vnitřní, emocionální, má své dno, ve kterém se můžete na skok zastavit a pak se od něj i dobře odrazit. Energie tohoto týdne Vám může umožnit uvědomit si, jak se sebou vlastně zacházíte, jak hodnotíte a následujete své potřeby a zda umíte pracovat s pocity vnitřního tlaku, který teď můžete pociťovat. Avšak, pokud odhalíte tento týden, kde si nedopřáváte, kde si uvědomujete, jak se sebou negativně zacházíte, nebo si i pojmenujete svou aktuální nespokojenost, nemá cenu se za postoj vinit, to byste se zas a znovu dostali do pocitů potlačení. Je důležité si pouze prostřednictvím tohoto pochopení uvědomit, podívat se na to, kde si zakazujete a co na sobě kritizujete, a soustřeďte se na to, kolik času a energie tomuto mechanismu věnujete. Důležité je pro Vás tento týden přijmutí toho, že se možná vnitřně necítíte dobře, že možná tyto pocity nejsou fajn, ale .. dají se změnit. A to tím, že začneme své postoje sami k sobě měnit. Že se pochválíte, že si dopřejete čas k odpočinku, že si vezmete knížku a uděláte si dobrou kávu nebo čaj a budete se věnovat pouze sami sobě. Jednoduše, kde se dáte do klidu a tím Vám to i pomůže změnit svůj postoj. Jedině tak se se sebou a svým nitrem znovu spojíte a odstraníte tyto negativní pocity, které ve Vás jsou vlivem Vašich špatně nastavených mechanismů hluboce zakořeněny.




2. TRANSFORMACE


Druhá karta tohoto týdne se jmenuje Transformace a symbolizuje možnou přeměnu Vás samých. Vašich zažitých vzorců, změnu, uvědomění. Často se tento týden ocitnete v situacích, které Vám budou odkrývat vše nezvládlé, především co se Vaší emocionální stránky týče. Tento týden se opravdu nemá cenu ničemu bránit, protože jinak bude vyhrocený a nepříjemný. Nenechá Vás nic v klidu, budou s Vámi cloumat pocity, neboť bude potřeba jít více do hloubky. Přestat stagnovat a začít si dělat pravidelnou sebereflexi svých myšlenek, skutků a všeho, co budete prožívat. U této karty je známo, že opravdová transformace započne ve chvíli, kdy zažijeme nějaký šok. Něco se neodehraje podle toho, jak chceme my, realita bude úplně jiná než to, co jsme si v hlavě vymalovali. Něco vstoupí do našeho života, neohroženě, bez varování a Vaším úkolem bude pozorovat a nezasahovat. Transformace prostě přijde a ten, kdo se bude bránit nejvíce, tomu ukáže požehnaně. Ještě jednou upozorňuji – nebraňte se, nenadávejte. Nemělo by to cenu. Vaše duše se potřebuje pohnout zase dál. Jakým směrem, to už bude na ní. Na Vás je pouze zůstat v klidu, přehnaně nezasahovat, ale pozorovat a nechat ať se děje.




3. REBEL


Třetí karta se jmenuje Rebel a hovoří o potřebě setřást ze sebe pouta. Cítíte, že přišel čas některé věci ve svém životě posunout na novou úroveň nebo je úplně opustit. Tato karta ukazuje především na Vaše vlastní nastavení – štve Vás, že se Vám neustále něco opakuje a cítíte, že přišel teď ten správný čas, kdy je potřeba Váš postoj či vzorec změnit. Rebel ukazuje, že v sobě máte duši temperamentní, svobodomyslnou, která na jednu stranu si k sobě věci a lidi poutá a na druhou od nich ale žádá svobodu. To, že se někam chytneme, není dáno druhým člověkem, ale námi samotnými, protože jsme to dovolili. Můžete se často bát, že o Vás ostatní nestojí, že nejste dostateční dobří či že z nějakého minulého důvodu cítíte, že potřebujete vedle sebe oporu a podporu. Ale je to opravdu tak? Neovládá Vás pouze strach, který Vám našeptává, že to sami nezvládnete? Zamyslete se tento týden nad tím, jak to máte se svobodou. Cítíte se svobodní? A pokud ne, proč tomu tak je? Neobviňujte však druhé, ale zamyslete se, čím /jakou událostí jste si dali do hlavy, že to sami nezvládnete.


 

Autor: Tereza

bottom of page