top of page

TÝDEN 22.4. - 28.4.2019 - OTOČENÍ


Moc Vás všechny zdravím u pravidelné týdenní předpovědi! Krásné Velikonoční pondělí!

Dnes vítáme nový týden, v tomto roce již 17. K tomuto týdnu se vztahuje sedmnáctá tarotová karta HVĚZDA, která je symbolem velice pozitivního vývoje. Často říkám, že tato karta je takovým znamením štěstí v neštěstí. Ne vždy co je pro naši budoucnost dobré, vnímáme hned jako pozitivní, často se přicházejícím změnám bráníme, protože nevíme co máme čekat. Mnohdy, ne-li pokaždé, jsou to změny opravdu pozitivní, ale lidské je bát se toho, co je pro nás „nejisté“. Později pak často děkujeme za tyto změny, neboť až po nějaké době zjišťujeme, kam nás to vše nové zase posunulo. Vzhledem k tomu, že je karta velice úzce spojena s naším vnitřním nastavením, bude tento týden také o větší sebedůvěře a víře v naše schopnosti. Protože právě naše nitro je bohaté a ukrývá se v něm vše, co potřebujeme. Kvůli ale vnějšímu chaosu a denodenním povinnostem a rozhodování zapomínáme, že právě v sobě můžeme objevit odpovědi na všechno co řešíme. Tento týden budeme mít možnost podívat se do nás samých, položit si otázky a jednouduše si na ně odpovědět, neboť hvězda symbolizuje, že odpověď bude přímo na dosah. To v nás probudí i kolikrát ztracenou radost a dětskou spontánnost.

Astrologicky bude tento týden nabitý energiemi. V minulém týdnu nám přešla planeta komunikace a myšlení do Berana, taktéž planeta lásky Venuše. Otevře se v nás větší sebedůvěra, pocit, že když se nám něco nelíbí, můžeme to klidně říct. Můžeme říct ne, kdy to tak cítíme, můžeme si dupnout, pokud si na nás někdo dovoluje. To je příznivé, ale Beraní energie jde často do boje, může nám proto v tomto týdnu chybět zpátečka a nadhled. Bude potřeba naučit se jít zlatou střední cestou – naučit se nebojovat, ale zároveň vyjádřit své touhy a přání, aniž bychom se za ně styděli a báli se. Důležitá konstelace nastane ale hlavně ve středu, a to v planetě tajemství a nevědomí Pluto. Tato planeta, která stojí v Kozorohu se přesune do zpětného chodu, kde pobude až do 3.10. Kozorozi se pustí v tomto období na svou karmickou cestu, budou mnohokrát bojovat se svým podvědomím a pátrat, co vlastně chtějí a co je v jejich životě to správné.



 

1. POCHOPENÍ

První karta se jmenuje Pochopení a je znamením toho, že se čím dál tím více z Vás probouzí a otevírá oči tam, kde je to potřeba. Karta pochopení hovoří o častém pocitu, který v sobě máme, a který odráží naše vnitřní nastavení. Cítíme se jako lapeni v kleci a upřímně věříme, že nám vnější okolnosti nedovolují chovat se, rozhodovat a vyjadřovat svobodně. Máme pocit, že nemáme na výběr, a když už, tak velice málo. Tak rádi bychom udělali to, co chceme, ale myslíme si, že nemůžeme. Že nám to naše současná situace nedovolí. Je tomu ale opravdu tak? Nebo se pouze NECHCEME či MÁME STRACH hnout a jednodušší je se vymlouvat?.. To je otázka, kterou byste si tento týden měli položit. Tento týden byste si sami pro sebe, ať už v duchu nebo sepsáním na papír, měli prozkoumat, u čeho všeho či koho máte pocit, že Vám brání v rozletu. Měli byste upřímně pojmenovat překážky, které Vám nedovolují se svobodně hýbat. Ti co si dají záležet by měli přijít na to, že překážka je pouze v jejich hlavě a můžou vlastně cokoliv. To, co jim brání je totiž jejich vnitřní nastavení, se kterým by byla potřeba pracovat. A jak? V první řadě přiznáním si, že můžete všechno. V druhé pak sami sebe POCHOPIT a vědět, z čeho pramení strach, který Vás zavřel do klece, kterou jste si sami okolo sebe postavili. Hledat původ, který je většinou v našem dětství. Když si opravdu dáme práci, otevírá se nám cesta ke svobodě, protože víme, že záleží pouze na nás. Na našem úhlu pohledu, na našich dalších rozhodnutích, na našich slibech, které si sami sobě dáme. Jasně, vrátka se tímto otevřou, ale svoboda je dost často spojená s nejistotou. Co teď s tím? Možná se jen pro začátek soustředit na to, co chceme a vymalovat si, co uděláme až vyletíme z klícky. Pokud budete důslední, Vaše představy budou tak moc reálné, že už se jich nebudete chtít pustit. A pak frrr... povedlo se.


2. DO NITRA

Karta druhá se jmenuje DO NITRA a vytáhl si ji každý z Vás, kdo se má ponořit hluboko do svého povědomí a přestat utíkat. Do nitra jednoduše znamená, že jste se možná dlouho honili za svými touhami, znovu a znovu - a pokaždé jste znovu jen došli ke zklamání. Tato karta symbolizuje, že již delší dobu bloudíte.. a nevíte kudy kam. Vaše touhy mohou být chaotické, utíkáte před vším, co Vám je nepříjemné - povinnosti, emoce, cesty, které se před Vámi otevírají a na které se stále bojíte vykročit. Protože ty jsou často nejisté a nevíme co od nich čekat. Tato karta je o tom, že je potřeba změnit svůj styl přemýšlení a uvažování. Že máte přestat utíkat, a ponořit se do sebe. Nebát se toho, co si pro Vás osud přichystal, ale zeptat se, co je ten strašák, kterého se bojíte a odkud vlastně pramení. Mnoho strachů vzniká totiž již v dětství, ale je potřeba si uvědomit, že tyto strachy nejsou naše, ale našich rodičů, které nám je nevědomky předali, protože se oni sami báli. A my je úplně logicky jako děti přijali za své. Začali jsme se bát toho co nás čeká, ale i toho, co je v nás samých. Jenže právě v našem nitru jsou ukryty všechny poklady, právě tam je ukryto to, co hledáme. A čím hlouběji půjdeme, tím menší a jednodušší naše strachy budou. Ale nesmíme se bát. Musíme prostě vkročit a jít. Jasně, co si budeme povídat, komu by se chtělo do sklepa roky zaskládaného harampádím, ale pokud chceme být šťastní, není zbytí. Dokud se fyzicky neprobereme nánosy, nemáme šanci vzpomenout si, jaké opravdové poklady jsme odložili. V temných zákoutích tiše odpočívá všechno, co hledáme tam venku.


3. NOVÉ VIDĚNÍ

Kartička nové vidění pod číslem 12 Vám dává pro tento týden možnost podívat se na vše jiným úhlem pohledu. Dvanáctku vnímám jako číslo ukončení a zároveň zrodu. Rok má 12 měsíců. Každý měsíc, jako v našem životě každý článek etapy, má své. Každá nás učí bojovat jinak, každá je zvláštní svými jednotlivými událostmi, které nás pak posouvají k úplně nové etapě, novému zrodu. Ten je možný právě nyní. Mějte tento týden oči a srdce otevřené. To, že se věci a situace neodehrávají podle Vašich představ, ještě neznamená, že se nevyvíjí ve Váš prospěch. Nové vidění přináší do života změny způsobené Vaší odvahou otevřít se a spolupracovat s Vesmírem. Výhybka týdenních situací a zvratů bude plně vytížená, dynamika i okolnosti se mohou měnit naprosto nečekaně. Není čeho se obávat, zcela postačí, když nezamrznete ve starých stereotypech a budete flexibilně odpovídat aktuálním impulsům. Možná budete muset zpomalit, nebo se dokonce v některých situacích zastavit úplně. Možná budete muset naopak zrychlit, nebo úplně změnit směr. Každopádně je to energie uvědomění si, že největší frustrace ve Vašem životě si způsobujete lpěním na rigidních postupech a dodržováním plánů, které se Vám v zájmu Vašeho dobra hroutí pod rukama. A za to kolikrát velké DÍKY.

Autor: Tereza

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page