top of page

TÝDEN 25.11.2019 – 1.12.2019 - OTOČENÍ

Krásné pondělní ráno, zdravím Vás u týdenní předpovědi!

Dnešním dnem vstupujeme do 48. týdnu, který nám přináší několik zajímavých planetárních konstelací. Dnes slavíme svátek Svaté Kateřiny, který v minulých dobách znamenal pro lidi významnou událost. Byl to poslední den oslav úrody, potom se lidé utišili, neboť je čekal advent. Na Svatou Kateřinu se hodovalo, tancovalo, pekly se koláče, dělaly se jitrnice, na ničem se nešetřilo. 30.11. pak na Svatého Ondřeje probíhalo věštění budoucnosti, k tomu ale ještě něco více napíšu.

Co se týče planetárních změn, obecně se již od pátka nacházíme v energiích Střelce, které otevírají témata víry, naděje a optimismu. Jak jsme na tom s těmito tématy? Věříme? Neztrácíme naději v těžkých situacích a důvěřujeme, že vše se děje z nějakého důvodu? Střelec je znamení ohně, znamení, které potřebuje prostor a svobodu, protože věří, že každý z nás jsme jediněčné osobnosti a důležité je se nejprve zaměřit sám na sebe a pak mohu sdílet s druhými. Skrze druhé poznávám sám sebe, ale vlastní prostor jim nemohu dát, ten je jenom můj. Střelec jako 9. znamení zvěrokruhu se opírá o hledání a bádání ve filozofii, náboženství a vědách jako je fyzika, matematika či vesmírné zákony. Věří na Vesmír a krásu všeho kolem nás. Pokud stojí toto znamení někomu v horoskopu negativně, člověk může postrádat sílu a odvahu v těžkých chvílích života, postrádat důvěru, že se situace jednou vyřeší. A právě teď, tento týden máme energie Střelce naplno. V úterý nás čeká přesun v planetě Venuši, planetě lásky, vztahů a umění, která se stěhuje po 3 týdnech do nového znamení, a to právě do ohnivého Střelce. Také tento den přivítáme Novoluní taktéž v ohnivém Střelci, takže se témata víry a optimismu projeví naplno. Ve středu se nám pak po půl roce konečně přesune planeta Neptun stojící ve vodních Rybách, která jela teď celou dobu v retrogradním směru. Od 21.6. naplno vylezly všechny naše idealizace, závislosti, tam kde jsme si nalhávali. Nestačili jsme dost možná koukat, co všechno bylo v našem životě vylhané a falešné. Od středy s tím budeme muset naložit a pohnout se kupředu. V neděli nás čeká první adventní anděle, přichází období klidu a odpočinku. Příprava na Vánoce, svátky míru a vděčnosti.

Teď už ale jdeme na kartičky. Jako každý týden vypadly témata, na která máme nahlédnout. Karta námi vybraná ukazuje na to, na čem je třeba nyní zapracovat, na co se podívat. Tak jdem na to. Přeji krásný týden!



 

1. STRES

První karta se jmenuje Stres a radí nám, abychom pro tento týden trochu zpomalili! Je možné, že ve zrychleném běhu jedeme už nějakou tu dobu a ani si neuvědoujeme, že jsme chvilkama jak robot, který si navykl dělat věci zcela automaticky. Možná přišel čas si toto konečně přiznat a načerpat síly. Někdy i přes to, že víme, že jedeme ve stoprocentním režimu, se bojíme, že pak nestihneme udělat věci, které máme. V tom případě nás karta vede i k zamyšlení, zda si toho na sebe nenakládáme příliš. Pokud jste tedy pořád unavení, padají Vám věci z ruky, děláte hlouposti z nepozornosti nebo máte pocit, že Vám praskne hlava, je dobré zpozornět a podívat se na celou situaci vážněji. Co se dá aktuálně z činností a povinností, které máte ubrat? Co může počkat a co naopak je potřeba udělat hned? Bude důležité, abyste si tento týden sedli a vyřadili věci, které prostě mohou počkat a na čas je třeba odložit. Určete si, co je aktuálně opravdu důležité a co méně. Zamyslete se, co děláte během dne, zda nějakými činnostmi netrávíte zbytečně mnoho času a těmi, kterými byste se zabývat měli odkládáte kvůli těm nedůležitým. A také se nezapomeňte zamyslet nad tím, jak to můžete vidět na obrázku, zda nemáte vedle sebe někoho, kdo se na Vás jen dívá a nepomůže Vám. Nešlo by si o pomoc říct? Parterovi, rodičům, kamarádkám, kolegům, šéfovi? Asi tušíte, že v tomto tempu se nedá jet příliš dlouho.


2. BŘEMENO

Druhá karta se jmenuje Břemeno a vytáhl si ji každý, kdo aktuálně takové břemeno na sobě nese. Podívejte se na kartu, ten potrhaný a zmožený chudák jste v tuto chvíli Vy, respektive Vaše vnitřní já. Položte si otázku a upřímně na ní odpovězte - nepřipádáte si poslední dobou podobně jako on? Tak, jako kdyby od Vás všichni něco očekávali? Jako kdybyste se mohli přetrhnout a stejně to nestačilo? Nebo jako kdybyste se snažili všem vyhovět a oni to ani neocenili? Všechno a všechny s sebou teď vláčíte jako těžký bágl. A místo odložení přidáváte, aby to stálo opravdu za to. Tento týden se objeví mnoho příležitostí nakouknout do pytle a probrat se tou zátěží, kterou paradoxně nechcete pustit. Takže, co tu máme? Starosti typu - co se stane, když nevyhovíte, nebo co se stane, když se nebudete chovat podle představ ostatních. Pseudolaskavé obavy o druhé, které Vám nedají spát a Vy radši za ně vše vykonáte a převezmete na sebe. Hlavně, aby už byl klid. Ale je to správně? Otázka týdne je tedy jasná: opravdu se chcete ploužit životem s hlavou skloněnou pod nánosem strachu, ušlechtilých obav a povinností ostatních nebo raději necháte Vesmíru a těm ostatním to, co jim patří a budete se se stejnou intenzitou starat o své vlastní štěstí? Přemýšlejte o tom. Chce to si své břemeno pojmenovat a nechat ho jít po svých.


3. MISTR

Kolik podmínek potřebujete denně splnit, abyste si dovolili cítit se dobře? Podobně jako u karty výše, je téma u této v jednom podobné - prolíná se se slůvkem AŽ. Až něco udělám, budu šťastná. Až si zacvičím, budu krásná. Až, až, až. Tímto „AŽ“ ale mistrovství nikdy nedosáhnete, protože mistrovství je o tom spolehnout se sám na sebe a věřit si. Cítit a vědět, co přesně mám v dané chvíli udělat. Vědět, co po mně tělo přesně žádá, cítit, co potřebuje duše. Je jasné, že někdy oceníme pomoc zvenčí, to je naprosto v pořádku, každý někdy občas tápe a potřebuje se třeba jen ujistit nebo od ostatních nasměrovat. Ale důležité je, jakým stylem přijímáme informace. Je dobré, zkusit rady od jednoho, druhého, třetího, ale postupně a při všem co dělám, cítit, že to se mnou souzní a je to v souladu s tím, že to tak cítim i já. Jeden Mistr říká, že je nejlepší číst knížky – „aha, budu číst knížky.“ Pak si ale všimnu, že jiný osvícený radí zapalovat svíčky a meditovat – „aha, tak já budu meditovat.“ Určitě tušíte, že toto není správný způsob. Přeskakovat od jednoho ke druhému se nevyplácí, protože se s danou činností nestačíme ani zžít, natož aby nám pak nějak pomohla. Kam nás tedy tento přístup vede? Vůbec nikam. A téma, které jste si tedy vytáhli? Pamatujte, že mistrem, šťastným člověkem, se stává ten, který z rad, které se mu nabízí dokáže udělat svou vlastní cestu. Být mistrem, tedy cítit naplno svou duši a tělo a reagovat na to, co po nás žádá, je velké umění, kterého dosáhneme pouze za předpokladu, že budeme dodržovat, že to co děláme, cítíme jako správné a děláme to proto, že to s námi rezonuje. Ne tím, že nám to někdo poradil a my si mohli pak říct „jsem dobrý, duchovně vyspělý, protože 'něco' pro sebe dělám“. Každý by si měl najít svého mistra – osobu zvenčí nebo sebe, pokud to dokáže, ale především v této práci na sobě vytrvat. Ne hned odložit, když rady nezafungují do týdne, ale snažit se najít v tom něco, co nás může obohatit natolik, abychom si z toho udělali vlastní cestu.



Autor: Tereza

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page