top of page

TÝDEN 29.4. – 5.5.2019 - OTOČENÍ

Krásné pondělní ráno! Všechny Vás zdravím u týdenní předpovědi.


Ještě než se dostanu k rozebrání karet tohoto týdne, musím zmínit konstelace a energie, které na nás budou opět silně působit. Nacházíme se již v 18. týdnu, který otevírá nový měsíc – KVĚTEN. Cítím, že to však nebude jediné otevření něčeho nového v našich životech, spíše naopak. Energie ve vzduchu jsou opět velice silné a směřují nás k přemýšlení nad svým životem, nad stylem našeho bytí. S touto energií čísla souvisí vedle chmurné, avšak hluboké karty LUNY i devítková karta POUSTEVNÍK, která je o hledání ve vlastních nitru, o hledání nás samých, neboť poustevník je o introspekci a pohledu do svého vnitřního světa. Někdy si můžeme připadat, a tento týden obzvlášť, že jsme na všechno, na celý svět úplně sami a nikdo nám nerozumí. Že nenacházíme dostatečnou oporu, že cítíme smutek, který neumíme vysvětlit. My však v sobě, uvnitř sebe máme veškeré odpovědi na to všechno, na co se ptáme, i na to, proč se tak cítíme. Jen se někdy příliš bojíme jít tam dolu, do hloubky, protože je tam schováno nejen to hezké v podobě vzpomínek a krásných zážitků, ale i naše harampádí, které jsme vytěsnili ze svého zorného pole. Tento týden bude o ještě větším odkrývání toho všeho, co v sobě máme schované, všeho našeho vnitřního bohatství, které z nás ale tvoří člověka, kterým aktuálně jsme. A čím více odkrýváme a čím více sestupujeme po schodech dolů, tím více nám může dojít souvislost a krása našeho nádherného, ale někdy velice bolestivého a zraněného nitra. Pokud bychom se bránili sestoupat po schodech, nic se neděje, ale je možné, že svůj život pak zbytečně stavíme na iluzích a lžích, které jsme přijali jako jistou pravdu. A pak se divíme, když nám někdo tuto temnou komůrku otevře a ukáže nám to všechno, co tam je. Cítíme se nesví a nejistí, protože tyto odložené neznáme, zapomněli jsme na ně, abychom se jimi netrápili. Jenže to je ta největší lež, kterou jsme si mohli dát. Že když to uklidíme někam hluboko, nechá nás to být. Povrchově možná, ale podvědomě nás toto zapomenuté nejvíce ovládá. Tento týden se nebojte oteřít svou „pandořinu skříňku“ a kouknout se na své strachy a veškeré obavy, které jste si někdy dříve prožili. Tím, že je osvítíte, přestanete z nich mít strach. Najednou je budete umět dobře pojmenovat a strach z nich zmizí. Přeji Vám všem do tohoto týdne odvážné objevování a posvícení na to, co má být vyneseno zpět na povrch.


ASTROLOGICKY se můžeme těšit na opět velice nabitý týden! V úterý se bude všude ozývat smích a v dálkách zpozorujeme plápolájící ohně. Oslavíme starodávný svátek Beltain nebo také pro nás možná dnes známější označení Pálení čarodějnic. Ve středu si dáme volno, políbíme se pod rozkvetlou třešní a astrologicky vstoupíme do nového měsíce, který si pro nás připravil další možnou, pro nás zcela novou životní etapu. V pátek se rozloučíme s Černou lunou stojící dosud ve vodním Vodnáři a přivítáme v ní nově tiše vplouvající vodní Rybu, o které Vám opět nasdílím článek. No a v sobotu se můžeme těšit na Novoluní, tentokrát ve znamení zemského Býka. Do popředí půjde řešení majetku, bydlení, stravy, zdraví, ale také téma sebejistoty.



 

1. ÚDER BLESKU


První karta se jmenuje Úder blesku a hovoří o otevření očí, o objevení toho, co nás nejvíce ovlivňuje a toho všeho, co je postaveno na nejistých základech. My jako lidé v sobě máme zabudovanou víru a naději věřit, že věci dobře dopadnou, že, to co chceme se nakonec povede a my budeme spokojení a šťastní. A to je dobře. Někdy ale zapomínáme, že dáváme víru něčemu, co nemá s realitou nic společného. Že někdy stavíme to všechno v našem životě na přesvědčení, které se ale neshoduje s tím, co je skutečnost. Tápeme mezi vysněným snem a pravidovou realitou. A proč tomu tak je? Proč někdy tak moc tápeme a říkáme si, jak je to složité? Jeden důvod je v již zmiňované naději, že „už konečně se to povede a my budeme šťastní“ a nechceme si připustit, že by to nevyšlo, druhý důvod je, že nechceme uvěřit svému srdci, které nám už prvním bliknutí říká - tady pozor. A my prostě nechceme a odmítáme poslechnout ho, protože jsme si do hlavy dali ono přesvědčení, že „prostě budeme šťastní“. A ono nic. Točíme se v kruhu svých nadějí a iluzí, že už je to dobré a bojíme si připustit, že to vysněné ale nemá cenu a žádný cíl. I když to už dávno podvědomě víme. Tento týden jste si vybrali kartu, která přináší zásadní informaci. Buďte k sobě upřímní.. protože jedině tak můžete být opravdu šťastní. Nenalhávejte si něco, o čem už dávno víte, že to tak není, neklamejte své srdce, které už dávno ví celou tu pravdu. Nesnažte se ho předvědčit, že to víte lépe. Nevíte.. jinak byste právě teď nečetli tyto řádky.




2. MOŽNOSTI


Tento týden jste si vybrali kartu, která se jmenuje MOŽNOSTI a tématem týdne pro Vás je umět se podívat na věci s nadhledem. Velkou podobnost zde cítím s kartou předchozí s názvem ÚDER BLESKU, která hovoří o nalhávání si něčeho, co ale není reálné. I tato informace je v této druhé kartě obsažena – nenalhávat si nic, co nemá s realitou nic společného a umění podívat se na to všechno, co prožíváte s odstupem a nadhledem. Máte dvě možnosti. Buď budete dál na cestě, o které víte, že nikam moc nevede nebo se seberete a celou situaci, ve které se nacházíte si pravdivě popíšete. Odpovíte si při tom na otázky: „jsem takto šťastný/á?“ a pokud ne „co pro to můžu udělat? Mám nějakou možnost situaci změnit?“ A odpověď je samozřejmě ano. Vždy máme na výběr, jaký postoj k tomu všemu, co prožíváme zaujmeme, jak se na to vše budeme dívat. Když jsme příliš ponořeni ve svých emocích a pocitech, dělá nám problém vidět to všechno z dálky. Jakmile jsme ale ze situace venku nebo se na ní díváme s odstupem času, máme najednou možnost vidět úplně jinak. V mnohem širších souvislostech a sytějších barvách. Tento týden se po Vás jednoduše chce, abyste se uměli podívat na to, co aktuálně řešíte s větším nadhledem a nedávali do toho své emoce, které Vás mohou zaslepovat a tvořit realitu úplně jinou, než jaká doopravdy je.




3. IZOLACE


Karta poslední, třetí se jmenuje IZOLACE a souvisí s nedostatečným vyjadřováním toho, co doopravdy cítíte. Izolace znamená strach ze svých pocitů a emocí, které Vás mohou až moc ovlivňovat a až příliš se s nimi cítíte zranitelní a nejistí. Jenže.. tyto potlačené emoce ne že neexistují, ale čím dál tím víc ve Vás narůstají, což pak může způsobit doslova výbuch. Tento týden je potřeba ze sebe všechny své emoce dostat, nebát se své zranitelnosti a hloubky, ale naopak brát emoce jako ukazatele toho, jak se cítíme a toho, co je vlastně pravdivé. Člověk, který své emoce potlačuje si na sebe tak akorát šije bič. Hraje se sebou divadlo, že vše zvládá a má pod kontrolou, ale to, že nepustí ven to všechno co ho tíží neznamená, že je v klidu, spíše naopak. Naučit se správně vyjadřovat a usměrňovat emoce je cesta k plnohodnotnějšímu bytí, protože se tím učíme být k sobě féroví a připustit si, že smutek, bolest, ale i radost není nic špatného, ale dělá nás to pravdivými bytostmi, které se umí vyrovnat se svým nitrem a s aktuálními pocity. Ne je potlačovat a zadusit, ale pustit ven, ideálně správným směrem – sportem, malbou, vypsáním se, zabušením si do polštáře nebo jen tak nechat své slzy téct, ať si tělo uleví. To je informace pro Vás na tento týden. Nebát se své zranitelnosti a hloubky.


Autor: Tereza

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page