top of page

TÝDEN 5.11. - 11.11.2018 - OTOČENÍ

Hezké pondělní ráno!

Vstoupili jsme do 45. týdne roku 2018. Každý týden je pod nějakými astrologickými konstelacemi, taktéž numerologicky se můžeme podívat na to, co nám týden obecně přinese. 45. týden stojí pod číslem 9, které je symbolem duchovna, uzavírání a dokončení. Tarotová síla symbolizuje moudrého starce, POUSTEVNÍKA, který je na konci své cesty (i numerologie ukazuje na čísla od 1 do 9). Po cestě, po které celou dobu šel, se setkával s různými situacemi, kterými se učil a tím i duchovně rostl. Najednou je u cíle a jeho úkol je zhodnotit, co mu uplynulých 8 týdnů přineslo. Tento týden proto bude hodně o přemýšlení a zrekapitulování našich uplynulých dvou měsíců, tedy od počátku září 2018. A určitě sami víte, že tyto dva měsíce nebyli jen tak ledajaké. Tento rok je sám o sobě plný změn a zjištění, a právě tyto dva týdny přinesly každému z nás do života prozření. Někdo objevil duchovní smysl života, jiný zjistil tajemství, po kterém celou dobu pátral, někdo si zase uvědomil na čem celý jeho život stojí, a tak dále,.. Tento týden je týdnem „otočení se zpět“ a zhodnocení toho, co jsme se naučili (a tuším, že toho málo úplně nebylo). Dostávali jsme informace ze všech stran, ale vzali jsme si je opravdu k srdci? Zamysleli jsme se nad nimi nebo jsme šli ihned do boje, když nám někdo řekl něco, co nám nebylo po chuti? Na tohle si každý odpovězte sám, jisté však je, že to, že tyto řádky čtete a došli jste až sem znamená, že máte touhu se mít dobře. Že pátráte a hledáte, kudy dál jít. A to je fajn. Tento týden Vám v nalezení té správné cesty hodně pomůže.

Astrologicky nás čeká týden plný krásných přesunů. Hned v úterý budeme svědky dalšího přesunu planety změn a revolučních převratů Urana do znamení ohnivého Berana. Další den, ve středu 7.11. nás čeká velice silné, a dle mého, nejdůležitější novoluní tohoto roku působící ve znamení vodního, mystického Štíra. Osobně se velice těším na čtvrtek, protože nás zavalí štěstí „na celý rok“ od planety Jupiter, která po x letech zapůsobí ve svém vlastním znamení, ohnivém Střelci. No a ne příliš astrologický přesun, ale velice silná energie nás překvapí v neděli, a podle data určitě poznáte sami, 11.11.2018, neboť se budeme nacházet ve velice silném energetickém proudu působícím z Vesmíru. O všech změnách se ale detailněji těšte v samostatných článcích. Teď hurá na týdenní karty! :)

*****************

1. MY JSME SVĚT

První karta tohoto týdne s názvem My jsme svět hovoří o unikátnosti každého z nás. Možná Vás poslední dny přepadává pocit nebo myšlenka na to, že už je to všechno moc dlouhé. Že tenhle rok je moc dlouhý, že dny jsou krátké a nic nestíháte, že si můžete často připadat jak na houpačce, ze které nejde slézt. Podobně jako druhá karta se zde objevuje téma stereotypu nebo i pocit méněcennosti, který je právě s touto kartou úzce spojen. Z práce do práce, výchova dětí, nákup potravin, vaření obědů, večeří, ráno, večer. Neustálý koloběh, který Vás může šíleně nudit a ze kterého si už můžete připadat unavení a tak nějak zvláštně nepotřební. Jako kdybyste jen dělali věci pro druhé, automaticky, bez přemýšlení, a za ně nepřicházela žádná pochvala nebo od druhých pocit vděčnosti či slova díků. A já se ptám – opravdu je Váš pocit nepotřebnosti správný? Protože on tam vzadu někde je. Můžete podávat skvělé výsledky v práci, ale stále bojujete s nějakým svým vnitřním strašákem, že to není dost. Ale opravdu se zamyslete.. Každý z nás jsme přece něčím výjimeční, i když na to v tom spěchu ani nepomyslíme. Každý z nás sem přišel nejen poznat sám sebe, ale tím co dělá i pomoci druhým lidem. Každý den ostatním pomáháme – tím, že něco řekneme, tím, že uděláme nějakou práci, která pomůže, tím, že díky nám si může někdo něco uvědomit. Tento týden zkuste pozorovat jak moc jste vlastně potřební a přemýšlejte nad tím, že tím co děláte, přispíváte do celého celku nás všech. Pozorujte sebe ve vztahu s druhými. Pozorujte, jak jsme všichni nádherně propojení a že tu určitě nejsme jen na praní prádla a chystání večere. Je tam mnohem víc. Jen to chce jiný úhel pohledu. :) Darujte tento týden úsměvy, darujte oční kontakt, dotek, podporu. Věřte, že co upřímně dáte, to se také kvapem vrátí.

2. KAŽDODENNOST

Dny Vám poslední dobou připadají stejné, zachvátil Vás pocit stereotypu. Ne že byste se dvakrát nudili, to vůbec ne, ale ve Vašem životě je stále několik stejných činností, které se opakují pořád dokola a Vy už jste z toho všeho unavení. Děláte ty samé činnosti pořád dokola a u toho máte v hlavě neustále slova, kdy si říkáte: „jasně, tenhle stereotyp je přece v životě zcela normální“, ale já dodávám: „a to říká kdo.“ :) To, že to pozorujeme v životech ostatních přece neznamená, že to je normální. Spíš naopak. Většina už si na tento denní režim prostě zvykla a nehodlá nic měnit. Tato karta nehovoří o tom, abyste sekli s prací, odjeli někam do pralesů a tam zkoumali brouky a lovili divou zvěř. Spíše popisuje Vaše pocity – nudu, únavu a v nejzasším případě i pocit utíkání života mezi prsty. To ale není nic neměného. To, abyste se tak necítili jde snadno změnit a nemusíte ani měnit nic okolo. Jde jen o to si v tom každodenním koloběhu najít něco dobrého. Hledat si v každé činnosti nějaké pozitivum – tedy co Vám činnost dává, co se díky ní učíte, co Vám do života a osobního rozvoje přináší. A věřte, že na každé činnosti se dá najít něco, co má ten hlubší smysl, o kterém se tak často zmiňuji. Takže až půjdete dnes nebo zítra do práce, vzpomeňte si na to, že z nějakého důvodu jste tam, kde máte být. A že správným náhledem na to co děláte, můžete mnohé změnit. :)

3. DŮVĚRA

Má oblíbená karta s názvem Důvěra je tento týden pod číslem 3. Vy, kdo jste si ji vytáhli, je pro Vás připomínkou jednoho jediného hesla a to, že nic se v našich životech neděje náhodou a vše má nějaký svůj hlubší, velice důležitý smysl. Důvěra je o víře, o smyslu a hloubce. Připomíná nám, že i když je to někdy, s prominutím, opravdu o hubu a semele se toho tolik, že si říkáme „PROČ“, je pořád důležitý náš postoj. Jak na to, co se nám děje nahlížíme. S důvěrou nebo strachem? S myšlenkou, že to má určitě nějaký důvod nebo s tendencí obviňovat všechny a všechno? Že je to nespravedlivé, co se nám pořád děje, že už nás to nebaví.? Ano, tuto kartu si vytáhli ti, co už toho mají nějak podvědomě dost. Jejich pohár trpělivosti přetekl a někde vzadu zůstává hořký pocit nespravedlnosti. Tato karta Vás ale učí, jak bez očekávání a pouze na základě osobního impulsu jednat. Udělat krok do neznáma je těžké, nemáme se o co opřít a nejsou žádné záruky. Na druhou stranu, vše důvěrně známé nás udržuje ve stagnaci a na místě. Pokud chceme změnu, tak prostě skočme, ale neobviňujme nikoho ani nic, že můžou za to, kde teď jsme a kam jsme se to dostali. Energie důvěry spočívá v tom, že neklademe odpor ani podmínky, za jakých mají události probíhat. A pokud argumentujeme tím, že naše důvěra byla zklamána, a proto již nedůvěřujeme, pak jsme nedůvěřovali nikdy. Až tento týden zase budeme váhat a přešlapovat na místě, pravdivě si přiznejme, co jsme ochotni riskovat. A pokud nejsme ochotni riskovat, je to v pořádku, prostě jen zůstaňme tam, kde jsme, ale netvařme se, že nám někdo nebo něco brání ve změně. Protože pokud opravdu chceme, tak se nerozhlížíme a skočíme. Právě z toho důvodu, že důvěřujeme. Že cítíme tu nádhernou energii, která nám dnes a denně připomíná, že vše je pouze o tom, jak k tomu všemu, co se nám děje přistupujeme. Buď se strachem nebo s důvěrou, že se prostě nějak stane.

Autor: Tereza

Komentáře


Komentáře byly vypnuty.
bottom of page