top of page

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ (27.9. – 3.10.2021) - otočení


Pěkné pondělí! Vítám Vás po měsíci u pravidelné týdenní předpovědi!


Dnes bych ráda začala ohlédnutím se zpět, za týdnem minulým. Vnímali jste, že jeho dopad byl v lecčem zásadní? Byl totiž v pořadí 38., tedy pod jedenáctkovou energií, která vždy přeje nahlédnutí pod povrch. Měli jsme si uklidit nejen kolem sebe, ale také v sobě a udělat si pořádek v tom, co vlastně chceme. Tento týden bude na tyto mistrovské energie navazovat, a proto bude důležitým tématem pokračovat v uklízení a třídění, ve vnějším světě a i v tom vnitřním, ale také se máme soustředit na svou energii celkově. Pracovat s ní, využívat ji dobrým směrem, tento týden ideálně směrem uměleckým. A nemusíme umět malovat, abychom si něco namalovali nebo si zatancovat, i přes to, že kroky vůbec neovládáme. Jde o to, jak se propojíme sami se sebou, jak budeme naplno vnímat sami sebe a jak dokážeme to, co se nám honí v hlavě, vypustit ven. Ideální by bylo kreativním způsobem, protože energie tohoto týdne tomu budou opravdu přát.


39. týdnu, ve kterém se nyní nacházíme, také náleží 12. tarotová karta s názvem Viselec. Karta působí na mnoho lidí negativně, neboť je na ní vyobrazen muž, který visí hlavou dolů. Je na něm vidět zklamání, avšak pokorné přijetí situace, která ho donutila a stále nutí odstranit své ego, které mu napovídá, že on ví vše nejlépe, že podle něj se to celé musí řídit. Že on je ten, který má vždy pravdu a ostatní mu musí na jeho cestě vyhovět. Jak pošetilý a nezralý tento pohled je. Proto musel být obrácen hlavou dolů, aby se naučil na celou věc dívat jinak, z jiného úhlu pohledu. Karta je symbolem ukončení a přijetí toho, co se nám děje, i přes to, že se nám to vůbec nemusí líbit. Vyjevují se naše strachy a stránky osobnosti, se kterými ještě neumíme pracovat. Ve výkladu tato karta ukazuje, že má člověk za sebou velmi těžké období (nebo že stále toto období prožívá), které ho donutilo kleknout a podívat se na celou situaci jinak. Na tomto člověku pak záleží, jak dlouho takhle otočený zůstane, nicméně chce se po něm, aby změnil svůj pohled na situaci, kterou právě prožívá nebo prožil a zkusil se podívat jinýma očima - třeba očima toho druhého. Také by si měl v této poloze dobře uvědomit, co bylo to, co ho dostalo do této pozice. Co to způsobilo, protože něco ano, ale je třeba, abychom hledali v sobě, ne v těch druhých. Protože byli jsme to my, kdo dal k různým věcem souhlas. My, kdo jsme to nechali zajet až tak daleko, že se s tím teď už málo co udělá. Byly jsme to my, kdo šel vstříc této cestě a teď jen musí přebrat následky svých slov a činů. A proto, až na Vás dolehne energie Viselce, který si začal plně uvědomovat v čem se to zrovna nachází, tvořte. Všechnu tu energii přetvořte do krásných maleb, poetických veršů či mrazivé melodie. Vypište se z toho, co Vás trápí, vyzpívejte se, vytancujte, vymluvte kámošce díru do hlavy , jednoduše to vše hoďte do toho, co nebude studit, ale hřát.


A co se týká planetárního postavení tohoto týdne?

Váhy začaly oslavovat svá narození, astronomicky vítáme Podzim. Ve středu minulého týdne jsme oslavili svátek Mabon, který v dřívějších časech ohlašoval podzimní rovnodennost a příchod tmavší a studenější části roku. Můžeme se postupně uzavírat do sebe a zkoumat, s dnešním vstupem Merkura do retrográdu ještě více. Porovnáváme svůj minulý život s tím, který máme teď, uvědomujeme si důležitost některých věcí, ale především začínáme vnímat i více důležitost sebe – jak moc potřebné cítit se ve svém životě dobře. Více ale až v týdenních článcích. Teď jdeme na karty! Krásný týden!



 

1. ODKLÁDÁNÍ


První karta tohoto týdne se jmenuje Odkládání. Už sám název napovídá, na co by se všichni, kdo si tuto kartu vytáhli, měli následující dny zaměřit. Na rozhodnutí, které už nějakou dobu odkládáme. Odkládání známe asi všichni. Do něčeho se nám nechce, odmítáme nějak více pohnout se situací, protože je v nás zakořeněn naprosto lidský strach z nejistoty, kterou přináší změna, která se po nás nyní žádá. Jsme zvyklí na jistotu ve které jsme dosud žili a nechce se nám vstupovat do řeky neznáma. Co když nám podjede noha? Co když v té řece zjistíme, že tamto bylo mnohem lepší? Co když uděláme krok, který nás už nadosmrti oddělí od našeho starého, dosud jistého života? Otázky začínající „co když“ jsou v tomto případě velmi časté. Je však třeba nezapomínat i na tyto typy otázek: Proč to celé vlastně odkládám? Není to jen strach z nového? Nebo lenost něco se svým životem udělat, k něčemu se dokopat? Co mi brání udělat změnu? A jsem opravdu takhle šťastná jak se svému srdci snažím nakecat? Tato karta vždy symbolizuje stav odkládání, odsouvání rozhodnutí, tlačení se do 1. kroku, který ne a ne udělat, vymlouvání se na to, proč neudělám tu potřebnou změnu. Pokud tedy něco dlouhou dobu odkládáte, a tato karta říká, že ano, zastavuje se Vaše energie, protože je vyplýtvána na to, abyste v tom odkládání ještě nějakou dobu vydrželi. Můžete se pak cítit unavení, vyčerpaní, bez energie a chuti do čehokoli. Vaše životní energie stagnuje. Váš úkol je zodpovědět si tento týden na to, co odkládáte a valíte před sebou (možná jste to věděli hned, jak jste viděli název vybrané karty), a pak také ideálně začít dělat kroky k oné změně. Ne vždy, se dá samozřejmě se vším hned pohnout, ale jde podniknout kroky, které naše „čekání“ zkrátí. Také se po nás nechce, abychom všechno hned od základu změnili, kolikrát můžeme udělat pár malých kroků, které už nám pomůžou k tomu, abychom se pak změnilo to hlavní. Tento týden pro Vás nemám přesnou radu, protože jedni z Vás řeší odkládání rozchodu, druzí třeba odchod z práce, někdo se tlačí už nějakou dobu do fyzické aktivity nebo přečtení nějaké knížky, či celkově odkládání řešení nějakého svého špatného vzorce, který Vám ve Vašem bytí způsobuje dost problémů. Má rada tedy zní: Prozkoumejte ve svém životě to, co odkládáte. Zeptejte se sami sebe, z čeho se Vám nechce odejít nebo kde pořád doufáte, že se to brzo změní a ono furt nic. Kolikrát stačí jen uvědomění si, kolik energie zbytečně cpeme někam, kde už se nám nic nevrací zpátky.



2. PŘÁTELSTVÍ


Druhou kartu si vybrali ti, co si potřebují připomenout, jak moc je důležitý respekt a úcta ke každému člověku zde na Zemi. V životě jsou situace, kdy si nejsme úplně jisti, proč jsme někoho potkali nebo co si máme s druhým člověkem vedle nás vzájemně předat. Tušíme, že setkání není jen tak, možná se s druhým vzájemně učíme, většinou ale hned nevíme, co je za tím vším, co spolu řešíme, schováno. Když se s někým rozejdeme, pohádáme nebo nás někdo zklame, cítíme se zranění. Bojujeme s vnitřním pocitem, že to nevyšlo a přesvědčujeme se, že to třeba příště vyjde nebo že se vztah zase brzy uklidní, že do vztahu jednou rovnováha a odpuštění přijde. Je však důležité položit si otázku – respektujeme toho člověka, se kterým jsme se pohádali? Máme úctu k těm, kteří nás nějak více zklamali? To je totiž klíčové téma tohoto týdne. Bude důležité se sám sebe upřímně zeptat, co si pod respektem představujete a zda jste schopní ho mít ke každému kdo Vaším životem prošel. Respekt neznamená slepý souhlas s chováním daného člověka, zdravé je klidně svobodně nesouhlasit, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat. Respekt je nezasahovat a nechat naše blízké dělat to, co chtějí, ať už si o tom myslíme cokoliv. Bohužel je toto téma slabé místo většiny vztahů, protože málokdy jsme tak velkorysí, abychom to dokázali a nemanipulovali k obrazu svému či k „dobru“ ostatních. Pokud máte s tímto problém, je také vhodné podívat se, jak jste na tom s respektem k sobě. Respektujete se ve chvílích, kdy selháváte? Jste ochotní brát se takoví, jací aktuálně jste? Nebo se máte rádi jen za určitých podmínek?

Je důležité i napsat, že tento týden máte vyrazit s přáteli a nezavírat se doma. Dobrá společnost je to, co nyní potřebujete jak sůl.



3. SCHIZOFRENIE


Tato karta je kartou vnitřního tlaku a jakéhosi nepříjemného pocitu "nevím co mám dělat". Zároveň je vždy karta spojena s našimi strachy, které nás naplno toto období ovládají. Ať už se ocitáte v jakékoli životní situaci nebo v jakémkoli období na Vaší životní cestě, pravděpodobně je někde tento nepříjemný pocit tlaku, nerozhodnosti a z toho plynoucí vyčerpanost a únava ve Vás a ztěžuje Vám prožívanou situaci nebo jen aktuální bytí hravě zvládnout. Je důležité se na tento vnitřní tlak nyní zaměřit a snažit se rozklíčovat, co můžete udělat pro to, abyste se cítili lépe a aby Vás nepronásledovali Vaše vnitřní obavy, které nemáte aktuálně pod kontrolou. Obrázek ukazuje, že se nyní můžete trápit soubojem mezi rozumem a srdcem, taktéž ve Vás může narůstat silný pocit paniky a úzkosti z toho, že se jen trošku pohnete a zřítíte se do propasti. Tedy že stačí udělat jeden chybný krok a vše bude špatně. Takže se aktuálně nacházíte v jakési křeči z toho, co budete nyní dělat, jak situace dopadnou, celkově co bude dál. Karta radí ovšem zachovat klid a svou situaci probrat s chladnou hlavou, ideálně bez strachu a šílení z toho, co bude dál. Tento týden je tedy radou mít se na pozoru před svými negativní myšlenky, panikařením a strašáky, protože Ti Vás aktuálně dost dobře ovládají. Poslouchání jich by však pravděpodobně k ničemu dobrému vůbec nevedlo.


 

Autor: Tereza

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page