top of page

URAN JDE PŘÍMÝM SMĚREM (27.1.2024)




Dneska se nám rozjíždí planeta Uran. Po 7 měsících končí svoji každoroční retrográdní pouť a vyráží opět přímým směrem. Vždy když planeta přeneseně řečeno couvá, vracíme se zpátky a přehodnocujeme, přestavujeme co jsme špatně postavili. Představte si to třeba tak, že stavíte dům. Postavili jste ale špatné základy. Retrográdní chod planety znamená vše zbourat a při přímém směru začít od znova. Možná od nuly, ale tentokrát již na stabilních základech.


URAN v našem životě představuje změny, revoluce, vše nové a nečekané. Je to planeta poměrně svobodomyslná a nezávislá a proto se cítí lépe ve znamení, které je nastaveno stejně – má rádo změny. V jednom znamení se tato planeta zdrží přibližně 7 let a svými tématy působí na celou společnost.


 

URAN CELOSPOLEČENSKY

 

Uran se již od roku 2018 pohybuje ve znamení zemského Býka. Ne úplně ideální konstelace, neboť Býk je zástupcem úplně opačných priorit. Chce klid, stabilitu a hlavně žádné změny. Je symbolem pohodlí, majetku, bydlení či financí. V těchto oblastech procházíme již pár let změnami. Finance jsou nahoře, pak zase dole. Stejně tak prochází proměnou bydlení a naše hodnoty.


Když byl naposledy Uran v Býku (1934 – 1942), asi všichni víme, co se ve světě dělo. Nic nebylo stabilní – ekonomické krize a války ovládali naše životy. I nyní jsme ve válce. Naše společnost již sice funguje jinak, trochu se ponaučila, ale v pozadí se stejně odehrává něco podobného – manipulace, ekonomické podvody, války. Akorát to není tak zřejmé.


 

URAN PRO JEDNOTLIVCE

 

No a když se Uran rozjede jako každý rok přímým směrem, otevírá se téma financí, bydlení a našich hodnot. Můžete se aktuálně stěhovat či dělat finanční rozhodnutí. Konkrétně pak ale stejně záleží na našich osobních horoskopech.


Co ale musím zmínit k dnešnímu dni je to, že Uran se dnes (27.1.) dostává do kvadratury s Jupiterem. Zvyšuje se touha po nezávislosti, změnách, cítíme volání dálek a svých zasutých potřeb. Toužíme po nových dobrodružstvích. Dnešních konstelací můžete využít tak, že si sednete a popřemýšlíte o tom, po čem vnitřně prahnete. Co si chcete splnit, co chcete zkusit, ochutnat či zažít. Zavřete oči a představte si to. Nechte to s sebou projít.


 

Hezký víkend!

Autor: Tereza

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page