top of page

VIDĚT NEKRITICKY


Ráda pozoruji své klienty a baví mě vnímat jedinečnost každého z nich. Ať to je hezký kousek oblečení, který má zrovna klient na sobě, zajímavá práce, kterou dělá, úhel pohledu na různé situace, životní příběh, překonané těžkosti nebo inspirativní styl života či některé aktivity, co daný člověk vykonává.


Svoji práci miluju a mám pocit, že snad čím dál tím víc. Není to ale tím, že by se něco změnilo na klientech. Životní příběhy, které jsem s úžasem vyslechla, jsem poslouchala i dříve. Spousta zajímavých lidí jsem také potkávala i před lety. Stejně tak třeba pěkný batůžek na zádech nenosí klientky jen teď, ale měly je již několik let zpátky. To celé, ten celý proces užívání si, je mnou.


Už nějakou dobu jsem se vlivem svého vnitřního rozvoje rozhodla vidět a hledat to hezké, co stojí za to ocenit a nechat se tím pocitem radosti unést - v každé věci, oblasti, činnosti, jednoduše ve všem co dělám, vidím a cítím. Někdy to jde těžce, někdy opravdu hodně těžce, ale snažím se a překonávám v tom postupně sama sebe.


Rozhodla jsem se totiž, že negace je příliš a já ve stížnostech a pesimismu žít nechci. Přece jen.. Každý žijeme v tom, co si kolem sebe a v sobě vytvoříme, ne?



TIP


A proto dnes přicházím i s podnětem ke změně. Oceňte někomu to, co má na sobě. Nastavte svou tvář slunečním paprskům a užijte si, jak Vám vánek pohazuje s vlasy. Zasmějte se pejskovi proti Vám, který vtipně hází ušima ze strany na stranu. Řekněte kompliment, sobě nebo druhým. I na té situaci, která Vás aktuálně štve, najděte něco, co je pozitivní.


Negaci umíme vytvořit všichni, ale mít radost a žít ji.. to je opravdové umění. Pusťte se do něj.



Autor: Tereza



 

PS: TRÉNOVÁNÍ NEKRITIKY V PRAXI


Pár sekund mi trvalo než jsem se rozhodla jestli sem dát tuhle fotku. "Ježiš ty neumytý okna. To tam přece nemůžu dát." A víte co? Na just sem tu fotku dám. Ať si moje kritická mysl blábolí co chce. :)) Je třeba vidět to hezké a mě se ta barevná krabice spolu s detailem květin líbí. Hezký víkend.

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page