top of page

ROK KOVOVÉHO BUVOLA (11.2.2021 - 31.1.2022)



Podle staré japonské legendy svolal Buddha jednou na Nový lunární rok všechna zvířata, aby mu přišla vyjádřit svou úctu. Přišlo jich však pouze dvanáct. Každému z nich Buddha za odměnu přidělil jeden rok pod jeho vládu. Od těch dob je každý rok během dvanáctiletého cyklu ve znamení nějakého zvířete, které lidem narozeným v daném roce propůjčuje vlastní vrozené vlastnosti, a v závislosti na tom se pak odvíjí jejich osud.


(z knihy Velká kniha horoskopů – Veronika Šmejdová, Zdeněk Sirůček)



První na Buddhovo hostinu přiběhla průbojná krysa, za ní Buvol a další zvířátka, mezi posledními se objevil věrný pes a pohodový Vepř. V Asii a nejen v ní je tento horoskop velmi populární. Čínská astrologie pracuje však nejen se zvířaty, ale i s živly, existuje tedy až 60 různých typů osobností. Není pes jako pes, a tygr jako tygr. Ne každý pes je věrný a ne každý tygr je silný, záleží vždy na daném elementu, ve kterém se daný člověk narodil. Podle staré čínské astrologie rozlišujeme vodu, oheň a zemi, později pro ještě lepší rozlišení přibyl kov a dřevo.


 


ROK KOVOVÉ KRYSY

(25.1.2020 – 10.2.2021)

Krysa, jejíž vláda začala minulý rok v lednu a končí teď v únoru, je znamení pracovité a průbojné, spojeno s prací a financemi. Máme za sebou rok, který se zaměřil především na tyto dvě oblasti a vzhledem k tomu, že byl rok pod elementem kovu, mnoho situací šlo opravdu na dřeň. Byla vyzkoušena naše vytrvalost, trpělivost, pod kovovou krysou jsme zjistili, jak železnou vůli ve skutečnosti máme. Mnoho naplánovaného nešlo tak, jak jsme si přáli, učili jsme se dívat na věci z jiného úhlu pohledu. Překonali jsme mnoho překážek, doslova jsme vstali ze dna. Bude rok Buvola lepší? Nebo zažijeme podobné situace, když se ještě stále nacházíme pod elementem kovu?




 

ROK KOVOVÉHO BUVOLA

(11.2.2021 – 31.1.2022)

 

Rok kovového Buvola bude plný budování a tvrdé práce. Krysa byla také o práci, ale v jiném smyslu než u začínajícího Buvola. U Buvola si více uvědomíme nějaká omezení a na rozdíl od Krysy se jim již nebudeme chtít přizpůsobit. Pravděpodobný bude náš vnitřní souboj mezi pravidly a řádem a mezi svobodou a volností. Pracovně i vztahově v sobě budeme hledat rovnováhu a vynaložíme velké úsilí, abychom veškeré extrémy vyrovnali. Tento rok může nejvíce postihnout snílky a lidi bez jakýchkoliv plánů a pravidel. Kovový Buvol je energie řádu, a pokud to budeme chtít tento rok někam dotáhnout, bude důležité si ujasnit, co chceme a jednat na základě selského rozumu. Rozhodnutí pod návalem emocí se tento rok nevyplatí. Buvol nám všem dodá do našeho pohárku pracovitost, odhodlání a velkou dávku sebereflexe. Tématem, podobně jako minulý rok, bude práce a finance. Očekávejme však větší zaměření na jasný cíl. V hlavě si srovnejme, co chceme rozjet, co raději nechat být, do čeho investovat čas, energii a peníze, a do čeho se to naopak vůbec nevyplatí. Lékem pro tento rok bude fyzická aktivita, abychom ulevili své přeplněné hlavě plné nápadů a myšlenek. Abychom se dostali do psychické pohody a vnitřní vyrovnanosti, sport pro nás bude téměř nutností. Proto na něj tento rok nezapomínejme.



PRÁCE A FINANCE


Rok 2021 bude dle čínské astrologie náročnějším, především pro Ty, kteří nebudou mít dobrý plán. Kladeny na nás všechny budou vyšší nároky, nic nebudeme dostávat zadarmo. Buvol je tradičním znamením vyznávající staré dobré heslo:


„Bez práce nejsou koláče.“

A koláče opravdu nebudou, pokud nebudeme mít v hlavě jasný plán. Všechny odložené povinnosti nás doženou, všechno bude velmi rychlé, nevyplatí se tento rok něco obcházet. Co zasejeme, to sklidíme. Vyžaduje se po nás práce, vytrvalost a žádné skuhrání. Je to příliš nudné? Berte to tak, že právě tento prozkouší Vaši trpělivost a sílu. Zocelí Vás tak, že si uvědomíte, na čem stojí ve skutečnosti Vaše vztahy, práce, finance i zdraví.

Dle čínského výkladu horoskopu by nás tento rok neměli na celosvětovém poli čekat žádné zásadnější změny. Spíše budeme srovnávat a učit se přizpůsobit. Do popředí půjdou finance, měli bychom je dobře uspořádat, přemýšlet nad tím, do čeho investujeme, zaměřit bychom se měli na svou současnou finanční situací a snažit se ji svou prací vylepšit. Neriskujme, ale každý pracovní i finanční krok dobře promýšlejme, buďme tento rok zodpovědní a svá rozhodnutí dělejme vědomě. Mnoho jedinců čeká po těžké práci finanční nezávislost, spíše však až s nástupem léta a v druhé polovině roku.



LÁSKA A PŘÁTELSTVÍ


Co se týká vztahů, nezadaní jedinci by měli své vztahy tento rok navazovat velmi opatrně. Důležitá bude komunikace, již na začátku vztahu. Vydrží totiž spíše to spojení, které bude postaveno na přátelských základech. Milostné aféry, nevěry a nepromyšlené skákání do vztahů a malování si krásného nového začátku nás může použe jen zabolet. Buvol, jak už bylo psáno výše, je znamení tradiční. Jeho energie je tak trochu staromódní, ale v tom je ono kouzlo. Pomalé postupování je to, co může nakonec vyrůst ve velmi pevný, až osudový vztah.

Zadaní jedinci prožijí tento rok proměnou. Do vztahů mohou přijít nedorozumění, která budou zapříčinena špatnou komunikací. Mnoho párů bude promýšlet, zda spolu dál zůstávat, a ti, co spolu budou chtít zůstat, budou muset zabojovat a především – mluvit spolu o tom, jak každý z nich vztah vidí. Nevyplatí se být ve vztahu jako soupeři, ale je třeba v sobě probudit vědomí partnerství. Nebojovat spolu, ale snažit se táhnout za jeden provaz. Najít, co máte společné a na tom stavět.


Přátelství bude tento rok vzkvétat. Je možné, že si uvědomíme co máme ve svých přátelích a budeme mít touhu scházet se, komunikovat a svá přátelství posilovat. Tento rok bychom dokonce měli své přátelské vztahy podporovat více než ta partnerská, protože právě přátelé jsou ti, kteří zůstávají, když všichni odejdou. A to bychom si měli tento rok uvědomit a se svými přáteli pracovat na společném poutu.



EMOCE


Nejčastější emoce bude tento rok vztek, který však bude postupně dozrávat, aby v nás nakonec bouchl tak, jak si ani neumíme představit. Buvol je velmi trpělivým zvířetem. Honosným, velkým a klidným. Dlouho mlčí a myslí si svoje. Když však pohár jeho trpělivosti a shovívavosti přeteče, je z něj rozběsněný cholerik, který kope všude kolem sebe. Proto bude tento rok důležité sportovní vyžití, též hlídání si pitného režimu.




SHRNUTÍ


Rok kovového Buvola je rokem pracovitosti a píle. Ti, kteří nebudou líní a půjdou za svými cíli, přinese velké štěstí. Ti, kdo budou pouze očekávat, spadnou a natlučou si. Zkvalitňovat bychom měli nejenom své pracovní plány a aktivity, ale také své vztahy. Je to již po sobě druhý jdoucí rok pod elementem kovu, který souvisí s tvrdou prací. Roky 2020 a 2021 jsou náročnější, nicméně odměna je za naší usilovnou a vytrvalou práci jistá.


 

PŘEDPOVĚĎ PRO JEDNOTLIVÁ ZNAMENÍ


 

Zjistit své znamení můžete:



KRYSA

Vztahově, zdravotně i pracovně si Krysy teto rok přilepší. Vše se v tomto roce v dobré obrátí. Krysy budou mít pevnou půdu pod nohama. Více se ve svém životě stabilizují, uvědomí si, co je v životě opravdu důležité a pravděpodobně když budou chtít, mohou očekávat i pěkné vztahové chvíle. Bude však záležet na nich.



BUVOL

Buvolové by si tento rok měli hlídat své zdraví. Neměli by se vyhýbat pravidelným prohlídkám, měli by dát na signály svého těla. Dařit se jim bude v momentě, kdy zapracují na všem, co nefunguje. Jejich snažení přinese výsledky. Pro Buvoly je rok 2021 velmi důležitý, a toto znamení by mělo celý rok myslet na to, že to, co nyní zasejí, to přesně vyroste. Píle, vytrvalost a práce bude na místě.



TYGR

Pro Tygry bude tento rok zlomový. Budou zkvalitňovat a zlepšovat se v tom, co již dělají. Za rohem jsou nové projekty, pracovní nápady a vylepšování. Vztahově přijde bouře, ale pokud je Váš vztah silný, ustojí to a bude pak ještě pevnější. Ohledně bydlení může přijít rekonstrukce nebo nějaké změny. Tygři budou tento rok přemýšlet nad tím, kde bydlí, jak by chtěli žít, jak to u nich doma vypadá, pravděpodobné jsou nějaké změny v uspořádání domácnosti.



ZAJÍC

Zajíce čeká větší pohoda, zklidnění, u některých z nich i usazení, které jim přinese nečekané naplnění. Do popředí půjde tento rok téma dětí, rodiny a rodinného zázemí. Zajíci budou řešit své vztahy v rodině, mezi rodinnými příslušníky, zkvalitňovat a napravovat vše, co je nevyřešené. Pracovně je pro ně velmi výhodný začátek roku, jeho první čtvrtina, těžší pak konec roku, tam by měli být ohledně práce opatrní.



DRAK

Draky čeká tento rok hodně práce a nových podnětů, kterým se budou muset věnovat. Budou se učit nové věci, ale nepůjde to tak lehko jak předpokládali. Nové začátky je budou stát hodně energie a možná i času, nicméně když vytrvají, budou za překonání počáteční nechuti i překážek šťastní. Vztahově pozor na nevěry, lži a manipulace. Můžete být jejich obětí, ale i tvůrci a dvakrát by se to zrovna nevyplatilo. Opatrnost bude na místě.



HAD

Hadi budou tento rok rovnat své vztahy. Na řadu přijde vnitřní hledání odpovědí na jejich vztahové problémy a pravděpodobně nakonec i jejich nalezení. Finančně by měli Hadi šetřit, v polovině roku budou své peníze potřebovat, pravděpodobně ocení i podporu svých blízkých. Pracovně jim jde do života změna, která může být velmi pozitivní.



KŮŇ

Pro Koně si rok 2021 připravil vskutku neobyčejné zážitky. Nudit se rozhodně nebudou, vše ale u nich půjde jak po másle. Toto znamení bude kolem sebe mít dostatečnou podporu od svých blízkých s uskutečněním všech svých nápadů. Finančně se také zadaří, taktéž i na poli lásky. Koně si rok 2021 opravdu užijí.



KOZA

Kozy čeká perfektní rok, pokud se ovšem vyvarují pár věcem, které by jim mohly nadělat problémy. Je třeba dávat pozor na pracovní nechuť a s tím spojené nedokončování pracovních úkolů. Pokud podnikají, měli by si dávat pozor na spolupracovníky, ideální je pro ně tento rok podnikat jen sami na sebe. Do třetice by neměli přebírat povinnosti druhých, budou k tomu mít sklony. Naopak se bude dařit lásce, studiu, novým kontaktům i cestování.



OPICE

Opice pojedou celý rok 2021 v obrovské sebereflexi. Situace, které se budou dít, je budou nutit hledat důvod zažívání těchto momentů. Do popředí půjde uvědomování si svých okoukaných vzorů z rodiny a jejich postupné měnění. Tímto nastavováním nového zapřičiní opice v mnoha směrech nový začátek a splní si nejedno přání. Opice naleznou tento rok vnitřní klid a rovnováhu, kterou tak moc hledali. S penězi tento rok opatrně.



KOHOUT

Kohouty čeká tento rok doslova expanze v pracovní a finanční rovině. To co započalo minulý rok, se tento rok u Kohoutů upevní. Díky jejich pracovitosti a promyšlenosti plánů může toto znamení čekat vysněný úspěch. Dostaví se do jejich života větší jistota a stabilita, jakési vnitřní ukotvení a pocit, že jdou naprosto správně. Pracovně budou mít pocit, že se vše zaseknuté konečně hýbe. Vztahově se dají taktéž očekávat změny, pozor jen na přijímání kritiky, může Vám to dělat problém, a dirigování směrem k partnerům, ke které máte jako Kohouti blízko.



PES

Pro psy si rok 2021 přichystal doslova dobrodružnou cestu. Nudit se toto znamení rozhodně nebude, neboť celý tento rok pro ně bude jedna velká jízda ve všech směrech. Toto znamení by ale mělo hlídat, aby pustilo i nohu z plynu, jinak by mohlo dojít doslova k výbuchu, ze kterého by se pak těžko vyhrabávali. Varování jim jde ohledně zdraví - je třeba zvolnit, zpomalit, nepřepínat se a myslet na kvalitní spánek. A také - myslet více na sebe, ne neustále na druhé.



VEPŘ

Vepře čekají pěkné vyhlídky na poli práce. Jsou pravděpodobné nové projekty, pracovní změny nebo obměna jejich pracovní zaběhnuté rutiny. Do jejich života to přinese větší jiskru, chuť podnikat ještě více než dosud, ale pozor! Přichází zde varování, abyste dobře promysleli do čeho budete investovat, dost věcí, které plánujete, by se nemuselo úplně dvakrát vyplatit a přišlo by zbytečné zklamání. Ohledně lásky byste se měli řídit heslem, že vše bude tak, jak má být.


 

Autor: Tereza


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page